ΠΑΟΚ

Απών από το ντέρμπι Δικεφάλων ο ΠΑΟΚ

Ο Μπάμπα στη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Ο Μπάμπα στη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που παρουσιάστηκε απρόσμενα άτολμος και άνευρος και φυσιολογικά δεν κατάφερε να διεκδικήσει τίποτα στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ, που κατέβηκε στην Αθήνα με τον… αέρα των προηγούμενων νικών του, δεν πήρε τίποτα από ντέρμπι με την ΑΕΚ και η αλήθεια είναι δεν δικαιούταν κάτι περισσότερο.

Σε ένα ντέρμπι που αναμενόμενα θα κρινόταν στη δύναμη στην ένταση και όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτό που όλοι αρέσκονται να αποκαλούν physical game ο ΠΑΟΚ, ιδίως του πρώτου ημιχρόνου έδειξε άτολμος και άνευρος και στα μαρκαρίσματα και στην ανάπτυξη του και στην άμυνα και στην επίθεση του.

Ο μόνος που έπεφτε με δύναμη στην μπάλα ήταν ο Ράχμαν Μπάμπα και σε δεύτερο βαθμό ο Ζίβκοβιτς, ωστόσο ούτε συνεργασίες βγήκαν στην επίθεση, ούτε η ανασταλτική λειτουργία στάθηκε ικανή να κρατήσει την ΑΕΚ μακριά από τη περιοχή του Κοτάρσκι.

Ο Κροάτης απειλήθηκε κυρίως από τον αέρα και τις κεφαλιές του Πόνσε και όπως και πέρυσι έκανε ένα σοβαρό λάθος που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν. Το γεγονός ότι και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ προήλθε από λάθος παίκτη του ΠΑΟΚ, του Εκόνγκ αυτή την φορά δεν αλλάζει κάτι στις εντυπώσεις και στο τέλος την εικόνα του παιχνιδιού.

Δεν κατάφερε να αντιδράσει

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν κατάφερε να αντιδράσει έστω και αν στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα οι παίκτες του έδειξαν μεγαλύτερη μαχητικότητα και διάθεση να παλέψουν. Μπήκαν πιο δυνατά στις μονομαχίες, προσπάθησαν όχι τόσο με σχέδιο αλλά με προσωπικές ενέργειες να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν

Πως να ζητήσεις κάτι περισσότερο από ένα ντέρμπι όταν η πρώτη σου καλή στιγμή έρχεται στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στην φάση που τελείωσε ο Σάστρε και είχες και μια ακόμη πραγματική τελική προς την εστία σε μια αδύναμη κεφαλιά του Κουλιεράκη λίγο αργότερα;

Ο ΠΑΟΚ έκανε άσχημο παιχνίδι και στην άμυνα του και στην επίθεση, που είτε οφείλεται στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, είτε στην δική του κακή βραδιά, ανέδειξε όλες τις αδυναμίες του.

Για παράδειγμα όταν η μπάλα είναι στο αέρα στην περιοχή του Κοτάρσκι συνήθως καταλήγει σε κεφάλι αντιπάλου είναι μια από αυτές.

Ότι τα μαρκαρίσματα των μέσων του ΠΑΟΚ εκτός λίγων εξαιρέσεων δεν είναι όσο δυναμικά χρειάζεται είναι επίσης ένα ζήτημα που έχει προκύψει και σε προηγούμενους αγώνες και θα πρέπει να ξεπεραστεί.

Και πέρα φυσικά και τα προσωπικά λάθη αλλά και η ατομική απόδοση των παικτών του που δεν ήταν καλή.

Ανέτοιμος για ένα τέτοιο ματς

Συνολικά πάντως ο ΠΑΟΚ ήταν απρόσμενα και σε μεγάλο βαθμό ανεξήγητα ανέτοιμος για ένα τέτοιο παιχνίδι και δεν μπορούν να κρατήσουν τίποτα.

Ακόμη και όποια συζήτηση μπορεί να προκύπτει για τις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να έχει αντικείμενο όταν έβλεπες τους παίκτες του να μην πηγαίνουν στην μπάλα, σε κάποιες περιπτώσεις να καθυστερούν να την επαναφέρουν από πλάγιο γιατί δεν γίνονταν κινήσεις από τους συμπαίκτες τους και όταν δεν κέρδισαν παρά ελάχιστες προσωπικές μονομαχίες.

Το θέμα για όλους στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, είναι να αποδείξουν ότι το αποψινό ήταν μια κακή παρένθεση και μάλιστα άμεσα στο εξίσου δύσκολο εκτός έδρας ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης».

Τουλάχιστον υπήρξε ένας φίλος του ΠΑΟΚ που χαμογέλασε σήμερα. Η εικόνα του μικρού Γιάννη Παπαστεφανάκη με τα ασπρόμαυρα ανάμεσα στους φίλους της ΑΕΚ, παρέα με ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων είναι η απάντηση στην τοξικότητα και τη βία που έχουν κατακλύσει τις ομάδες και το ποδόσφαιρο.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ