OPINIONS

Κόσμος για τη Euroleague

Κόσμος για τη Euroleague
Κόσμος Άρης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης γράφει για το γιατί ο κόσμος του Άρη λείπει από την Euroleague και δίνει φτερά στη φετινή ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να επιστρέψει σε αυτήν μέσω της κατάκτησης του Eurocup.

Ο Άρης κέρδισε τη Νεπτούνας με 84-58 στην πρεμιέρα του LAST 32 του φετινού Eurocup ωστόσο για μία ακόμη φορά οι φίλαθλοί του απέδειξαν με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στις κερκίδες της Nick Galis Hall γιατί ανήκουν στην Euroleague και το πόσο πολύ λείπουν από αυτή.

Στη διετή παρουσία του Άρη στη Euroleague τις αγωνιστικές περιόδους 2006-2007 και 2007-2008 δεν είναι τυχαίο το πως οι ιθύνοντές της φρόντιζαν να αφιερώνουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό των φιλάθλων άλλων ομάδων στα σχετικά σποτάκια που προβάλλονταν στο περιθώριο των κληρώσεων. Είτε του καλοκαιριού για την διαμόρφωση των ομίλων της κανονικής διάρκειας είτε ακόμη και για αυτούς των ΤΟΡ 16, όπως ίσχυε σε εκείνο το χρονικό σημείο της διοργάνωσης, και όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε δώσει ισάριθμες φορές το παρών.

Μπορεί από τότε μέχρι σήμερα να διανύουμε την όγδοη αγωνιστική περίοδο, 2015-2016, αλλά οι φίλαθλοι του Άρη δεν άφησαν ποτέ μόνη της την ομάδα τους. Είτε αυτή αγωνιζόταν στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις της, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, είτε στο Eurocup. Ωστόσο είναι αλήθεια πως η έλευση του Νίκου Λάσκαρη στα τέλη της περσινής αγωνιστικής περιόδου, όταν και επήλθε η συμφωνία της ενεργοποίησής του στα κοινά της ΚΑΕ, τους "ζέστανε" ακόμη περισσότερο. Τους έδωσε επιπλέον όραμα ότι ο "Αυτοκράτορας" του ελληνικού μπάσκετ με τους 21 τίτλους να κοσμούν την οροφή της Nick Galis Hall και ανάμεσά τους τη φανέλα του Νίκου Γκάλη μπορεί να αποκτήσει και πάλι ρόλο πρωταγωνιστή. Κι όχι μόνο εντός συνόρων αλλά και εκτός αυτών.

Η εκτίναξη του αριθμού των εισιτηρίων διαρκείας στα 2.700 μιλάει από μόνη. Αριθμός που ξεπερνάει κατά το ήμισυ αυτών που αντιστοιχούν στα καρεκλάκια που βρίσκονται στις κερκίδες της Nick Galis Hall. Όπως φυσικά και η εικόνα που παρουσιάζουν οι κερκίδες ως αποτέλεσμα της πορείας σε Ελλάδα, κυρίως στο πρωτάθλημα αφού αυτή στο Κύπελλο ολοκληρώθηκε στο νοκ άουτ ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, και ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη και στο Eurocup. Ακόμη έχει παρουσιαστεί σημαντική αύξηση στην κίνηση και κατ επέκταση στα έσοδα της μπουτίκ όπως αυτή μεταφράζεται στο περιθώριο του κάθε εντός έδρας παιχνιδιού αλλά και στην αναμονή μικρών και μεγάλων έξω από τα αποδυτήρια για μία φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο είτε με τον Δημήτρη Πρίφτη είτε με τους παίκτες του.

Η εικόνα ωστόσο που υπήρχε στις κερκίδες της Nick Galis Hall το απόγευμα της Τετάρτης από τους φιλάθλους του Άρη στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του LAST 32 του Eurocup για το παιχνίδι με τη Νεπτούνας άφησε άφωνους ακόμη και όσους στις τάξεις της ομάδας τις έχουνε ξαναδεί στο πρόσφατο και μακρινό παρελθόν σε οποιοδήποτε θεσμό. Μπορεί από πλευράς της ΚΑΕ να μην ανακοινώθηκε sold out αλλά αυτό ήταν σαν να υπήρχε. Στις κερκίδες δεν έπεφτε καρφίτσα αρκετά λεπτά πριν το τζάμπολ και αποτέλεσε οδηγός ώστε οι παίκτες του Πρίφτη στο 12΄ να προηγηθούν με 31-5 της λιθουανικής ομάδας στο δρόμο προς τη νίκη με το τελικό 84-58. Την πρώτη τους στο Β΄ γύρο του φετινού τους ευρωπαϊκού ταξιδιού με σκοπό να φθάσουν όσο πιο μακριά γίνεται.

"Ίσως μπορεί να συγκριθεί αυτή η ατμόσφαιρα με αυτή στο Βελιγράδι πριν από δύο χρόνια σε ένα παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, το οποίο είναι και πολύ μεγαλύτερο. Αυτό είναι γήπεδο μπάσκετ με πολύ ατμόσφαιρα και πάθος από τους φιλάθλους. Κάναμε και σκάουτινγκ, βάλαμε και ταινία στους παίκτες για τον κόσμο, αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετό αυτό…". Τάδε έφη ο τεχνικός της Νεπτούνας ο Νταϊνιους Αντομάιτις όταν ρωτήθηκε να συγκρίνει την ατμόσφαιρα των φιλάθλων του Άρη με αυτή σε άλλα ευρωπαϊκά γήπεδα και πως προετοίμασε την ομάδα του.

Κι αν οι φίλαθλοι του Άρη ζήτησαν διπλό στο επόμενο παιχνίδι του ομίλου της φάσης των LAST 32 του Eurocup, αυτό της Τρίτης στο Μιλάνο με την Αρμάνι, ο προπονητής του Άρη Δημήτρης Πρίφτης φρόντισε να γυρίσει σελίδα. Να στρέψει την προσοχή όλων στο εκτός έδρας ραντεβού με τον Κολοσσό στη Ρόδο για τη Basket League ΣΚΡΑΤΣ αρνούμενος να συζητήσει από τώρα οτιδήποτε περί πρόκρισης στους 16 του θεσμού. "Είναι χαζό να μιλάμε για προκρίσεις από τώρα…", είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου μετά τη νίκη επί της Νεπτούνας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν την θέλει. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλει να οδηγήσει τον Άρη όσο πιο μακριά γίνεται στο φετινό Eurocup. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλει να τον οδηγήσει μέχρι την κατάκτησή του.

Μία κατάκτηση του Eurocup που θα ισοδυναμεί με τον πρώτο τίτλο του ως πρώτος προπονητής και πολύ περισσότερο ο πρώτος του ευρωπαϊκός τίτλος. Παράλληλα για τον Άρη όμως θα ισοδυναμεί και με την εξασφάλιση της συμμετοχής του στη Euroleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Της επιστροφής του μετά από 8 χρόνια. Εκεί όπου η Euroleague θα χαρεί να τον φιλοξενήσει και πάλι στην κορυφαία της διοργάνωση καθώς της λείπει αυτή η ατμόσφαιρα από τη συλλογή της. Για αυτό και παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πορεία του αλλά και την συσπείρωση των φιλάθλων του γύρω από την ομάδα και το όραμα που τους έχει δώσει. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο Νίκος Λάσκαρης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους ιθύνοντες της διοργάνωσης από το περιθώριο του περσινού Final Four στη Μαδρίτη με τελευταία συνάντηση μαζί του στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο του 2ου Nick Galis Cup.

Ο Νίκος Λάσκαρης ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός της ηρεμίας που έχει προσφέρει στις τάξεις του μπασκετικού Άρη ήταν και ο μεγάλος απών της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του LAST 32 του Eurocup. Μία απουσία που είχε σαν αποτέλεσμα να μην ζήσει από κοντά τη νίκη δια περιπάτου επί της Νεπτούνας αλλά πολύ περισσότερο την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της ομάδας βρισκόμενος στη Ζυρίχη. Ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ήδη δεν κρατιέται για να είναι παρών το βράδυ της Τρίτης στο Μιλάνο και στο παιχνίδι με την Αρμάνι όπως φυσικά και το να ενισχύσει από τη στιγμή που θα του το ζητήσει ο Πρίφτης το υπάρχον ρόστερ. Και πιο συγκεκριμένα με ενδεχόμενη αντικατάσταση του Σέρβου φόργουορντ Σλάβεν Τσούπκοβιτς που ήταν ο μόνος που δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο (!!!) στον περίπατο επί της Νεπτούνας. Τυχαίο ή όχι θα φανεί κι ενώ τέσσερις μέρες πριν είχε κάνει την επανεμφάνισή του στο ποδαρικό στο 2016 κόντρα στο Ρέθυμνο στη Nick Galis Hall για τη Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ