OPINIONS

Καλείται να γίνει Άρης

Καλείται να γίνει Άρης

Ο Πάρης Τσελεπίδης γράφει για την ήττα του Άρη από την Κηφισιά, η οποία μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο οδηγό για τη συνέχεια.

Η εικόνα που παρουσίασε ο Άρης στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Νέα Κηφισιά αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς χωρίς αυτό να αποτελεί ελαφρυντικό για την ντροπιαστική ήττα – αποκλεισμό από την συνέχεια του θεσμού με 81-60.

Η ντροπιαστική - ήττα αποκλεισμός του Άρη με 81-60 από την Νέα Κηφισιά το απόγευμα του Σαββάτου για την 3η αγωνιστική της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία εδώ και τώρα όμως διόρθωσης των κακώς κειμένων της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά το τέλος του παιχνιδιού δεν μπορούσε να εξηγήσει όπως δήλωσε άλλωστε τα χάλια της ομάδας του ενώ κανένας από τους παίκτες του Άρη δεν είχε διάθεση να πει το παραμικρό. Το πιο σημαντικό όμως είναι η διαχείριση της επόμενης ημέρας.

Σύμφωνα με την εμφάνιση των δύο ομάδων το απόγευμα του Σαββάτου ο Άρης δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει αφού δεν έφθανε μόνο το βάρος της φανέλας του που δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν της Νέας Κηφισιάς.

Ο Άρης όμως ουσιαστικά παρουσιάστηκε με μετρημένες λύσεις παικτών μέσα στο παρκέ δεδομένης της απουσίας των τριών Αμερικανών του Κλιφ Κόλιμον, Όριον Άουτερμπριτζ και Τσέις Σάιμον λόγο της απαγόρευσης μεταγραφών από την FIBA αφού παραμένει ανοιχτή η υπόθεση του Γάιου Σκορδίλη. Χωρίς ωστόσο να αποτελεί δικαιολογία η απουσία τους και ούτε να μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά ότι αν έπαιζαν θα απέτρεπαν την ήττα.

Ο Άρης παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο για ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς καθαρόαιμο πλέι μέικερ αφού αγωνίστηκαν κατ΄ ανάγκη για ένα ακόμη παιχνίδι σε αυτήν την θέση οι Μοχάμεντ Πάσαλιτς και Σωτήρης Καραποστόλου με αποτέλεσμα στο τέλος να τους βγει η γλώσσα.

Δύο παίκτες που σε καμία περίπτωση δεν είναι καθαρόαιμοι πλέι μέικερ. Είναι ουσιαστικά κόμπο γκαρντ με περισσότερη τάση στην θέση του σούτινγκ γκαρντ και να πάρουνε προσπάθειες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσο ο Κόλιμον δεν αποκτάει δικαίωμα συμμετοχής η ανάγκη της απόκτησης του Μπίλι Κις φαντάζει μονόδρομος κι ενώ από την ελληνική αγορά οι μόνοι ελεύθεροι πλέι μέικερ είναι τρεις.

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, που όμως δεν μπορεί να αποκτηθεί λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών από την FIBA αφού στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου ήταν στην Κύπρο και στο ρόστερ του Απόλλωνα Λεμεσού σε αντίθεση με τον Κις που ήταν στον Πανιώνιο, ο Σάκης Καρύδας και ο Μάριος Ματαλόν.

Η έλλειψη πληθώρας επιλογών για τον Αλεξανδρή που θα ανταποκριθούνε στο βάρος της φανέλας του Άρη είχε σαν αποτέλεσμα ο τεχνικός του Άρη να μην μπορεί να κάνει το λεγόμενο rotation στο παιχνίδι με την Νέα Κηφισιά και σαν να μην έφθανε αυτό δεν υπήρχε η διάθεση στην άμυνα. Με το στοιχείο της διάθεσης να αποτελεί το 80% του αποτελέσματος της αμυντικής λειτουργίας μίας ομάδας και τον Άρη να δέχεται 81 πόντους από μία ομάδα που της έδωσε το δικαίωμα με το τζάμπολ να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει και το πέτυχε. Κι ενώ ο Άρης έπρεπε να ήταν εκείνος που θα παρουσιαζότανε υποψιασμένος μετά την νίκη της Νέας Κηφισιάς επί του Απόλλωνα Πατρών μόλις τρεις μέρες νωρίτερα.

Από τις λύσεις που είχε ο Αλεξανδρής είδε και τον Κώστα Χαρίση να ήταν σε κακή μέρα με τον Έλληνα σέντερ να έδειξε ότι χρειάζεται κάποιον δίπλα του. Το γεγονός εξάλλου ότι ο Μιχάλης Πελεκάνος που μόλις την Δευτέρα είχε ξεκινήσει προπονήσεις με τον Άρη και βρέθηκε στην πεντάδα ήταν έκπληξη αλλά εκ του αποτελέσματος έδειξε – έστω και με τα δέκα σουτ που πήρε – ότι άρχισε να εγκληματίζεται.

Το σίγουρο είναι ότι ο Άρης παρουσίασε πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι του με την Νέα Κηφισιά. Όσο για το αν αλλάζει αυτή η εικόνα το ξέρει καλύτερα από όλους ο Βαγγέλης Αλεξανδρής που είναι ο μόνος που δεν ευθύνεται που μέχρι χθες 29 Σεπτεμβρίου δεν είχε λυθεί η τιμωρία της FIBA για απαγόρευση μεταγραφών. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι τρεις Αμερικανοί του Κλιφ Κόλιμον, Όριον Άουτερμπριτζ και Τσέις Σάιμον να μην έχουνε δικαίωμα συμμετοχής ακόμη.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι από το ξεκίνημα του βασικού ουσιαστικά σταδίου της προετοιμασίας του Άρη στο Πράβετς της Βουλγαρίας άλλη ομάδα να κάνει προπονήσεις και να αγωνίζεται στα φιλικά παιχνίδια και άλλη ομάδα να έχει παίξει στα τρία επίσημα παιχνίδια του Άρη. Για αυτό και η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης καλείται αύριο, αφού δεν το έκανε μέχρι χθες, να κλείσει την υπόθεση Σκορδίλη.

Μία διοίκηση της ΚΑΕ Άρης που έδειξε προ ημερών ότι είχε την διάθεση να κάνει την υπέρβαση με την απόκτηση του Μιχάλη Πελεκάνου – σε αντίθεση με την λογική της οικονομικής εξυγίανσης - αλλά είδε χθες με τον αποκλεισμό του από την Νέα Κηφισιά να χάνει ένα ποσό που θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και στις 30.000 ευρώ. Από πού; Η απάντηση είναι απλή. Από τα εισιτήρια του παιχνιδιού που θα έδινε την Πέμπτη με τον Ολυμπιακό για την νοκ άουτ προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κάπως έτσι λοιπόν η ευθύνη είναι συνολική για τον χθεσινό αποκλεισμό του Άρη με το βαρύ σκορ του 81-60 από την Νέα Κηφισιά, σε ένα γήπεδο που δεν ενδείκνυται για μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης αλλά θα είναι ιδανικό για το νεοφώτιστο σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου στο πρωτάθλημα της Α2 ακόμη και για να πρωταγωνιστήσει. Ωστόσο έστω και μία εβδομάδα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πριν από το τζάμπολ του νέου πρωταθλήματος υπάρχει η δυνατότητα για τις όποιες διορθώσεις είναι να γίνουνε από τους αρμόδιους ώστε ο Άρης να παρουσιάσει μία βελτιωμένη εικόνα αντάξια του ονόματός του. Με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να έχει τον τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ