OPINIONS

Για τον Άρη υπάρχει μόνο άνοδος

Για τον Άρη υπάρχει μόνο άνοδος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί γιατί για τον Άρη η ισοπαλία στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση μπορεί να αποτελέσει αυτό που χρειαζόταν για να καταλάβει τι εστί Football League στο δρόμο της ανόδου του στη Super League.

Ο Άρης αφού περίμενε μέχρι την 1η Νοεμβρίου πήρε μία γεύση για το τι εστί Football League με το 1-1 της πρεμιέρας στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση. Ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που ήταν εξ αρχής γνωστό πως μόνο εύκολο δεν θα είναι και με παγίδες αλλά αυτό που προέχει είναι ένα και μόνο. Να πετύχει το στόχο του. Τον έναν και μοναδικό. Την άνοδό του στη Super League.

Ο μήνας Νοέμβρης μόνο καλά δεν μπήκε για το Νίκο Αναστόπουλο και τους ποδοσφαιριστές του σε αντίθεση με το πως άφησαν τον Οκτώβριο. Με το υπέρ τους 3-0 επί του Αιγινιακού - επίσης ομάδας Football League - στη Βέροια για την 1η αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Ένα σκορ που μπορεί να φανερώνει ότι η νίκη ήρθε άνετα ωστόσο όσο παρέμενε στο ρευστό 1-0 ο Σωκράτης Διούδης ήταν εκείνος που αρνήθηκε την ισοφάριση.

Μία εβδομάδα μετά όμως στην Καρδίτσα κόντρα στην Αναγέννηση για την πρεμιέρα της Football League ο διεθνής τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στη φάση του πέναλτι στο 49΄ παρά την απόκρουσή του. Η ισοπαλία με το 1-1 σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό ποδαρικό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Για το Νο1 φαβορί της κατηγορίας για να ανέβει στη Super League μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών εξασφαλίζοντας την μία από τις δύο πρώτες θέσεις και δη την 1η.

Ο Άρης τη στιγμή αυτή βάση υλικού διαθέτει το πιο έμπειρο υλικό της Football League όπως και το πιο υψηλό μπάτζετ από τις 18 ομάδες που συμμετέχουν σε αυτήν. Ωστόσο καλείται να το αποδείξει και στην πράξη. Όπως δεν το απέδειξε σε μεγάλο βαθμό στα φιλικά παιχνίδια με ομάδες της κατηγορίας, σε αντίθεση με αυτά που έδωσε με ομάδες της Super League στο "Κλεάνθης Βικελίδης", και παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να διορθωθεί.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν χωρίς αμφιβολία η ήττα του Άρη στο φιλικό στη Λαμία με 3-0 αλλά όπως αποδείχθηκε δεν φάνηκε αρκετό για να ταρακουνήσει άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα. Πλέον απομένει να φανεί αν και κατά πόσο αυτό θα γίνει μετά και μετά από την ισοπαλία στην Καρδίτσα. Κανείς άλλωστε δεν είπε πως οι "κίτρινοι" θα πετύχουν την άνοδό τους στη Super League με 30 στις 30 νίκες που μπορεί να την εξασφαλίζουν. Ωστόσο καλούνται να μάθουν άμεσα από τα στραβοπατήματά τους ώστε να μην τα επαναλάβουν και να πάρουν τα τρίποντα που θα τους χρειαστούν για να τα καταφέρουν.

Για τον Άρη υπάρχει μόνο άνοδος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Να λοιπόν που το πρώτο στην Καρδίτσα με το 1-1 κόντρα στην Αναγέννηση απόντος των διεθνών Αλγερινών Ραφίκ Τζεμπούρ και Ματζίντ Μπουγκέρα αλλά και του Κενάν Μπαργκάν χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Η ουσία; Ένας βαθμός αντί για τρεις. Και τι έγινε; Σίγουρα δεν σήμαινε απώλεια της ανόδου, αλλά έφερε το πρόστιμο του Θόδωρου Καρυπίδη στους ποδοσφαιριστές ως δείγμα του θέλω του για το απόλυτο των νικών στο δρόμο προς τη Super League. Το γεγονός βέβαια ότι δεν συμπεριέλαβε και τον Νίκο Αναστόπουλο με τους συνεργάτες του δεν σημαίνει πως αυτό δεν θα γίνει την επόμενη φορά ή ότι ακόμη και αυτή δεν θα έχει τετ α τετ μαζί τους.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι επόμενο να είναι απαιτητικός αφού έβαλε όσο βαθιά μπορούσε το χέρι στο παντελόνι του για την ενίσχυση του ρόστερ. Για να φέρει στη διάθεση του Νίκου Αναστόπουλου ό,τι καλύτερο υπήρχε στην αγορά με κερασάκι την απόκτηση του Ραφίκ Τζεμπούρ. Σε μία χρονιά που οι ομάδες δεν έχουνε τηλεοπτική στέγη. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον και ίσως μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου για το πρωτάθλημα της Football League. Για αυτό και έχει κάθε λόγο να έχει απαιτήσεις από τον "Αλενατόρε" - που τυγχάνει της απόλυτης στήριξής του τη στιγμή αυτή - και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας ώστε να τα καταφέρουν. Κι όχι μόνο αυτό αλλά ποντάροντας και σε μία καλή πορεία στο Κύπελλο που θα φέρει επιπλέον έσοδα σε συνδυασμό με το δυναμικό παρών που προσδοκά να δώσει ο εξίσου απαιτητικός κόσμος της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια στις κερκίδες του "Κλεάνθης Βικελίδης".

Όπως και να έχει ένα είναι το σίγουρο για τον Άρη. Πως με γκέλες ή χωρίς σε έδρες δύσκολες όπως της Αναγέννησης Καρδίτσας, με πρόστιμα ή χωρίς στους ποδοσφαιριστές, καλείται να υπάρξει ηρεμία μέχρι τον Μάιο όταν και θα τελειώσει ο Γολγοθάς των 30 αγωνιστικών της Football League που ξεκίνησε την 1η του Νοέμβρη με δύο χαμένους βαθμούς στην Καρδίτσα για την επίτευξη του ενός και μοναδικού στόχου. Της ανόδου στη Super League χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν τι έκανε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην εκάστοτε αγωνιστική. Της ανόδου που θα επαναφέρει μετά από τρία χρόνια υπομονής στα πρόσωπα των φιλάθλων της ομάδας.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρεμιέρα με γκέλα για τον Άρη στην Καρδίτσα
Πρόστιμο από Καρυπίδη για την ισοπαλία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ