ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα λάθη και ο Μπρινιόλι που δεν είναι ο μόνος φταίχτης

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο Άρης - Παναθηναϊκός
Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο Άρης - Παναθηναϊκός ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Πέτρος Παπαμακάριος γράφει για τα λάθη τα οποία κοστίζουν και ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη τα πλήρωσε όλα και για τον Μπρινιόλι που κανείς δεν πρέπει να... πυροβολήσει.

Τα λάθη πληρώνονται και κοστίζουν βαθμούς. Όσα έκανε ο Παναθηναϊκός, με κορυφαίο όλων αυτό του Μπρινιόλι στη φάση με το Μορόν, στο ματς με τον Άρη τα πλήρωσε και με το παραπάνω και του κόστισε τη δεύτερη ήττα τη φετινή σεζόν και την απώλεια των βαθμών στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Καθώς αν δεν ερχόταν αυτό το γκολ από το... πουθενά, οι γηπεδούχοι με βάση την εικόνα της αναμέτρησης δεν θα μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ιταλού γκολκίπερ. Σε 43 λεπτά αγώνα είχαν κάνει μόνο ένα σουτ με τον Παναγίδη και τίποτα παραπάνω.

Πολλά και μεγάλα λάθη

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έμεινε "άσφαιρος" για πρώτη φορά φέτος, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα έπαιρνε τη νίκη και το τρίποντο. Όπως λένε οι προπονητές "όταν ένα παιχνίδι δεν μπορείς να το κερδίσεις, φρόντισε να μην το χάσεις".

Το τριφύλλι όμως έχασε και αυτό δεν οφείλεται τόσο στην καλή εικόνα του Άρη, όσο στα πολλά και μεγάλα λάθη του Παναθηναϊκού.

Η φάση του Παναγίδη προήλθε από λάθος του Κώτσιρα. Το γκολ του Μορόν από λάθος του Μπρινιόλι. Το δεύτερο τέρμα του Μενέντεζ από νέο λάθος του Τζούριτσιτς που δεν πάει στην διεκδίκηση και στη μονομαχία, εν συνεχεία και ο Σένκεφελντ δέχεται μια εύκολη τρίπλα ενώ έχει αφήσει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας.

Μην πυροβολείτε τον Μπρινιόλι

Θα σταθώ κυρίως στο πρώτο γκολ του Άρη και το μεγάλο λάθος του Μπρινιόλι. Δεύτερο λάθος από τον Ιταλό σε δεύτερο διαδοχικό ματς που έκατσε κάτω από την εστία, καθώς και με τη Ρεν είχε κάνει ένα τραγικό λάθος ενώ στο ματς που είχε ακολουθήσει κόντρα στην Κηφισιά είχε παίξει ο Λοντίγκιν.

Φυσικά και ήταν μεγάλο το λάθος του Ιταλού ο οποίος δείχνει μια υπέρ εκτίμηση των δυνατοτήτων του με τη μπάλα στα πόδια αλλά μην ξεχνάμε πως ο Μπρινιόλι για αυτό είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος τερματοφύλακας της Stoiximan Super League.

Επειδή μπορεί να κάνει παιχνίδι από πίσω και να βοηθάει την ομάδα του, εκτός των ικανοτήτων του κάτω από τα γκολπόστ που δεδομένα είναι μεγάλες και και το έδειξε και στο ματς με τον Άρη όταν έβγαλε το σουτ του Παναγίδη και το πλασέ πριν το 2-0 του Μόρον.

Και φυσικά λάθη σε μια ενδεκάδα, σε ένα παιχνίδι κάνουν όλοι. Του γκολκίπερ όμως είναι αυτό που φαίνεται. Αυτό που στοιχίζει και αυτό που μπορεί να σε ρίξει στα τάρταρα. Για παράδειγμα στην αναμέτρηση με τον Άρη ο Ιωαννίδης βρέθηκε κοντά στο 0-1 σε μια σπουδαία ευκαιρία, τετ α τετ με τον Κουέστα, αρκετά πριν ο Παναθηναϊκός βρεθεί πίσω στο σκορ.

Αν εκεί οι πράσινοι έπαιρναν προβάδισμα, θα μπορούσαν να βάλουν και άλλα γκολ, καθώς θα ανάγκαζαν τον Άρη να βγει από το καβούκι του και να μην παίζει σε τόσο χαμηλό μπλοκ.

Οπότε, ναι ο Ιταλός κίπερ έκανε δύο σημαντικά λάθη σε δύο συνεχόμενα ματς, αλλά δεν πρέπει να πυροβολεί κανείς τον Μπρινιόλι, αλλά να σκέφτεται πόσες νίκες έχει πάρει από τις εμφανίσεις του Ιταλού γκολκίπερ.

Ο Άρης δεν είναι Λαμία και Κηφισιά

Ο Άρης στάθηκε κυρίως στο πως θα αναχαιτήσει το τριφύλλι και θα τον κρατήσει στο μηδέν. Από την άλλη όμως δεν είναι ούτε Λαμία, ούτε Κηφισιά. Οι παίκτες του Μάντζιου με το που μυρίστηκαν το λάθος, το εκμεταλλεύτηκαν, μπόρεσαν να το αξιοποιήσουν.

Επίσης με βάση την εικόνα μετά το 2-0 ο Άρης θα μπορούσε να πετύχει και άλλο γκολ καθώς ο Παναθηναϊκός έδειξε και πάλι ευάλωτος στο τρανζίσιον και έπαιξε και χωρίς λογική στο να κυνηγήσει ένα τέρμα για να μειώσει το σκορ με ανορθόδοξο τρόπο.

Η αλλαγή του Γεντβάι από τον Πέρεθ στο 90+2' το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο.

Δεν του βγήκαν όσα είχε στο μυαλό

Φυσικά και ο ιδανικότερος να βγάλει την ενδεκάδα και να διαχειριστεί την ομάδα του είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά στο ματς με τον Άρη φάνηκε πως δεν του βγήκαν όσα είχε στο μυαλό του.

Ο Σέρβος θέλησε να εκμεταλλευτεί την ανεβασμένη ψυχολογία του Βέρμπιτς λόγω του γκολ με τη Σλοβενία και τον ξεκίνησε βασικό, αλλά και πάλι ο Σλοβένος δεν πρόσφερε.

Άφησε στον πάγκο τον Βαγιαννίδη που έλειπε δέκα μέρες λόγω της παρουσίας του στην Εθνική και έβαλε τον Κώτσιρα που ήταν όλο αυτό το διάστημα στο "Γ. Καλαφάτης" και δούλεψε μαζί του, αλλά και αυτός δεν τα πήγε καθόλου καλά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ