EUROLEAGUE

Ποια Αρμάνι; Τελικός με τη Νεπτούνας

Ποια Αρμάνι; Τελικός με τη Νεπτούνας
Πρίφτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί γιατί το πιο δύσκολο από τα δύο παιχνίδια του Άρη του ομίλου του Last-32 του Eurocup για την πρόκριση στους 16 είναι το επόμενο στην Κλαϊπέντα κόντρα στη Νεπτούνας και όχι το δεύτερο με την Αρμάνι Μιλάνο στη Nick Galis Hall.

Ο Άρης μπορεί να έχασε με 41 πόντους (95-54) στο Μιλάνο από την Αρμάνι και με 15 (82-67) στο Βερολίνο από την Άλμπα με αποτέλεσμα να νιώσει μέρες κρίσης για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου ωστόσο έχει την πρόκριση στα χέρια του στους 32 του Eurocup.

Εξ αρχής ο Άρης μετά την πρόκρισή του από τον όμιλο της Α΄ φάσης του Eurocup έμπαινε σε έναν δύσκολο όμιλο με δύο ομάδες που ερχόντουσαν πληγωμένες από τη Euroleague και τον αποκλεισμό τους από το ΤΟΡ 16. Τις Αρμάνι Μιλάνο με μπάτζετ με πάνω από 15 εκ. ευρώ και Άλμπα Βερολίνου με το δικό της να αγγίζει τα 10 εκ. ευρώ τη στιγμή που αυτό του Άρη είναι στις 750.000 ευρώ. Κι όσο για αυτή που συμπληρώνει το καρέ να είναι η λιθουανική Νεπτούνας.

Η Νεπτούνας μπορεί να φαντάζει ως ο πιο αδύναμος κρίκος ωστόσο μέσα στην έδρα της δείχνει να μεταμορφώνεται. Κάτι που έχει φανεί και από τη νίκη της επί της Άλμπα Βερολίνου αλλά και από το γεγονός ότι ηττήθηκε με έναν πόντο από την Αρμάνι Μιλάνο. Κάτι που σημαίνει ότι ο Άρης που τη διέλυσε με 84-58 στην πρεμιέρα του ομίλου του Last-32 στην κατάμεστη Nick Galis Hall δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πάει άνετος αλλά υποψιασμένος σε ένα παιχνίδι με χαρακτήρα τελικού.

Γιατί λοιπόν το παιχνίδι που ακολουθεί για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχει χαρακτήρα τελικού στο δρόμο για το 2 στα 2 που θα δώσει και την πρόκριση; Πολύ απλά γιατί αν ο Άρης επικρατήσει της Νεπτούνας έστω και με έναν πόντο δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα τη τελευταία αγωνιστική στη φλεγόμενη Nick Galis Hall κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. Σε ένα παιχνίδι όπου η ιταλική ομάδα μπορεί να έρθει και αδιάφορη έχοντας κερδίσει την Άλμπα Βερολίνου καθώς θα έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της. Και όχι μόνο αυτό αλλά και την πρωτιά του ομίλου καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης να καλύψει μία διαφορά 41 πόντων. Όχι όμως και να πάρει τη νίκη - εκδίκησή της για τη βαριά ήττα που είχε γνωρίσει στο Mediolanum Forum.

Για αυτό και ο Άρης θα πρέπει να πάει να "ματώσει" στη Λιθουανία την επόμενη Τετάρτη. Εν ολίγοις να παίξει όπως αγωνίζεται στη Nick Galis Hall ενώπιον των φιλάθλων του. Εκεί όπου και με την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στις κερκίδες της όπου δεν πέφτει καρφίτσα οι παίκτες του μεταμορφώνονται. Σεληνιάζονται και δεν υπολογίζουν αν απέναντί τους υπάρχει μία ομάδα με τουλάχιστον 10πλάσιο μπάτζετ από το δικό τους και με την απόδοσή τους δεν της αφήνουν περιθώρια αντίδρασης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η ατμόσφαιρα καθώς σε αυτήν έχουνε συνηθίσει πλέον να αγωνίζονται σε αντίθεση με αυτούς της Νεπτούνας, της Άλμπα Βερολίνου αλλά και ακόμη σε δύο εβδομάδες της Αρμάνι Μιλάνο δεν γνωρίζουν και δεν έχουνε συνηθίσει.

Ποια Αρμάνι; Τελικός με τη Νεπτούνας
Κόσμος Άρης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι παίκτες του Άρη εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι μεταμορφώνονται στη Nick Galis Hall παίρνοντας δύναμη από την ατμόσφαιρα των φιλάθλων τους. Κάτι που φανερώνεται και μέσα από τη γλώσσα των αριθμών στα 16 μέχρι στιγμής παιχνίδια. Στον νοκ άουτ προημιτελικό με την ΑΕΚ, 7-1 μέχρι στιγμής στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με ήττα στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό και απόντα τον Τζαμέλ Χάγκινς που ταλαιπωρούταν από ίωση και 7-0 στο φετινό Eurocup. Ένα μέχρι στιγμής σερί που εκφράζεται στο 15-1 με το 7-0 στο Eurocup, το 5-0 στον όμιλο του Α΄ γύρου και μέχρι στιγμής το 2-0 σε αυτόν του Last-32, που τον οδηγεί στους 16 του θεσμού.

Επειδή όμως ο Δημήτρης Πρίφτης θέλει να βλέπει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για τον ίδιο προέχει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena και ακολούθως θα ασχοληθεί με τον τελικό πρόκρισης προς τους 16 του Eurocup κόντρα στη Νεπτούνας στην Κλαϊπέντα. Κι όλα αυτά χωρίς ενίσχυση με κάποιον σμολ φόργουορντ, όπως πήγε να γίνει με τον Κώστα Παπανικολάου, είτε με κάποιον σέντερ, όπως έγινε κίνηση για τον Ζήση Σαρικόπουλο και τον Εστεμπάν Μπατίστα, και τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς να παραμένει στο ρόστερ. Ο Σέρβος φόργουορντ όχι απλά δεν έχει περάσει την πόρτα της εξόδου αλλά χωρίς να έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα παραμένει στο ρόστερ και μέρος της ενότητας που διαχειρίστηκε την κρίση και συνεχίζει ακάθεκτη για ένα νέο ξεκίνημα όπως αυτό έγινε κόντρα στην Άλμπα.

Κι όσο τέλος για το κυνήγι της κάλυψης της διαφοράς των 15 πόντων κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου; Αυτής που μπορεί να επέτρεπε μία ήττα στην Κλαϊπέντα από τη Νεπτούνας ή με από την Αρμάνι Μιλάνο στη Nick Galis Hall; Καλά θα ήταν να ερχόταν αλλά καλύτερα που δεν ήρθε ώστε οι παίκτες του Άρη να είναι σε εγρήγορση για τα δύο τελευταία παιχνίδια με χαρακτήρα τελικού αφού η νίκη με έναν πόντο και στα δύο δίνει την πρόκριση. Υπενθυμίζεται δε πως ο Άρης με μειονέκτημα έδρας αλλά με οδηγό του αυτήν και τις διαφορές που έπαιρνε είχε φθάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς της αγωνιστικής περιόδου 1996-1997 με εξαίρεση τον τελικό με τη Τόφας όπου είχε ηττηθεί και είχε φέρει την ανατροπή στην Προύσα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ