OPINIONS

Ο Μαρκόπουλος είναι απλά ένας μεγάλος προπονητής

Ο Μαρκόπουλος είναι απλά ένας μεγάλος προπονητής
Μαρκόπουλος Σοφοκλής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης γράφει για το σερί του ΠΑΟΚ στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ μετά την ενσωμάτωση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και την μαεστρία του Σούλη Μαρκόπουλου.

Την ίδια ώρα που η ΕΜΥ κάνει λόγο για πτώση της θερμοκρασίας ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από το -24 (15-39) στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο PAOK Sports Arena, την κέρδισε με 79-75 και διεύρυνε το νικηφόρο σερί του στο 8 στα 10 δείχνοντας αποφασισμένος να διεκδικήσει την 3η θέση και πως ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν είναι μάγος αλλά ένας μεγάλος προπονητής.

"Αν αυτή η ομάδα βρει τη χημεία της μπορεί να χτυπήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Νικήσαμε την ΑΕΚ. Είμαστε ικανοί για την τρίτη θέση". Η δήλωση αυτή έγινε μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ από τον αρχηγό του Κώστα Βασιλειάδη στη Συνέντευξη Τύπου στέλνοντας το μήνυμα της διεκδίκησης της 3ης θέσης κι όχι μόνο αυτό. Αλλά και ότι στα παιχνίδια του Β΄ γύρου με τους Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και Παναθηναϊκό στο PAOK Sports Arena θα τους κοιτάξει στα μάτια και θα τους κοντράρει.

Κάτι που για να γίνει σύμφωνα με τον Βασιλειάδη θα γίνει ΑΝ η ομάδα βρει τη χημεία της. Και λέω εγώ. Δηλαδή τώρα που δεν την έχει βρει έχει στα τελευταία 10 παιχνίδια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ 8 νίκες με τις δύο ήττες και μάλιστα στον πόντο να είναι από τον Απόλλωνα Πατρών στην πρωτεύουσα της Αχαϊας και από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο φινάλε. Στην Πάτρα από το φόλοου κάρφωμα του Ντίλαρντ και στο ΟΑΚΑ από τις 2/2 βολές του Φελντέιν και το άστοχο δίποντο του Βσασιλειάδη.

Ένα σερί που ξεκίνησε στο "Μελίνα Μερκούρη" του Ρεθύμνου. Στο ντεμπούτο του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Του σέντερ που ήθελε διακαώς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Σούλη Μαρκόπουλου και τελικώς η διοίκηση της ΚΑΕ πέτυχε να κάνει πράξη την επιθυμία του. Κι όχι μόνο αυτό αλλά να τον διατηρήσει στο ρόστερ και μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου διότι υπήρχε ο σχετικός όρος για ομάδα Euroleague πριν από την έναρξη του ΤΟΡ 16. Ο Σχορτσανίτης όμως ήθελε με τη σειρά του να μείνει με την παρουσία του έμπειρου τεχνικού να παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο Μαρκόπουλος έχει πετύχει να πάρει από τον Σχορτσανίτη και με το παραπάνω αυτά που μπορεί να του προσφέρει. Ίσως και όχι όλα ακόμη. Και αυτά όμως είναι ήδη αρκετά ώστε ο ΠΑΟΚ να έχει χτίσει αυτό το σερί του στο πρωτάθλημα των οχτώ νικών στα τελευταία 10 παιχνίδια που παραλίγο να είχε επιτευχθεί και το απόλυτο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να είχε ξεκινήσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την κούρσα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ καθώς ξεκίνησε με 0-4 ωστόσο η μοναδική ήττα που ουσιαστικά τον "πλήγωσε" ήταν αυτή από την Κηφισιά στην έδρα του.

Με την ενσωμάτωση του Σχορτσανίτη αλλά και με την μαεστρία του Μαρκόπουλου, που και με τους φετινούς παίκτες μετά τις πολλές αλλαγές του καλοκαιριού απέδειξε πως δεν είναι μάγος αλλά ένας μεγάλος προπονητής ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει τη χημεία του. Σύμφωνα δε με τον Βασιλειάδη όχι στο 100% της ακόμη ωστόσο δείχνει πως για μία ακόμη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την 3η θέση. Το πρωτάθλημα των υπολοίπων εκτός των δύο "αιωνίων" μετά τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που για μία ακόμη χρονιά φαίνεται πως θα είναι το ζευγάρι του τελικού των playoffs.

Ο ΠΑΟΚ με το μικρότερο μπάτζετ από τους τρεις διεκδικητές της 3ης θέσης με τους άλλους δύο να είναι οι Άρης και ΑΕΚ δείχνει ωστόσο ικανός να τα καταφέρει και πάλι. Ειδικά αν θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας που όλοι γνωρίζουν το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και όχι μόνο αυτό αλλά και με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Μπάνε Πρέλεβιτς να έχει πετύχει να νοικοκυρέψει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό το άνοιγμα των προηγούμενων ετών που είχε παραλάβει.

Σε ένα διάστημα από την 5η μέχρι την 14η αγωνιστική όπου ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει να αποδείξει ότι είναι μία ομάδα με μέταλλο νικητή όπως κάθε ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου. Και όχι μόνο αυτό αλλά να γίνεται ολοένα και καλύτερα μέσα από το πέρας των παιχνιδιών έχοντας ως σύμμαχο και την ευρωπαϊκή της πορεία στο Eurocup. Εκεί όπου έχει προκριθεί στη φάση των ομίλων του Last-32 του θεσμού και δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου την πρόκριση μέσω της 2ης θέσης μαζί με τις Λιμόζ και Όλντενμπουργκ.

Σε ένα διάστημα όμως όπου οι 8 νίκες σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος έχουνε φέρει την ομάδα του Μαρκόπουλου σε τροχιά τετράδας αλλά και τριάδας όπου ωστόσο όμως υπάρχει και το παιχνίδι που επόμενο είναι να την πληγώνει μέχρι τέλους. Η ήττα από τον Φάρο στο κλειστό του Κερατσινίου όπου χάθηκε η πρόκριση στον τελικό και η διεκδίκηση του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σε ένα παιχνίδι όπου ο μόνος πραγματικά που πάλευε από το τζάμπολ μέχρι τη λήξη του ήταν ο Έλληνας τεχνικός παρά το ότι γνώριζε ότι η μητέρα του βρισκόταν στα τελευταία της. Όπως και ενημερώθηκε κατά την έξοδό του πως είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Ένας αποκλεισμός ωστόσο που φαίνεται να συσπείρωσε τον ΠΑΟΚ για το υπόλοιπο της χρονιάς. Η απώλεια της παρουσίας στον τελικό του Κυπέλλου δεν σημαίνει πως η κατάκτησή του θα ήταν εξασφαλισμένη με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ με πρωτεργάτη του τον Μαρκόπουλο πέτυχε να μείνει ενωμένος στις δύσκολες μέρες που ακολούθησαν και με αργά αλλά σταθερά βήματα να οδεύει προς την 3η θέση. Χωρίς να βρέθηκε σε κατάσταση πανικού για κάποια αλλαγή στο ρόστερ του, ειδικά από τη στιγμή που παρέμεινε ο Σχορτσανίτης, αλλά ούτε και σπασμοδικές μετά το αρχικό 0-4.

Πλέον ο ΠΑΟΚ δείχνει να ετοιμάζεται για τα playoffs με σωστή διαχείριση του ρόστερ του ώστε να είναι έτοιμος σε αυτά στο κυνήγι της κατάκτησης της 3ης θέσης. Ακόμη και μίας υπέρβασης που θα ισοδυναμεί με πρόκρισή του στους τελικούς διασπόντας με τον τρόπο αυτό το δίδυμο των "αιωνίων". Επί του παρόντος όμως και έχοντας ζεστάνει τον κόσμο του περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή της αγωνιστικής περιόδου όπως φάνηκε με την εικόνα που επικρατούσε στις κερκίδες του PAOK Sports Arena στη νίκη με την μεγάλη ανατροπή επί της ΑΕΚ το νέο στοίχημα είναι αυτή να διατηρηθεί.

Ακόμη μία τέτοια νίκη όπως επί της ΑΕΚ με γνώμονα την διαφορά του μπάτζετ που υπάρχει, που μπορεί να είναι και τριπλάσια αυτό της "Ένωση", είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την έστω και καθυστερημένη ενασχόληση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Του Ιβάν Σαββίδη. Με το αγκάλιασμα του αδικημένου βάσει της πορείας του Σούλη Μαρκόπουλου και την διατήρηση του Σχορτσανίτη τουλάχιστον και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ