ΠΑΟΚ

Ανεξήγητη κατάρρευση του ΠΑΟΚ και τεράστιο πισωγύρισμα

Ο Σβαμπ στο Αστέρας - ΠΑΟΚ
Ο Σβαμπ στο Αστέρας - ΠΑΟΚ INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τις αδυναμίες που τελικά δεν έχει ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ και που του στερούν τη δυνατότητα να κάνει το βήμα παραπάνω στο φετινό πρωτάθλημα.

Την πάτησε μια φορά στη Λειβαδιά, ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις. Την πάτησε δεύτερη φορά στην Κρήτη, δέχθηκε το γκολ από τον Διαμαντή στην τελευταία φάση του αγώνα κι έμεινε στην ισοπαλία.

Στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ πήγε την…αφέλεια του ένα βήμα πιο πέρα και δέχθηκε -όχι ένα, αλλά- δυο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Αστέρα για να χάσει μια νίκη που φαινόταν να είναι δική του.

Με δυο "πεταμένους" βαθμούς απέναντι στους Αρκάδες κι άλλους δυο χαμένους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ μέσα σε δυο αγωνιστικές πάτησε μόνος του χειρόφρενο.

Και τελικά δείχνει ότι δε διαθέτει την ωριμότητα που απαιτείται για να σκαρφαλώσει κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Λουτσέσκου στο flash interview χαρακτήρισε την εξέλιξη του σημερινού αγώνα ως μια αντανάκλαση όλης της φετινής σεζόν της ομάδας του και δεν έχει κι άδικο.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που κάνει ωραία πράγματα στο γήπεδο, καθορίζει η ίδια τον ρυθμό των αγώνων που δίνει, αλλά δεν έχει τον κυνισμό, την ικανότητα αν θέλετε, να πάρει τα αποτελέσματα που δικαιούται.

Το έχει κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα. Φαίνεται όμως ότι δεν μαθαίνει από τα παθήματά του και συνεχίζει να τα επαναλαμβάνει ξανά και ξανά…

Είχε τη νίκη στα χέρια του και την άφησε να ξεγλιστρήσει

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγώνα δυνατά στο γήπεδο, όπως συνηθίζει να κάνει σε τέτοια παιχνίδια. Με πρωταγωνιστές τα δυο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, τον Ιβάν Νάσμπεργκ και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, κατάφερε να ανοίξει νωρίς το σκορ και να προηγείται μέχρι το 90΄.

Ο Νορβηγός που ξεκίνησε βασικός στη θέση του Κουλιεράκη στο κέντρο της άμυνας, ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Ο Ζίβκοβιτς είχε σχεδόν έναν χρόνο να υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΟΚ σε παιχνίδι πρωταθλήματος.

Ωστόσο, μέχρι τις καθυστερήσεις του παιχνιδιού φαινόταν ικανός να αντικαταστήσει τον Ντομινίκ Κοτάρσκι που έμεινε στην Θεσσαλονίκη ταλαιπωρημένος από γαστρεντερίτιδα.

Έκανε μάλιστα, την επέμβαση του αγώνα στην προσπάθεια του Σίτο στο 39΄αποκρούοντας με το ένα χέρι την μπάλα που στη συνέχεια βρήκε και τη συμβολή των δοκαριών του.

Ο ΠΑΟΚ από το πρώτο ημίχρονο ήδη είχε πολλές ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο γκολ για να διευρύνει το προβάδισμά του για να καθαρίσει το παιχνίδι.

Ότι δεν πέτυχε στο πρώτο 45λεπτο το έκανε στο δεύτερο, στο οποίο δεν είχε τόσες καθαρές φάσεις για γκολ, αλλά ήλεγχε σχεδόν απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού.

Κυκλοφορούσε την μπάλα με άνεση στο γήπεδο και μπορεί να μην ήταν και τόσο παραγωγικός επιθετικά, αλλά δεν κινδύνευε σχεδόν καθόλου από τους γηπεδούχους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το διάστημα και μέχρι ο ΠΑΟΚ να πετύχει το 2-0, ο Αστέρας είχε όλο και όλο δυο σουτ στην εστία με τον Γκαρντάφσκι, τα οποία εξουδετέρωσε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Μετά όμως, από το γκολ του Μπράντον ήταν λες και τον έπιασε τρικυμία. Το σουτ του Προύντσου στο 84' αποδείχθηκε κάτι σαν προειδοποιητική βολή, που δεν λειτούργησε ως συναγερμός στην άμυνα του Δικεφάλου για να έρθει η κατάρρευση της ανασταλτικής του λειτουργίας στις καθυστερήσεις και τελικά η ισοφάριση.

Χωρίς εξήγηση η κατάρρευση

Ο Λουτσέσκου δήλωσε επίσης, ότι δεν μπορεί να δώσει εξήγηση γι' αυτό που συνέβη. Και πράγματι είναι δύσκολο να βρεις πώς ο Δικέφαλος κατάφερε να τα κάνει ΟΛΑ λάθος σ' ένα διάστημα 4 λεπτών μέχρι να απωλέσει το σημαντικό προβάδισμα των 2 γκολ που είχε στο 90΄.

Είναι ζήτημα κακής νοοτροπίας των παικτών του που ίσως να θεώρησαν ότι το παιχνίδι τελείωσε στο 2-0; Έπαιξε ρόλο η ταυτόχρονη αντικατάσταση του Αουγκούστο -που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο παίκτης που καθόριζε τον ρυθμό στη μεσαία γραμμή της ομάδας του - και του Σάστρε που έκανε χώρο για να κάνει το ντεμπούτο του ο Κεντζιόρα;

Ήταν το γκολ του Σίτο, με το οποίο μείωσαν το σκορ οι γηπεδούχοι, τόσο ισχυρό πλήγμα να κλονίσει τόσο πολύ την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου και να τους κάνει να αμφιβάλουν για το τελικό αποτέλεσμα;

Όπως και να έχει η ισοπαλία στην Τρίπολη, με τον τρόπο που ήρθε, μοιάζει χειρότερη από ήττα.

Κι αυτό διότι, δείχνει ότι τελικά ο ΠΑΟΚ δεν έχει διορθώσει τις αδυναμίες, που τον κρατούσαν πίσω στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και που στην πράξη αποδεικνύεται ότι αποτελούν τροχοπέδη σε όλη την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ