ΟΠΑΠ FINAL 8

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και δυο με κάψα για... εισιτήριο

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και δυο με κάψα για... εισιτήριο
INTIME SPORTS

Οι οκτώ έγιναν τέσσερις στην Κρήτη και ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την πρώτη γεύση μιας καινούργιας προσπάθειας, για τους τέσσερις που έμειναν, τους τέσσερις που έφυγαν και για τον τυχερό- άτυχο της υπόθεσης.

Και κάπως έτσι φτάσαμε σε... final- four. Οι οκτώ έγιναν τέσσερις στην Κρήτη σε μια διοργάνωση που κάνει πρεμιέρα! Κάθε αρχή και δύσκολη θα μου πείτε. Συμφωνώ.

Το καλό νέο είναι ότι έγινε επιτέλους final- eight. Ήταν ένας στόχος που πραγματοποιήθηκε. Από 'κει και πέρα, μπορεί κάποιος να βρει αρκετά, χωρίς να τρελαθεί στο ψάξιμο. Μεγαλύτερο ζήτημα αυτών των εισιτηρίων.

Η Ομοσπονδία μπήκε στην διαδικασία του "πακέτου" για όλα τα ματς, κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να έχει αποτελέσματα ποτέ στην χώρα μας. Και γιατί δεν το έχει συνηθίσει ο Έλληνας, αλλά και γιατί -κυρίως- δεν τρέχει το χρήμα από τα μπατζάκια του, ώστε να δώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό που γίνεται αφόρητα μεγαλύτερο αν θελήσει να πάρει μαζί και κάποιο μέλος της οικογένειάς του.

Η Κρήτη είναι ο απόλυτος προορισμός για το μπάσκετ, μακάρι να μπορέσουν κάποια στιγμή άνθρωποι από όλα τα μέρη της χώρας να επισκέπτονται το νησί σε τέτοιες διοργανώσεις. Γιατί είπαμε, ο έρωτας με ένα άθλημα στις εποχές μας δεν μπορεί να σε οδηγήσει σε αυτό, αν δεν το αντέχει η τσέπη...

Από 'κει και πέρα, ο Πανιώνιος άφησε το στίγμα του στην διοργάνωση κάνοντας την ΑΕΚ να υποφέρει (ευτυχώς που είδαμε κι αυτό το ματς γιατί τα άλλα τρία από σασπένς τρίχες κατσαρές αν εξαιρεθεί το τελευταίο 3λεπτο στο ΠΑΟ- Κολοσσός), δικαιώνοντας και την Ομοσπονδία που έδωσε το όγδοο εισιτήριο σε μια από τις ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών.

Και έτσι σχηματίστηκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών με την προοπτική να υπάρχει και περισσότερος κόσμος στα Δύο Αοράκια. Ε, μια σύγκρουση Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού πάντα μαγνητίζει.

Τυχερός - Άτυχος

Ποιος θα είναι αυτός; Μα φυσικά όποιος κερδίσει. Τυχερός γιατί θα παίξει σε άλλον έναν τελικό με προοπτική τίτλου και άτυχος γιατί οι παίκτες του θα πρέπει να βγάλουν όπως έγραψα πιο πάνω, ένα σερί τριών καθημερινών αγώνων!

Δεν το λες και απλό, δεν το λες και εύκολο. Και έχουν κάθε δικαίωμα να γκρινιάξουν, ειδικά οι "ερυθρόλευκοι" που έχουν έναν λόγο παραπάνω από τους "πράσινους". Ποιος είναι αυτός; Η πορεία στην Ευρωλίγκα και οι συνεχείς μάχες πάνω στην προσπάθεια να μείνει ψηλά ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τέτοιου είδους βάσανο και ψάχνεται απλά καθημερινά για να δώσει λύσεις στα αγωνιστικά του προβλήματα.

Ένας από τους δυο λοιπόν. Οι Πειραιώτες έχουν πολύ καιρό να χάσουν από το "τριφύλλι". Μετράνε ένα σερί 10- 0, αλλά ένα ματς μιας βραδιάς είναι κάτι που ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να κυλήσει. Η εικόνα και των δυο στα προημιτελικά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα θελήσουν να δείξουν στην μεταξύ τους μονομαχία. Πάντα ένα παιχνίδι "αιωνίων" είναι μια ξεχωριστή ιστορία, ειδικά όταν υπάρχει και το ότι μιλάμε για παιχνίδι κυπέλλου. Μια κι έξω!

Ένα σερί και ένας Λι

Οι "ερυθρόλευκοι" έριξαν 31 πόντους "στο κεφάλι" του Άρη, όμως σε αυτό το σημείο πρέπει να γραφτεί για άλλη μια φορά, πως οι Θεσσαλονικείς είναι ένα σύνολο που παίζει ιδιαίτερο μπάσκετ. Και δεν το γραφω με την αρνητική έννοια. Πρέπει να...φτύσεις αίμα για να βάλεις καλάθι στον Άρη.

Ο Καστρίτης είναι καλός κόουτς και μαζί με τους συνεργάτες του, έχουν δώσει σε αυτά τα παιδιά τον χαρακτήρα να παλεύουν σκληρά και να μην χαρίζονται. Ε, η δυναμική του Ολυμπιακού και το φορμάρισμά του, όπως καταλαβαίνετε από ένα σημείο και μετά έφταναν και περίσσευαν. Αφήστε μου το 4- 4, έγινε 24- 4 και όλα τελείωσαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Εξαιρετική αρχή έκανε και ο Παναθηναϊκός στο δικό του ματς. Ο Ράντονιτς πήγε σε φουλ συντήρηση από νωρίς με συνεχείς αλλαγές και η ομάδα του σπάνια έριξε το τέμπο. Την ίδια ώρα ο Κολοσσός ήταν πάρα πολύ μακριά από το πρόσωπο που έχει όλη την σεζόν. Κάθε φορά που οι Ροδίτες πήγαιναν να κάνουν κάτι θετικό ερχόταν "καπάκι" η πράσινη απάντηση.

Ωστόσο στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Κολοσσός κατέβασε την διαφορά, αλλά ήταν πολύ αργά παρά την υπερφιλότιμη προσπάθειά του. Ο Λι κράτησε την ομάδα του όρθια.

Κάψα για... εισιτήριο!

Στον πρώτο ημιτελικό αναμένω ένα περίεργο παιχνίδι. Η ΑΕΚ μετράει δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με το Περιστέρι. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Κατζούρης δεν θα έχει τους τραυματίες Μίτσελ και Μάιλς.

Ωστόσο, οι ομάδες που ξαφνικά χάνουν καλούς παίκτες, πάντα συσπειρώνονται. Επίσης δεν έχει καμία σημασία η εικόνα της Ένωσης στον προημιτελικό με τον Πανιώνιο. Από την άλλη, ένα καλοδουλεμένο σύνολο και γεμάτο κανόνες στο παιχνίδι του, όπως αυτό του Βασίλη Σπανούλη, έχει την ευκαιρία να πάει σε έναν τελικό κυπέλλου. Και τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να τις αφήνεις...

Θα είναι μια μάχη στην οποία ξαφνικά προέκυψε φαβορί η ομάδα των Δυτικών Προαστίων, αλλά θα πρέπει αυτό και να το αντέξει και να το αποδείξει. Και οι δυο ως τώρα έχουν προσφέρει όμορφες βραδιές στον κόσμο τους σε Α1 και Ευρώπη.

Σε καμία περίπτωση δεν περνάει η μάχη τους στην... σκιά του αγώνα των "αιωνίων". Άλλωστε μια παρουσία σε τελικό κυπέλλου είναι μια στιγμή ξεχωριστή. Και όλοι θέλουν να παλέψουν για να την ζήσουν.

TAGS ΟΠΑΠ FINAL 8 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ