ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο "κέρβερος" Μπρινιόλι που στάθηκε όρθιος στο Βελοντρόμ για 120 λεπτά

Ο Μπρινιόλι στην αγκαλιά του Γιάννη Παπαδημήτριου
Ο Μπρινιόλι στην αγκαλιά του Γιάννη Παπαδημήτριου INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός οφείλει κατά μεγάλο ποσοστό την πρόκριση του επί της Μαρσέιγ στον Αλμπέρτο Μπρινιόλι ο οποίος πραγματοποίησε μια τεράστια εμφάνιση με πολλές επεμβάσεις με αποκορύφωμα στην εκτέλεση πέναλτι του Γκεντουζί. Το 11ο πέναλτι που πιάνει στην καριέρα του ο Ιταλός κίπερ και η αποθέωση στα αποδυτήρια.

Δείξε μου τι τερματοφύλακας έχεις να σου πω πόσο καλή ομάδα έχεις, λένε συχνά-πυκνά στο ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός εδώ και δύο χρόνια από τη στιγμή που πήρε τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι έχει με διαφορά τον καλύτερο γκολκίπερ στην Ελλάδα. Με τα πάνω του με τα κάτω του, με τα λάθη του και τις σπουδαίες εμφανίσεις και αποκρούσεις του.

Την Τρίτη το βράδυ στο Βελοντρόμ ο Παναθηναϊκός είχε αρκετούς παίκτες σε εξαιρετική κατάσταση για 75 λεπτά. Ο Βαγιαννίδης, ο Μάγκνουσον, ο Παλάσιος που ήταν εξαιρετικός από τη στιγμή που πέρασε στο ματς με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ιωαννίδης που επίσης μπήκε στο ματς και βοήθησε τα μέγιστα και ήταν ο ψυχρός εκτελεστής.

Υπήρξε όμως και ένας πράσινος που στάθηκε όρθιος στην έδρα της Μαρσέιγ για 120 λεπτά και αποδείχτηκε καθοριστικός παράγοντας για να έρθει η επική πρόκριση επί των Γάλλων ή καλύτερα για 118 λεπτά. Ο λόγος για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας πραγματοποίησε σωρεία σωτήριων επεμβάσεων σε όλη τη διάρκεια του ματς με αποκορύφωμα φυσικά την εκπληκτική απόκρουση με το ένα χέρι στη διαδικασία των πέναλτι επί του Γεντουζί.

Μάλιστα ο Μπρινιόλι για πρώτη φορά στην καριέρα μετείχε σε διαδικασία πέναλτι καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε βρεθεί σε ανάλογη περίσταση σε όποια ομάδα και αν είχε αγωνιστεί τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα. Η απόκρουση στον Γεντουζί μάλιστα ήταν η 11η απόκρουση πέναλτι στην καριέρα του σε σύνολο 57 στα οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπος.

Τα πέντε στοπ στη διάρκεια του αγώνα

Όπως γράψαμε όμως ο Ιταλός γκολκίπερ ήταν πραγματικός "κέρβερος" σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με εξαίρεση το δισταγμό του να βγει ή να μη βγει εκτός περιοχής καθώς δεν ήξερε αν θα προλάβει τον Ομπαμεγιάνγκ στη φάση του 2' λεπτού εν συνεχεία ήταν απλά εκπλητικός με πέντε σπουδαίες επεμβάσεις.

Αρχικά είπε όχι στο σουτ εκτός περιοχής του Ομπαμεγιάνγκ στο 9'. Εν συνεχεία έβαλε στοπ στην εκτέλεση του Σαρ εκτός περιοχής ενώ η σπουδαιότερη επέμβαση του στο πρώτο μέρος ήταν η απομάκρυνση της κεφαλιάς του Ζιγκό στο 31' με τον Ιταλό να διώχνει σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μπρινιόλι σταμάτησε ξανά τον Ομπαμεγιάνγκ με το πόδι μετά τη λάθος απομάκρυνση του Γέντβαϊ. Μια δύσκολη απόκρουση καθώς ο Ιταλός δεν είχε και καλή ισορροπία εκείνη τη στιγμή. Η τελευταία επέμβαση του πριν τη διαδικασία του πέναλτι ήταν στο σουτ του Σαρ εντός περιοχής με τον Ιταλό να διώχνει και πάλι με το πόδι.

Έδωσε ψυχολογία στους συμπαίκτες του

Τη δική του ξεχωριστή σημασία είχε και η απόκρουση που έκανε στον Γκεντουζί στη διαδικασία των πέναλτι. Ήταν η πρώτη εκτέλεση από πλευράς Γάλλων και ο Μπρινιόλι με το ένα χέρι σταμάτησε τον διεθνή μέσο. Δίνοντας ψυχολογία στους συμπαίκτες του και την ίδια ώρα φόρτωσε με άγχος τους ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ.

Αυτό το πέναλτι αποδείχτηκε καθοριστικό και ήταν αρκετό για να έρθει η σπουδαία πρόκριση του Παναθηναϊκού στα playoffs του Champions League όπου απέναντι του θα βρει την Μπράγκα στις 22 και 29 Αυγούστου.

Μέχρι την Τρίτη το βράδυ όπως γράψαμε και πιο πάνω ο Ιταλός κίπερ, όσο περίεργο και αν είναι, δεν είχε πάρει ξανά μέρος σε διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι καθώς δεν είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση στην Ιταλία. Μέχρι την Τρίτη το βράδυ είχε πιάσει 10 στα 52 που του είχαν εκτελέσει.

Και την Τρίτη το βράδυ έπιασε το 11ο, το σημαντικότερο όλων στην έως τώρα καριέρα του και ίσως μέχρι το επόμενο και πάλι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερο με τα χρώματα του τριφυλλιού καθώς είχε αποκρούσει και στο πλαίσιο της Super League μια εκτέλεση του Λιβάι Γκαρσία στις 8 Ιανουαρίου 2023 στην ήττα από την ΑΕΚ με 1-0.

Όπως καταλαβαίνει κανείς ο Ιταλός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού που δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων των συμπαικτών του και των ανθρώπων του τριφυλλιού.

Οι αγκαλιές και η αποθέωση εντός αγωνιστικού χώρου και αποδυτηρίων

Κάτι που ξεκίνησε εντός του αγωνιστικού χώρου του Βελοντρόμ καθώς μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μλαντένοβιτς που σφράγισε την πρόκριση των πράσινων υπήρξαν πράσινοι που έτρεξαν να πανηγυρίσουν προς τον Σέρβο μπακ και άλλοι, με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό Ρούμπεν Πέρεθ, που έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον Ιταλό τερματοφύλακα για να ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι και δη οι Λοντίγκιν-Ξενόπουλος με τους οποίους ο Μπρινιόλι μοιράζεται τη θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Εν συνεχεία όλοι οι υπόλοιποι τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια μεταξύ των οποίων ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παπαδημητρίου, έσπευσαν να δώσουν μια αγκαλιά στον 32χρονο κίπερ ο οποίος έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό του την Τρίτη το βράδυ, τέσσερις μέρες, πριν τα γενέθλια του στις Αυγούστου.

Τα συγχαρητήρια μάλιστα συνεχίστηκαν και μετά μέσω social media από νυν και πρώην συμπαίκτες του Ιταλού τερματοφύλακα με ποσταρίσματα που έγιναν στο instagram.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ