ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ποιος είδε τον Ολυμπιακό και δεν τον φοβήθηκε

Ο Παπανικολάου πανηγυρίζει κόντρα στην Φενέρ
Ο Παπανικολάου πανηγυρίζει κόντρα στην Φενέρ EUROKINISSI SPORTS

Η Φενέρ υπέφερε στο πρώτο ημίχρονο, ο Δημήτρης Ιτούδης ξανάζησε το... Ελλάδα- Γερμανία και όσοι πηγαίνουν στο Ειρήνης και Φιλίας χρειάζονται πάρα πολλά μάτια για να απολαμβάνουν τους νταμπλούχους όταν αυτοί βρίσκονται σε τέτοιες βραδιές. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Η Φενέρ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρωλίγκα, εδώ και καιρό. Στο ΣΕΦ εμφανίστηκε χωρίς τον Ουίλμπεκιν, αλλά αυτά τα σύνολα έχουν αποδείξει ότι αντέχουν χωρίς έναν παίκτη όσο καλός και αν είναι.

Εξάλλου, κάτι τέτοιο ουκ ολίγες φορές το έχει καταφέρει και ο Ολυμπιακός. Ε, οι Τούρκοι δεν άντεξαν δευτερόλεπτο. Ήταν μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση από κάθε άποψη. Μια... ζύγιση για τους Πειραιώτες, διαφορετική από τις προηγούμενες. Σε άλλο ένα Μουντιαλικό βράδυ, που όλως τυχαίως όπως και την περασμένη Παρασκευή το μενού ήταν ίδιο.

Ολυμπιακός στο ΣΕΦ και Μέσι στην Ντόχα. Την ώρα που ο Αργεντίνος ευστοχούσε στο πέναλτι, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ήδη χτίσει διαφορά που τους έφερνε άλλη μια νίκη στο ενεργητικό τους.

Ουσιαστικά έκαναν άλλο ένα γλυκό βήμα στην φετινή τους πορεία. Πολύ γλυκό όμως γιατί νίκησαν κατά κράτος. Ο Μπαρτζώκας ξέρει ότι δεν είναι τα πάντα τέλεια, αλλά έχει κάθε δικαίωμα να περηφανεύεται για την ως τώρα πορεία των νταμπλούχων. Ένα σύνολο που πολεμάει, ένα σύνολο που πολλές φορές αντιστέκεται και στον ίδιο τον εαυτό του.

Γιατί πράγματα τα οποία έχουμε επισημάνει ως αδυναμίες δεν έπαψαν να υφίστανται. Δεν γίνεται την μια να λέμε ότι το ρόστερ πάσχει αριθμητικά και επειδή έρχονται κάποια καλά αποτελέσματα (με σπουδαία εμφάνιση) να το ξεχνάμε.

Ακόμα δεν έχει βγει καν το 2022, ο δρόμος είναι μακρύς. Νίκες σαν αυτή χαρίζουν όμως αυτοπεποίθηση και χρόνο για διορθώσεις. Και δίνουν και μεγάλη χαρά στον κόσμο που πληρώνει και πάει γήπεδο και απολαμβάνει μπάσκετ...

Βαρέλι και... Ελλάδα- Γερμανία

Από την άλλη ο Δημήτρης Ιτούδης δεν έχει κάποιο λόγο να "χαλαστεί". Ξέρει ότι το ΣΕΦ είναι πάντα ζόρικο. Γνωρίζει καλά πως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που όταν παίζει καλά, είναι δύσκολο να την περιορίσεις.

Ο καλός Ολυμπιακός έχει πληγώσει τους πάντες στο πέρασμά του. Εντός και εκτός. Δεν θα ήταν εύκολο για τους Τούρκους να κάνουν τα δικά τους και το κατάλαβαν καλά, μόλις έγιναν... Βίρτους. Τι εννοώ; 10- 0 στους Ιταλούς και ταιμ- άουτ. Ε, 10- 0 και στην Φενέρ. Εντάξει, οι Τούρκοι είναι καλή και νοικορεμένη ομάδα. Δεν έχουν καμία σχέση με την... τρέλα των Μπολονέζων που κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι.

Ο Βεζένκοβ πάντως συνεχίζει να βλέπει σαν... βαρέλι το καλάθι. Και όσο αυτό γίνεται, όποιος είναι απέναντι ξεκινάει από μειονεκτική θέση. Ε, βάλετε ότι ο Ολυμπιακός δεν μασάει στην άμυνά του και θα καταλάβατε πως άρχισε να... ετοιμάζεται το μενού στο ΣΕΦ. Η Φενέρ σε έξι λεπτά είχε έξι πόντους!

Ο Ιτούδης έζησε το πρώτο δεκάλεπτο του Ελλάδα- Γερμανία. Όπου Γερμανία ο Ολυμπιακός και Ελλάδα η Φενέρ. Παράξενο σας φαίνεται; Με 31 πόντους επίθεση και 11 άμυνα ποιος άνθρωπος στο ΣΕΦ δεν ήταν ευχαριστημένος; Εξαιρούνται αυτοί της Φενέρ... Οι Τούρκοι όσους πόντους έβαλαν στο 20λεπτο, τους έφαγαν στο δεκάλεπτο.

Ρεσιτάλ!

Συνήθως σε αυτά τα παιχνίδια κάνεις διαχείριση, αλλά για τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου, ένα ισχύει. Ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε... Ο Σλούκας και ο Παπανικολάου χωρίς να φαίνεται στο σκοράρισμα, πραγματικά οργίασαν. Άνοιξαν το γήπεδο όσο κανείς άλλος.

Έδωσαν τον τέλειο ρυθμό, η μπάλα έφευγε ιδανικά από τα χέρια όλων. Επειδή η Φενέρ είναι καλή ομάδα, μπορώ να το γράψω. Ήταν ονειρική εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Με άπειρη διάθεση στην άμυνα και ρεσιτάλ αλτρουισμού και οξυδέρκειας στην επίθεση.

Ο Λαρεντζάκης οφείλει πάρα πολλά στην εξέλιξλη του φέτος, στον Ιτούδη και στην εθνική ομάδα. Προς τιμήν του το λέει και ο ίδιος. Προς στενοχώρια του Έλληνα κόουτς, ο Λάρυ δεν του χαρίστηκε. Και έγιναν αυτός μαζί με τον Πίτερς αλλά και τον Μπολομπόι έξτρα πυλώνες σε όσα έχτισε η ομάδα τους. Πρόσφερε και ο Λούντζης που με ααφάλεια χάρισε χρόνο ξεκούρασης στον λαβωμένο Γουόκαπ.

Καμικάζι και ξανά γκάζι

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, πως όταν το rotation λειτουργεί, ο Ολυμπιακός είναι από πολύ καλά ως πάρα- πάρα πολύ καλά. Ο Ιτουδης στου δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποίεισαι σχήμα- καμικάζι.

Έβαλε τέσσερις Τούρκους (!) και τον Γκούντουριτς. Προσπάθησαν πιέζοντας, κυνηγώντας και χαλώντας τον κόκκινο ρυθμό, να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Εύκολο δεν είναι. Γιατί ναι μεν, οι καμικάζι θα μπουν να ρίξουν μπασκετικές σπρωξιές, αλλά στην επίθεση δεν μπορούν να βάλουν. Και ένας Γκούντουριτς δεν θα φέρει ποτέ την άνοιξη.

Φουλ πρες από την Φενέρ, που πραγματικά έκανε τον Ολυμπιακό να κολλήσει επιθετικά. Μόνο με βολές σκόραρε η ελληνική ομάδα για μεγάλο διάστημα. Δεν έβαζε ο Βεζένκοβ, δεν έβαζε κανείς πλην του Φάλ που κράτησε την διαφορά ασφαλείας και οδήγησε τους Πειραιώτες σε ήρεμα νερά στην τελευταία περίοδο.

Εκεί όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Σε τέτοιο επίπεδο, όταν αγωνίζονται δυο πολύ καλές ομάδες και η μια κερδίζει πάνω από 20 πόντους, είναι απίθανο να γίνει ανατροπή. Έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά αυτά δεν είναι για να συμβαίνουν κάθε μέρα. Ο Μπαρτζώκας μοίρασε και χρόνους, πήρε πράγματα από τους περισσότερους και όλα κύλησαν πολύ καλύτερα του αναμενόμενου...

Ο Ολυμπιακός έφτασε την 30αρα ξανά όμως, πάτησε το γκάζι προς το τέλος του ματς και τελικά την μεγαλύτερη αποθέωση την γνώρισε ο Πάππας γιατί τσακώθηκε και αποβλήθηκε στην Πυλαία!

Στα καλά της θέλει πολλά μάτια

Δεν ξέρω αν έκανε κοιλιά η ομάδα και την ξεπέρασε. Η αλήθεια είναι ότι απέναντι σε Βίρτους και Φενέρ, πραγματοποίησε υπέροχες, χορταστικές εμφανίσεις. Χρειάζεσαι πολλά μάτια για να βλέπεις τα πάντα που κάνει αυτή η ομάδα όταν είναι καλά.

Πλέον το ενδιαφέρον μεταφέρεται σε λίγες ώρες, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την χώρα μας. Η επόμενη δοκιμασία, είναι στο Αστρομπάλ της Λυόν, όπου τον νταμπλούχο Ελλάδας τον περιμένει η Βιλερμπάν...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ