ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έμαθε με τον χειρότερο τρόπο πως αν κάνει λάθος στην Ευρώπη, θα το πληρώσει

Ο Παναθηναϊκός έμαθε με τον χειρότερο τρόπο πως αν κάνει λάθος στην Ευρώπη, θα το πληρώσει
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Πέτρος Παπαμακάριος γράφει για τον Παναθηναϊκό που κόντρα στην Ρεν, τον καλύτερο αντίπαλο στη φάση των ομίλων, πλήρωσε τις δύο ολιγωρίες στην άμυνα του αλλά έδειξε πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Γάλλους σε δύο εβδομάδες και να βρεθεί ξανά στην κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να γίνει αφεντικό του ομίλου του το βράδυ της Πέμπτης και να βρεθεί με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League. Σε αντίθεση, μετά την ήττα από τη Ρεν με 2-1 στη Λεωφόρο, είδε τους Γάλλους να τον ρίχνουν από την κορυφή και να γίνονται αυτοί το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά. Αν και ακόμα ο όμιλος είναι αρκετά ανοιχτός και από τη στιγμή που υπάρχει και η Μακάμπι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά τι θα γίνει.

Στο ματς της Λεωφόρου όμως το τριφύλλι έδειξε πως μπορεί να κοντράρει τη Ρεν. Πως μπορεί να την παίξει στα ίσια και όχι μόνο να της βάλει δύσκολα αλλά ακόμα και να την κερδίσει. Και σε δύο εβδομάδες θα έχει την ευκαιρία στη Γαλλία να πάρει μια άτυπη ρεβάνς και τα ηνία ξανά του ομίλου.

Δεδομένα οι Γάλλοι είναι ο καλύτερος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στη φάση των ομίλων και μια ομάδα που μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή το ρυθμό και την ένταση που αγωνίζεται. Το έδειξε αυτό και στη Λεωφόρο καθώς υπήρχαν στιγμές όπου έπαιζε πολύ γρήγορα στο τρανζίσιον και με δύο πάσες έφτανε στην περιοχή ή άλλες στιγμές που κυκλοφορούσε τη μπάλα για να σπάσει το ρυθμό ενώ ελάχιστες φορές η άμυνα της φάνηκε ευάλωτη στο τρανζίσιον του Παναθηναϊκού.

Σε αντίθεση με το τριφύλλι που έφαγε πολλές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του. Βέβαια καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το γρήγορο 1-0 της Ρεν, μόλις στο 7', στην πρώτη της τελική στο ματς που ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να παίξει με μεγαλύτερο ρίσκο στο παιχνίδι του ενώ φυσικά και μετά το 0-2 αλλά και τη μείωση του σκορ σε 2-1 και πάλι οι πράσινοι άφηναν κάποιους κενούς χώρους στα μετόπισθεν με στόχο να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

Έκανε το παν για να μείνει στην κορυφή

Άπαντες γνώριζαν άλλωστε πως αν ο Παναθηναϊκός δεν έχανε την Πέμπτη το βράδυ θα έμενε αυτός στην κορυφή του ομίλου και θα ανάγκαζε τη Ρεν σε δύο εβδομάδες να παίξει περισσότερο επιθετικά, να κυνηγήσει το παιχνίδι με μεγαλύτερη έμφαση στην επίθεση της και τότε το τριφύλλι θα μπορούσε να χτυπήσει στα κενά που δεδομένα θα άφηνε. Τώρα θα διαχειριστεί με μεγαλύτερη σύνεση το παιχνίδι της.

Για αυτό και οι πράσινοι και δη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έψαξε μέχρι τέλος το γκολ της ισοφάρισης. Με τις αλλαγές του, με τις κινήσεις του με την εν γένει παρουσία του στον πάγκο προσπάθησε να κάνει την ομάδα του να φτάσει στο πολυπόθητο 2-2. Αλλά όπως είπε και ο Σέρβος τεχνικός κάποιες φορές δεν είναι και η... μέρα σου ώστε να πηγαίνουν όλα καλά και θα έρθει και ένα στραβό αποτέλεσμα.

Θα κάνεις δύο λάθη και θα τα πληρώσεις και τα δύο, όπως συνέβη με τη Ρεν και την ίδια ώρα θα είσαι και εσύ άστοχος και δεν θα μπορείς να τελειώσεις τις φάσεις όπως πρέπει για να βρεις τα γκολ που σου αναλογούν. Γιατί αν ρίξει κανείς μια ματιά στα xgoals του αγώνα με τους Γάλλους θα δει πως ο Παναθηναϊκός έκανε ευκαιρίες για να σκοράρει τουλάχιστον δύο τέρματα αλλά εν τέλει έμεινε στο ένα, το οποίο δεν αποδείχτηκε αρκετό.

Η εν γένει εικόνα και ο Παλάσιος

Η εν γένει εικόνα των πράσινων βέβαια δεν ήταν κακή. Το αντίθετο θα μπορούσε να πει κάποιος με το τριφύλλι να έχει περισσότερα και μεγαλύτερα καλά διαστήματα στον αγώνα με εξαίρεση το ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου και όλα αυτά κόντρα σε μια, το γράφω ξανά, εξαιρετική ομάδα, την καλύτερη απ' όσες έχει αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων ο Παναθηναϊκός.

Αν έχω μια ένσταση αναφορικά με τη διαχείριση του αγώνα έχει να κάνει μόνο με την αλλαγή του Παλάσιος. Ο Αργεντινός μέχρι το σημείο που βγήκε ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού μαζί με τον Ιωαννίδη και δεδομένα από τη στιγμή που είχε κερδίσει και το πέναλτι θα είχε πάρει τα πάνω του. Βέβαια ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του γνωρίζουν το αν και κατά πόσο ο Αργεντινός μπορούσε να μείνει και άλλο στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως επίσης είναι γεγονός πως ο Αϊτορ που μπήκε στη θέση του δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου και σε αντίθεση με τον Μαντσίνι ο οποίος φάνηκε το διάστημα που αγωνίστηκε.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ