OPINIONS

Ο Σοφοκλής τον ανέβασε επίπεδο

Ο Σοφοκλής τον ανέβασε επίπεδο
Σχορτσανίτης INTIME SPORTS

Ο Πάρης Τσελεπίδης γράφει μετά το ντεμπούτο του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στον ΠΑΟΚ στο "Μελίνα Μερκούρη" του Ρεθύμνου και την κατάκτηση της πρώτης φετινής νίκης στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ για την συμβολή της παρουσίας του.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος δικαιώθηκε για μία ακόμη φορά στην προπονητική του καριέρα και δη στην παρουσία του στον ΠΑΟΚ για τον λόγο ότι ήθελε διακαώς τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη υπό τις οδηγίες του εδώ και 20 μέρες. Δύο εβδομάδες δηλαδή πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του. Η εικόνα της ομάδας του και το διπλό στο Ρέθυμνο αποτελούνε την απάντηση στο θέλω του έμπειρου τεχνικού.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να φθάσει στην 5η αγωνιστική στην φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ για να πετύχει την πρώτη του νίκη και μάλιστα σε μία δύσκολη έδρα όπως το "Μελίνα Μερκούρη" επί του Ρεθύμνου κερδίζοντας με 63-74. Σε ένα διπλό που συνοδεύτηκε από το ντεμπούτο του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και συνάμα στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας απουσιάσει στα δύο τελευταία όπου αγωνίστηκε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ ενώ στο ξεκίνημα αυτού ήταν στον Ερυθρό Αστέρα.

Η παρουσία του 30χρονου δυναμικού διεθνή σέντερ στο ρόστερ του ΠΑΟΚ πολύ απλά τον ανέβασε επίπεδο. Ακόμη και αν ο Σχορτσανίτης έδωσε το παρών μόλις σε δύο προπονήσεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ακόμη και αν η πρώτη προερχόταν μόλις λίγη ώρα μετά την επιστροφή της από το Σάρατοφ της Ρωσίας. Ακόμη και αν η ομάδα του Μαρκόπουλου προερχόταν από την βαριά ήττα που είχε γνωρίσει από την Σάρατοφ με 90-68 και ένα κουραστικό ταξίδι. Ακόμη και έτσι ο "Σόφο" έκανε την διαφορά στην PAOK Sports Arena, τόσο στα αποδυτήριά της όσο και στο παρκέ της.

Κι όσο για το τι ήταν αυτό που έφερε ο Σχορτσανίτης στο ρόστερ του ΠΑΟΚ; Με την έλευσή του στη νέα του ομάδα της έδωσε την αυτοπεποίθηση που της έλειπε μέχρι εκείνο το σημείο. Μεταξύ άλλων και όπως παραδέχονται και όλοι όσοι ζούνε καθημερινά την φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ η παρουσία του και μόνο έκανε τους παίκτες της ομάδας πιο χαρούμενους όπως φάνηκε και στο ταξίδι για το Ρέθυμνο.

Εξάλλου δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Μαρκόπουλος επιθυμούσε όλο αυτό το διάστημα έναν σέντερ για να συμπληρωθεί το παζλ του φετινού ρόστερ και τον βρήκε στο πρόσωπο του 30χρονου διεθνή σέντερ. Μάλιστα θα μπορεί να τον έχει και στη συνέχεια της πορείας στο Eurocup, αφού η μέχρι στιγμής φετινή ευρωπαϊκή του παρουσία ήταν με τον Ερυθρό Αστέρα στην Euroleague. Και ο έμπειρος τεχνικός του ΠΑΟΚ ήθελε ειδικά τον Σχορτσανίτη και με την επιμονή του όπως φαίνεται στις πρώτες μέρες της παρουσίας του στην ομάδα να δικαιώνεται απόλυτα.

Κι αυτό γιατί ο Σχορτσανίτης δεν πρόκειται για έναν απλό σέντερ όντας ότι καλύτερο μπορούσε να έχει. Τι κι αν δεν είναι Αμερικανός, τι κι αν δεν είναι Ευρωπαίος. Είναι Έλληνας και διεθνής επιπέδου όχι απλά Euroleague, όπου αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια όπως και στην φετινή στο ξεκίνημά της με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και επιπέδου ΝΒΑ. Πρόκειται για ένα φαινόμενο της φύσης που καλείται στην επιστροφή του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ τη φορά αυτή - μετά από την παρουσία του σε Ηρακλή, Άρη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό - για λογαριασμό του ΠΑΟΚ να κερδίσει ένα ακόμη προσωπικό του στοίχημα. Ίσως και το πιο μεγάλο μέχρι το επόμενο. Με την εικόνα του να αποτελεί στοίχημα και για τον Μαρκόπουλο.

Ο Σχορτσανίτης φάνηκε λοιπόν να δίνει με το "καλημέρα" στον ΠΑΟΚ - ή και "καλησπέρα" λόγω της απογευματινής πρώτης του προπόνησης και του ντεμπούτο του στο "Μελίνα Μερκούρη" - αυτό που του έλειπε εν όψει της συνέχειας της χρονιάς με τον ίδιο να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει. Εξάλλου και μόνο η παρουσία του Μαρκόπουλου στην τεχνική ηγεσία του "Δικεφάλου" μόνο προς όφελός του μπορεί να λειτουργήσει όπως και αυτή του γνώριμού του και εκ των επιστήθιων φίλων του Κώστα Βασιλειάδη. Του αρχηγού του φετινού ΠΑΟΚ με τον οποίο συνδέονται εδώ και χρόνια είτε σαν συμπαίκτες στις Εθνικές ομάδες είτε και σε συλλογικό επίπεδο στον Ολυμπιακό. Το δέσιμό τους εξάλλου είναι τέτοιο που ο ένας μπορεί να βρει το κουμπί του άλλου.

Στο δια ταύτα ο Σχορτσανίτης μπορεί να έκανε με το που ενσωματώθηκε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ τους συμπαίκτες του χαρούμενους φάνηκε το ίδιο χαρούμενος να είναι και ο ίδιος. Κάτι που δεν έκρυψε ακόμη και στην διάρκεια του ντεμπούτο του στο "Μελίνα Μερκούρη" στην πρώτη φετινή νίκη του "Δικεφάλου" στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ επί του Ρεθύμνου με 63-74. Κάτι που φάνηκε και μέσα από την εμφάνισή του όπου είχε 12 πόντους σε 18΄:08" απολαμβάνοντάς την. Εξάλλου γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι για να γίνει πράξη το θέλω του της επιστροφής του στην Euroleague, ακόμη και την φετινή στην φάση του ΤΟΡ16, αυτό μπορεί να γίνει μέσω της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ.

Κι αν η αρχή έγινε στο Ρέθυμνο θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια με τον ΠΑΟΚ και ειδικότερα τον Μαρκόπουλο να θέλει και δικαιολογημένα να τον θέλει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Και με το παραπάνω υγιή τόσο για το πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ στο κυνήγι της διατήρησης της 3ης θέσης όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας. Στον δρόμο προς τον τελικό με τελευταίο σταθμό τον νοκ άουτ ημιτελικό της 12ης Δεκεμβρίου στο Κερατσίνι απέναντι στον Φάρο. Το Νο1 φαβορί για την άνοδο στην Α2 που διαθέτει στο ρόστερ του πολύ άρωμα Α1. Κι όσο για την ενσωμάτωσή του στο ρόστερ του ΠΑΟΚ στο Eurocup θα εξαρτηθεί από την πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση του θεσμού.

Πλέον ο Σχορτσανίτης καλείται μετά το θετικό του ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο "Μελίνα Μερκούρη" του Ρεθύμνου για τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ να έχει και συνέχεια. Στο χέρι του εξάλλου είναι όντας στην πιο ώριμη ηλικία του και φάση της καριέρας του έχοντας μάθει από τα λάθη του και να αποτελέσουν οδηγό για την φετινή αγωνιστική περίοδο και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ