OPINIONS

Άξιος μαχητής ο Πρίφτης

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÓÊÁÉËÁÉÍÅÑÓ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - SKYLINERS (MOTION TEAM)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÓÊÁÉËÁÉÍÅÑÓ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - SKYLINERS (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Νίκος Λάσκαρης βρήκε στον Άρη τον Δημήτρη Πρίφτη και τον στήριξε καθώς αντάμειψε τη δουλειά του με ένα νέο συμβόλαιο. Γι' αυτό και αξίζει της στήριξης του μέχρι το τέλος τουλάχιστον της αγωνιστικής περιόδου. Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί.

Η φημολογία που αναπτύχθηκε προ ημερών περί της απομάκρυνσης του Δημήτρη Πρίφτη από τη τεχνική ηγεσία του Άρη κι ενώ η χρονιά ακόμη δεν έχει τελειώσει, αν και οι δύο βασικοί στόχοι της είναι αλήθεια πως χάθηκαν, κόπασε. Το γεγονός ωστόσο από μόνο του μόνο τυχαία δεν ήταν αφού... όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και για αυτό θα έπρεπε να είχε αποτραπεί.

Με τον Άρη να μην έχει κατακτήσει το τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της στη Nick Galis Hall μετά την ήττα της από τον Παναθηναϊκό και τον αποκλεισμό του από τη Βιλερμπάν στους 16 του Basketball Champions League η φετινή χρονιά ουσιαστικά είχε τελειώσει. Κάτι που για να μην συμβεί θα πρέπει η ομάδα της Θεσσαλονίκης να φθάσει στους τελικούς των playoffs το πρωταθλήματος έχοντας την ευκαιρία να το διεκδικήσει.

Ποιος ο λόγος λοιπόν να δημιουργείται μία φημολογία για την αλλαγή του Δημήτρη Πρίφτη παραμονές του παιχνιδιού στη Ρόδο με τον Κολοσσό; Ποιος ο λόγος επίσης να δημιουργείται έντονη φημολογία περί συνάντησης συγκεκριμένου διοικητικού παράγοντα στην Αθήνα με τον Παναγιώτη Γιαννάκη δύο μέρες πριν από το τζάμπολ στο Βενετόκλειο; Ποιος ο λόγος ακόμη να αναπτύσσεται έντονη φημολογία ακόμη και περί συμφωνίας με τον "Δράκο" και ότι αυτή θα γινόταν και επίσημη σε περίπτωση βαριάς ήττας στο "σμαραγδένιο νησί"; Όπως ακριβώς δηλαδή είχε διαφανεί στο τρίτο δεκάλεπτο όταν η διαφορά είχε πάει στους 23 πόντους για τον Κολοσσό Ρόδου αλλά εξανεμίστηκε, και με τις 2/2 βολές του Ουίλ Κάμινγκς ο Άρης ήταν αγκαλιά με το διπλό που του το στέρησε ο Ρόουπ Αχόνεν στα 4".

Και τι γίνεται μετά; Ο Δημήτρης Πρίφτης στη Συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί με τις δηλώσεις του βγαίνει μπροστά και καλά κάνει και με πολύ μεγάλη προσοχή στα λόγια του. Όπως είχε βγει και στη Λυών μετά από τον αποκλεισμό από τη Βιλερμπάν στους 16 του Basketball Champions League με τον Έλληνα τεχνικό να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και επαναλαμβάνω και πολύ καλά έκανε γιατί όποιος δουλεύει σε αυτή τη ζωή κάνει και λάθη.

Και ρωτάω τι γίνεται την επομένη της ήττας του Άρη στο Βενετόκλειο; Ξαφνικά σιγή ιχθύος. Μήπως η έκβαση του σκορ ανέτρεψε τα δεδομένα; Και αν η φημολογία ίσχυε γιατί δεν συνεχίστηκε; Και αν ίσχυε τι έχει να πει η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης με επικεφαλής της το Νίκο Λάσκαρη για αυτήν; Έχω την αίσθηση πως βρέθηκε για πρώτη φορά στην πιο δύσκολη θέση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της. Μία δυσκολία που κατά την προσωπική μου άποψη έχει να κάνει με την απουσία του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Άρης Νίκου Λάσκαρη από τη Θεσσαλονίκη όπου είναι και η έδρα της ομάδας και πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις και όχι στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού.

Με την ίδια λογική της φημολογίας περί αναζήτησης προπονητή για να διαδεχτεί τον Δημήτρη Πρίφτη, που να σημειωθεί είναι εκ των βασικών υποψηφίων για την Εθνική μας ομάδα, υπήρξε και άλλη μία και μάλιστα παράλληλα. Σύμφωνα με αυτήν στη διάρκεια της εβδομάδας πριν το παιχνίδι με τον Κολοσσό στη Ρόδο η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης προχώρησε σε πληρωμές στους παίκτες της ομάδας αλλά δεν πληρώθηκε ο Έλληνας τεχνικός. Κι εγώ ρωτάω. Αληθεύει; Εκτός και αν δεν ισχύει. Και αν ναι για ποιο λόγο έγινε αυτό; Μήπως για να πιεστεί και να οδηγηθεί σε παραίτηση; Μία κίνηση ωστόσο που επί του παρόντος ούτε που το σκέφτεται, την ίδια ώρα που το νέο σενάριο κάνει λόγο για παραμονή του μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Το σίγουρο πάντως είναι πως σε καμία περίπτωση δεν αξίζει στον Δημήτρη Πρίφτη αυτή η συμπεριφορά αλλά σεβασμός. Σε έναν τεχνικό που στα δύο πρώτα χρόνια της παρουσίας του στον Άρη από την πρώτη με την καθημερινή του δουλειά ήταν πετυχημένος και κέρδισε με το σπαθί του ένα νέο συμβόλαιο, και στη τρίτη του χρονιά έφθασε να βρίσκεται στη γωνία εξαιτίας του ότι δεν του βγήκαν οι επιλογές του καλοκαιριού. Το σύνολό του είναι αλήθεια ότι δεν βρήκε ουσιαστικά χημεία με το τραυματισμό του Βίκτορ Σανικίτζε να αποδείχθηκε καταλυτικός ΑΝ και η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι βέβαιο πως θα επισκίαζε σε μεγάλο βαθμό το ότι ακολούθησε. Ενός τελικού που τελικά μήπως και η επιλογή της Nick Galis Hall δεν ήταν η καλύτερη δυνατή;

Κι όσο για τη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης; Είναι δικαίωμά της να θέλει να αλλάξει τον προπονητή της ομάδας αν δεν είναι ευχαριστημένη και δη με τον Δημήτρη Πρίφτη. Θα έπρεπε ωστόσο να το είχε κάνει πολύ νωρίτερα και όχι τώρα και συνάμα να απέτρεπε την οποιαδήποτε φημολογία. Όπως δηλαδή στο παρελθόν ο Γιάννης Δαμιανίδης που έπαιρνε τις αποφάσεις για το αγωνιστικό τμήμα το Νοέμβριο του 2002 είχε προχωρήσει σε συμφωνία με τον Τσαρλς Μπάρτον για να αντικαταστήσει τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και στα τέλη του Δεκέμβρη του 2004 με τον Αντρέα Ματσόν στη θέση του Ηλία Ζούρου. Δύο αλλαγές όπου η πρώτη συνδυάστηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στο τελικό του Final Four του θεσμού στη Λαμία και η δεύτερη με την παρουσία στο τελικό του ULEB Cup και την έξοδο στη Euroleague.

Επί του παρόντος ο Δημήτρης Πρίφτης δεν γίνεται να παίζει κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου σαν να είναι το τελευταίο του στον Άρη. Όπως αυτό που ακολούθησε μία εβδομάδα μετά από αυτό στη Ρόδο με τον Κολοσσό στη Χαλκίδα με την Κύμη ανήμερα των 103ων γενεθλίων του συλλόγου. Ακόμη κι έτσι όμως ο Έλληνας τεχνικός παρά το ότι δεν αποκτήθηκε ο Τζέρλαντ Ρόμπινσον, που είναι η πρώτη του επιλογή, οδήγησε το σύνολό του στη νίκη όπως θα μπορούσε να το είχε κάνει και στο "σμαραγδένιο νησί" ΑΝ δεν ευστοχούσε ο Αχόνεν στα 4". Τη φορά αυτή μπορεί να αστόχησε ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς αλλά στην παράταση ο Ουίλ Κάμινγκς πήρε τη σκυτάλη από το ελληνικό καρέ (σ.σ. Βλάντιμιρ Γιάνκοβιτς, Βασίλη Ξανθόπουλο, Θόδωρο Ζάρα και Βασίλη Καββαδά) και υπέγραψε την απόδραση.

Ο Δημήτρης Πρίφτης απέδειξε ότι δεν το βάζει κάτω, και σαν άξιος μαχητής των πάγκων ξέρει να τιμάει την υπογραφή του και συνεχίζει να δουλεύει. Για αυτό και θα πρέπει η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης να τον στηρίξει αλλά και να προχωρήσει στη τελευταία κίνηση για το φετινό ρόστερ με την απόκτηση της καλύτερης δυνατής επιλογής για τον Αμερικανό που θα αντικαταστήσει τον Μάικλ Τζένκινς εν όψει των playoffs που πλησιάζουν. Μία κίνηση που θα φανερώσει το πιστεύω της για μία καλή πορεία στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας της Stoiximan.gr Basket League αλλά και των playoffs που θα ακολουθήσουν.

Κι όσο για τον απαιτητικό κόσμο του Άρη; Είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά από τη στήριξη που έδειξε και στη φετινή προσπάθεια για μία ακόμη χρονιά ειδικά το καλοκαίρι με την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας να έχει απογοητευτεί και να περιμένει σε μεγάλο βαθμό ήδη την επόμενη. Μόνο που αυτή θα είναι ακόμη πιο δύσκολη για τη διοίκηση της ΚΑΕ που θα κληθεί να τους κρατήσει κοντά της κερδίζοντας εκ νέου την εμπιστοσύνη τους μέσα από τις κινήσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ