EUROLEAGUE

Όμιλος, μαλλιά- κουβάρια

Όμιλος, μαλλιά- κουβάρια

Μετά από 5 αγωνιστικές ο Παντελής Διαμαντόπουλος κάνει τον απολογισμό του ομίλου-φωτιά της Euroleague με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Την ώρα που η Μπαρτσελόνα κλείνει ήδη το μάτι στο φάιναλ- φορ(εκτός αν πιστεύει κάποιος πως ο τέταρτος του άλλου ομίλου θα την αποκλείσει), οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να το παλεύουν καλά. Μαζί τους και το Μιλάνο για το οποίο παλαιότερα(στα πρώτα 24ωρα του ’14) σας είχα προειδοποιήσει αναλύοντας τον όμιλο.

Από ‘κει και πέρα, υπάρχουν δυο ζευγαράκια. Ένα από την Τουρκία και ένα από την Ισπανία. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η Λαμποράλ και η Μάλαγα, σίγουρα θα κάνουν ζημιά(ή και ζημιές) μα δε γεμίζουν το μάτι κανενός, πως είναι σε θέση να πλασαριστούν στην πρώτη τετράδα!

Συνεπώς, για να βαδίζουμε αγκαζέ με την λογική , δεν υπάρχει λόγος μετά τις πρώτες 5 αγωνιστικές να ανησυχούμε από Ανδαλουσιάνους και Βάσκους! Το ξαναλέω: Βάσει λογικής και όσο έχουμε δικαίωμα να παριστάνουμε τους μάντεις και να προκαταβάλουμε βαθμολογίες.

Τι γίνεται με τους Τούρκους; Κατά πόσο οι "αιώνιοι" και η ομάδα του Τζιόρτζιο Αρμάνι μπορούν να ανησυχήσουν; Αυτό το ζευγάρι από την Κωνσταντινούπολη, έχει κάποια κοινά. Προς Θεού, η Φενέρ δείχνει πιο επικίνδυνη και έχει... μαζέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά αυτό το έχει κάνει λόγω της παρουσίας του Ομπράντοβιτς και κάποιων παικτών.

Τόσο αυτή η ομάδα, όσο και η Έφες από μπάτζετ και υλικό, είναι μια χαρά. Όμως η ισορροπίες πάνω στο παρκέ δεν διατηρούνται. Το παράξενο; Η Έφες από την ημέρα που πήγε ο Αγγέλου, μάλλον για να προετοιμάσει το έδαφος του Ίβκοβιτς, δείχνει δειλά- δειλά τα σημάδια της βελτίωσης. Ο Βαγγέλης, όσο μπορεί , χρησιμοποιώντας τρικ και πατέντες, κατάφερε να βελτιώσει το αμυντικό κομμάτι. Είχαν «ποτιστεί» στην ήττα και χρειάζονταν ένα... ταρακούνημα. Αυτό ήρθε με το απίστευτο, το θεοπάλαβο, το τρομερό τρίποντο του Πλάνινιτς.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πήραν "δωράκι" από εκείνη την ήττα των Ιταλών, αλλά πάνω απ’ όλα, στάθηκε στα πόδια της η Έφες. Μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα; Η επόμενη δοκιμασία της είναι στο ΣΕΦ, συνεπώς έχει ένα δύσκολο 40λεπτο για να αποδείξει αν όντως άλλαξε το μομέντουμ. Η Φενέρ μια νίκη έχει κάνει κι αυτή, με τα χίλια ζόρια επί του Παναθηναϊκού.

Δεν έχουν αποκλειστεί, αλλά όσο θα αυξομειώνουν τον ρυθμό τους και θα κοιτάζουν την επίθεση αδιαφορώντας για την άμυνα, τόσο θα συνεχίσουν να έχουν και προβλήματα. Ποτέ δεν πίστεψαν ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να πάει έστω στο φάιναλ- φορ. Για του χρόνου, την έχω ικανή. Φέτος όχι κι ας έλεγαν ό,τι ήθελαν πολλοί, εδώ και μήνες.

Οι ελληνικές ομάδες είναι στο 3- 2. Θα πρέπει να βρουν κατ’ αρχή τρόπους να περάσουν το Μιλάνο. Δεν θα είναι εύκολο. Η... αμερικανική ομάδα του Μπάνκι, παίζει και άμυνα, έχει τον Χάκετ στο 100% πλέον "δεμένο" με το σύνολο και πιάνει τρελό ρυθμό στο τρανζίσιον. Ποιο είναι το μεγαλύτερο όπλο των Ιταλών; Μα φυσικά η... ελληνική φαγωμάρα. Τόσο το Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, όσο και το Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός θα έχει ηττημένο. Και οι Ιταλοί το περιμένουν πως και πως για να κάνουν τους υπολογισμούς τους.

Επί της ουσίας; Με εξαίρεση την Μπάρτσα, ο όμιλος μπορεί μέσα σε μια εβδομάδα, σε δυο δηλαδή αγωνιστικές, να γίνει "μαλλιά- κουβάρια". Η εβδομάδα αυτή είναι ξεκούρασης, ηρεμίας και υπολογισμών. Μπες στην τετράδα και μετά, άσε τη μοίρα να επιλέξει τον αντίπαλό σου για τα προημιτελικά. Και ποιος ξέρει; Μπορεί να μπεις και στο αεροπλάνο για το Μιλάνο! Ίδωμεν...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ