ΠΑΟΚ

Άλμα προς τους ομίλους για ΠΑΟΚ με οδηγό τον Ζίβκοβιτς

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Σκωτία, που μοιάζει με μισή και παραπάνω πρόκριση και που ήρθε χάρη στο άστρο του Σέρβου και τη μαχητικότητα των παικτών του Δικεφάλου.

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς έχει πάρει τον ΠΑΟΚ από το χέρι και τον οδηγεί στους ομίλους του Conference League. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός θυμίζει πάρα πολύ τον παίκτη που την περίοδο 2020-21 την πρώτη του στην Τούμπα έδειχνε ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Ζίβκοβιτς ήταν αυτός που στο Tynecastle κέρδισε το πέναλτι με τον οποίο ο Σβαμπ έσβησε μέσα σε 3’ το προβάδισμα της Χαρτς – με πέναλτι του Σάνκλαντ σκόραραν και οι Σκωτσέζοι- και που στο 75΄με μια βολίδα έξω από τη μεγάλη περιοχή έδωσε στον ΠΑΟΚ την νίκη που του δίνει πολύ σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ που πήγε στην Σκωτία χωρίς τον τιμωρημένο Ράχμαν Μπάμπα, χωρίς τον τραυματία Αλί Σαμάτα, χωρίς τον Φιλίπε Σοάρες και χωρίς τον Μαγκομέντ Οζντόεφ που δεν κατάφερε ποτέ να ταξιδέψει στο Εδιμβούργο, λόγω μη έκδοσης βίζας θα πρέπει να δείξει αυτοκτονικές τάσεις για να μην παίξει στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Λουτσέσκου το έλεγε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι απουσίες δεν τον φοβίζουν τονίζοντας ότι έχει στα χέρια του μια ομάδα ικανή αντεπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες και στην πράξη αποδείχθηκε ότι αν μη τι άλλο, ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει παίκτες μαχητές.

Την ιστορία έτσι και αλλιώς την γράφουν οι παρόντες αλλά δεν μπορεί κανείς να μην σταθεί στη συνεισφορά του Ζίβκοβιτς στην επίθεση, στα κουράγια που έδειξαν ο τραυματίας μέχρι την περασμένη Κυριακή Χάρης Τσιγγάρας και ο αρχηγός και σκόρερ του Δικεφάλου Στέφαν Σβαμπ που άντεξαν σε ολόκληρο το 90λεπτο και κατέθεσαν και την ψυχή τους στο γήπεδο.

Ότι ο Ρουμάνος τεχνικός είχε έτοιμος για μάχη τους ποδοσφαιριστές φάνηκε από την πρώτη στιγμή του παιχνιδιού, όταν ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης πανηγύρισε σαν τρελός ένα πετυχημένο τάκλιν και μια κερδισμένη κατοχή για την ομάδα του.

Μια σκηνή χαρακτηριστική της νοοτροπίας με την οποία οι παίκτες του Δικεφάλου αντιμετώπισαν το παιχνίδι με την Χαρτς και που στο τέλος ήταν και αυτή που τους βοήθησε, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, να πάρουν με ανατροπή μια νίκη που, λογικά, μπορεί να τους δίνει τη δυνατότητα να παίζουν στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο.

Αυτός είναι άλλωστε ο πρώτος μεγάλος στόχος της φετινής αγωνιστικής περιόδου και θα είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να τελειώσει τη δουλειά στην Τούμπα και να τον επιτύχει.

Το μερίδιο του Κοτάρσκι

Το παιχνίδι στο Εδιμβούργο επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι ο Δικέφαλος στο πρόσωπο του Ντομινίκ Κοτάρσκι έχει βρει έναν σπουδαίο τερματοφύλακα. Ο νεαρός Κροάτης δηλώνει πάντα παρών όταν η ομάδα του τον χρειάζεται και το έκανε και στον αγώνα με την Χαρτς με μια εκπληκτική απόκρουση στο πρώτο ημίχρονο.

Το σημαντικό για τον Κοτάρσκι είναι ότι εκτός από τα πολύ μεγάλα προσόντα του έχει και μια απίστευτη νοοτροπία που τον βοηθά να ξεπερνά ακόμη και τα λάθη που κάνει στη διάρκεια ενός αγώνα. Θυμηθείτε για παράδειγμα αυτό που έκανε στο ξεκίνημα του αγώνα με την Χάιντουκ στην Τούμπα, το οποίο διόρθωσε ο Κουλιεράκης.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ που μπορεί να μην έπιασε αυτή τη φορά πέναλτι, αν και έπεσε σωστά, έχει μεγάλο μερίδιο στο γεγονός ότι στα 6 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει αυτό το καλοκαίρι η ομάδα του έχει δεχθεί μόλις 2 γκολ. Όντως κάποιες φορές στάθηκε τυχερός αλλά είναι περισσότερες αυτές που ο Κοτάρσκι είναι το τελευταίο εμπόδιο που δεν επιτρέπει στους αντιπάλους του Δικεφάλου να σκοράρουν.

Έρχονται και οι ενισχύσεις...

Στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Χαρτς στην Τούμπα και με ενδιάμεσο τον αγώνα πρωταθλήματος με την Κηφισιά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να περιμένει την επιστροφή του Αλί Σαμάτα και θα μπορεί να υπολογίζει και στους Μπάμπα και Οζντόεφ.

Μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει και το θέμα του Κάλεντ Νάρεϊ που φυσιολογικά έμεινε στον πάγκο, αφού ο Γερμανός δεν φαίνεται να είναι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με τον ΠΑΟΚ αλλά στο πως θα εξαργυρώσει με ένα καλύτερο συμβόλαιο την περυσινή καλή του σεζόν.

Και φυσικά θα φανεί και πως θα προχωρήσουν οι μεταγραφές έστω και στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου. Με τις περιπτώσεις των 2 χαφ -που θα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι εφόσον σφραγιστεί η πρόκριση και ο ΠΑΟΚ συμμετέχει φέτος σε 3 διοργανώσεις- αλλά και του εξτρέμ που ο Λουτσέσκου περιμένει από τον περασμένο Μάιο.

Ήδη οι πληροφορίες θέλουν τον Μεϊτέ να έρχεται τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του στον Δικέφαλο και η διαφαινόμενη πρόκριση μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά και στην περίπτωση του Μαξίμοβιτς. Για να δούμε...

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ