ΠΑΟΚ

Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται η πρόκριση, οφείλει να είναι έτοιμος

Ο Τάισον πανηγυρίζει στην Τούμπα
Ο Τάισον πανηγυρίζει στην Τούμπα EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την κλήρωση που έφερε την Μπειτάρ στο δρόμο του Δικεφάλου και το σκληρό περυσινό πάθημα από την Λέφσκι Σόφιας που θα πρέπει να του έχει γίνει μάθημα.

Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει την προσπάθεια να φτάσει στους ομίλους του Conference League από τον 2o προκριματικό γύρο της διοργανώσης και με αντίπαλο την Μπεϊτάρ από τα Ιεροσόλυμα. Οι κυπελλούχοι Ισραήλ δεν μπορεί να τρομάζουν τον Δικέφαλο. Ούτε, πάντως η Λέφσκι Σόφιας πέρυσι το καλοκαίρι τον φόβιζε, αλλά τελικά τον απέκλεισε.

Όσο πιο γρήγορα λοιπόν αντιληφθούν στην Τούμπα – αλλά και στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες- ότ στα προκριματικά του καλοκαιριού δεν μετρά η δυναμικότητα των ομάδων αλλά η ετοιμότητα τους, τόσο πιο εύκολο θα είναι να πάρουν τις προκρίσεις που απαιτούνται για να φτάσουν στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στις 27 Ιουλίου αρχικά και στη συνέχεια στις 3 Αυγούστου θα φανεί αν ο ΠΑΟΚ πήρε το μάθημα του από το περυσινό κάζο με την Λέφσκι Σόφιας και τον οδυνηρό αποκλεισμό που σφράγισε το καλοκαίρι, τον προγραμματισμό του και στο τέλος τέλος όλη την προηγούμενη του αγωνιστική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ πάνω κάτω τις ίδιες συνθήκες θα αντιμετωπίσει και φέτος στο ξεκίνημα των αγωνιστικών του υποχρεώσεων. Θα έχει απέναντι του μια ομάδα με συγκεκριμένες δυνατότητες, χωρίς, όπως και αυτός, αγωνιστικό ρυθμό – το πρωτάθλημα στο Ισραήλ θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου- αλλά με δίψα για διάκριση και ένα φανατισμένο κοινό.

Όπως πέρυσι ο ΠΑΟΚ πήγε στη Σόφια να αντιμετωπίσει με ομάδα με όχι τόσο ποιοτικό ρόστερ, απόρροια του χαμηλού της μπάτζετ και βρήκε ένα γήπεδο να κοχλάζει, το ίδιο θα βρει και στο Ισραήλ.

Με την διαφορά ότι αυτή την φορά το πρώτο παιχνίδι θα το δώσει στην Τούμπα.

Οφείλει να είναι έτοιμος και όσο γίνεται περισσότερο πλήρης

Το πως θα έχουν διαμορφωθεί οι δικές του συνθήκες στα τέλη Ιουλίου κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει. Ο ΠΑΟΚ 10 ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με την Μπεϊτάρ θα επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη έχοντας ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, θα έχει δώσει τέσσερα φιλικά παιχνίδια στα οποία ο Λουτσέσκου θα προσπαθήσει να…μοντάρει την ομάδα του, αλλά δεν μπορεί να είναι στο 100% . Κάτι τέτοιο θα ήταν παράδοξο άλλωστε στα μέσα του καλοκαιριού. Οφείλει όμως να είναι έτοιμος.

Αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να παρουσιαστεί σοβαρός, πειθαρχημένος, συνειδητοποιημένος ότι για να προχωρήσει θα πρέπει να είναι αποφασιστικό με διάθεση για μάχη και ενέργεια. Και κυρίως να έχει καλύψει όσο πιο σύντομα μπορεί τις αγωνιστικές του αδυναμίες και τα κενά στο ρόστερ του.

Αν θυμάστε το περυσινό καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ πήγε στα παιχνίδια με την Λέφσκι με σέντερ φορ τον Γιώργο Κούτσια, που άφησε άρον άρον της διακοπές του για να καλύψει το κενό του τραυματία Νέλσον Ολιβέιρα και ίσα ίσα πρόλαβε τις τελευταίες ημέρες της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Και στο δεύτερο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη στο οποίο χρειαζόταν νίκη με 3 γκολ διαφορά για να προκριθεί στην κορυφή της επίθεσης του αγωνίστηκε ο Κάλεντ Νάρεϊ που είχε ανακοινωθεί μόλις 10 ημέρες νωρίτερα.

Δεν είναι ευοίωνα τα μηνύματα

Θα είναι φέτος τα πράγματα διαφορετικά; Θα φανεί… Ο ΠΑΟΚ έχει αύριο την πρώτη συγκέντρωση για την έναρξη της προετοιμασίας του. Και σε αυτή δεν βρίσκεται κανείς επιθετικός εκτός από τους νεαρούς που θα κληθούν από τον ΠΑΟΚ Β' ή τις ακαδημίες του Δικεφάλου να καλύψουν τον ξένο.

Και αυτό διότι ο μοναδικός φορ του με συμβόλαιο είναι αυτή την στιγμή ο Στέφανος Τζίμας που έχει υποχρεώσει με την Εθνική ομάδα Κ-19.

Ο ΠΑΟΚ σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αναχωρεί για την Ολλανδία και μέχρι σήμερα δεν έχει κλείσει καμία μεταγραφή, ούτε καν στις θέσεις στις οποίες έχει ζητήσει ο προπονητής του να ενισχυθούν πριν ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Αυτό που έχει λοιπόν να κάνει ο Δικέφαλος για να πάρει, όχι μόνο, μία, αλλά τις τρεις προκρίσεις που χρειάζεται για να παίξει στους ομίλους του Conference, λίγη σχέση έχει με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ ή τους αντιπάλους που θα προκύψουν στη συνέχεια.

Η πρόκριση εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη δική του ετοιμότητα, την πληρότητα του ρόστερ του και αυτή θα πρέπει να εξασφαλίσει μέχρι τα παιχνίδια με τους Ισραηλινούς.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ