ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε τον κάδο με τους βαθμούς

Ο Γιώργος Μασούρας στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό
Ο Γιώργος Μασούρας στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό INTIME

Ήξεραν οι "ερυθρόλευκοι" τι έγινε στην Λεωφόρο, αλλά ήταν άψυχοι στο Περιστέρι. Ο Μπακαμπού αδικήθηκε και ένα στόπερ είναι απαραίτητο, αφού αυτό που έκανε ο Ατρόμητος θα το κάνουν κι άλλοι. Οι ίδιες αλλαγές και ο Άρης που περιμένει με ψυχολογία. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Μόλις ζόρισε λίγο το πράγμα ο Ολυμπιακός έκανε... νερά. Φάνηκε αυτό στις δυο δύσκολες νίκες ( 1-0) απέναντι στον Άρη. Ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε και οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν να μειονεκτούν σε ποικιλία απειλής και φυσικά ανασταλτικά. Οι αντίπαλοι δεν είναι όλοι οι ίδιοι. Κάποιους θα τους κάνεις να τρέχουν.

Με κάποιους θα ανεβάζεις την άμυνά σου και θα κοιμάσαι ήσυχος. Υπάρχουν και αυτοί όμως που θα σε βρουν μπόσικο και θα σε τιμωρήσουν, όπως έκαναν και οι Περιστεριώτες.

Ένας Ολυμπιακός χωρίς διάθεση για σφυροκόπημα. Μια ομάδα δίχως πάθος και με καμία έμπνευση. Παλιά όσο πέρναγε η ώρα, οι "ερυθρόλευκοι έπνιγαν" τους αντιπάλους. Στο Περιστέρι, ήξεραν από το ημίχρονο ότι ο Παναθηναϊκός έχασε, γνώριζαν πριν καν πάνε στο γήπεδο, πως η ΑΕΚ κέρδισε. Έπαιζαν χρονικά τελευταίοι αλλά άφησαν να χαθούν δυο βαθμοί.

Θα πει κάποιος "η διαφορά μειώθηκε από τον πρώτο". Ναι, αλλά για Ολυμπιακό μιλάμε, όχι για καμιά ομάδα που θα χαίρεται με ισοπαλίες. Λάθος διαχείριση όλων. Προπονητή, παικτών. Όλων... Ο δρόμος είναι μακρύς, τα πάντα μπορούν να συμβούν, ίσως στο Περιστέρι να κατάλαβαν όλοι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δεδομένα στην ομάδα. Και βέβαια, αν μπορεί να υπάρξει ενίσχυση, θα ήταν το ιδανικότερο...

Οι γραμμές

Ο Ατρόμητος με κοντά τις γραμμές, δεν έφραξε κάθε μονοπάτι στους πρωταθλητές, αλλά σίγουρα τους δημιούργησε ορισμένα θέματα. Πολλές φορές μάλιστα, είτε ο Φορτούνης είτε ο Μπιέλ, ακόμη και ο Χάμες έβγαιναν πολύ άκρη για να ανοίξουν το γήπεδο, αλλά οι Περιστεριώτες είχαν σωστές επιστροφές και αλληλοκαλύψεις.

Το μοναδικό θέμα που θα 'χαν οι γηπεδούχοι θα ήταν αυτό της υπερκατανάλωσης ενέργειας. Είχαν τρέξει πάρα πολύ από νωρίς, κάτι που τους ανάγκασε από το 30' και μετά να μετακινηθούν πολύ κοντά στην εστία του Γιαννιώτη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η μετακίνηση αυτή, χάρισε μπάλες ελεύθερες για τον Ολυμπιακό έξω από την περιοχή του Ατρομήτου. Βρήκαν σουτ, βρήκαν κόρνερ, έκαναν τακτικές επισκέψεις για να βρουν γκολ, χωρίς όμως να χαρούν. Πιο νωρίς είχε έρθει η μοναδική στιγμή που έπρεπε να δράσει ο Πασχαλάκης και το έκανε εξαιρετικά, στερώντας το τέρμα στους "κυανόλευκους".

Πάντα έτσι ήταν!

Ο Μίτσελ σκεφτόταν αν θα ξεκινήσει Φορτούνη ή Μασούρα. Τελικά έδωσε στον καθένα από ένα ημίχρονο χωρίς βεβαια στο 45λεπτο ο Μπιέλ ή ο Χάμες να 'χουν κάνει κάτι πιο φοβερό από τον Έλληνα διεθνή. Ο Ισπανός παράτησε το "τρία δεκάρια" στα αποδυτήρια, για να δώσει χρόνο σε έναν πιο πλάγιο παίκτη.

Όσο περνούσε η ώρα κλασικά έφερε και άλλους ποδοσφαιριστές για να "ανοίξει" το γήπεδο, αλλά για να τα λέμε όλα όπως είναι, πάντα στο Περιστέρι τα παιχνίδια είναι κλειστά, ζόρικα και με stories. Και τις περισσότερες φορές που κέρδισε η ομάδα του Πειραιά, δεν το έκανε εύκολα.

Και δεν υπήρχε και καμία περίπτωση φυσικά να συγκρίνει κάποιος το ματς αυτό με την κόντρα στο κύπελλο, όπου οι δυο ομάδες είχαν πολλές αλλαγές, έπαιζαν χωρίς άγχος και ήρθαν 2-2, αφού τα πάντα είχαν κριθεί στο Νέο Φάληρο.

Ο Κόουλμαν πάσχιζε να μην κάνουν λάθη οι παίκτες του στην πίεση του Ολυμπιακού. Χαλάστηκε ο Βρετανός βλέποντας την άμυνά του ξαφνικά από τα 25- 30 μέτρα, να κατεβαίνει στα 15!!! Και για αυτό όταν άρχισε το δεύτερο μέρος, τους είδαμε πιο ψηλά.

Γιατί έξω ο Μπακαμπού;

Στην καρδιά λοιπόν της ανασταλτικής λειτουργίας του Ατρομήτου, εκεί που αν η μπάλα περάσει, δύσκολα θα γλιτώσεις, εκεί ακριβώς ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ. Μαχαιριά στο... βούτυρο η πάσα του Εμβιλά προς τον Μπιέλ και με την μια σκάψιμο- ποίημα από τον Ισπανό προς τον Μπακαμπού.

Ο τελευταίος... καραβολίδα και 0-1. Θέλω να τονίσω ότι έχει αδικηθεί ο συγκεκριμένος τον τελευταίο μήνα. Είναι πάντα στις φάσεις, βάζει γκολ και δεν έχει τραβήξει πάνω του, φώτα που έχουν σημαδέψει -όχι άδικα- άλλους ποδοσφαιριστές. Όμως και ο Γάλλος είναι σε καλή κατάσταση. Και πήρε και τρομερή μπασκετική κάρτα σταματώντας ελεύθερο βολέ του Γιαννιώτη!

Θεωρώ λάθος του Μίτσελ που τον έβγαλε στο 1-1. Καλά έκανε και έβαλε τον Ελ Αραμπί, αλλά ποιος ο λόγος να μην παίξει και με τους δυο; Δεν ήταν αρνητικός, είχε δυνάμεις, θα μπορούσαν δυο φορ να μπερδέψουν την αντίπαλη άμυνα.

Στόπερ πότε;

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα καλό στόπερ. Έναν παίκτη να είναι αναντικατάστατος και μετά όλοι οι άλλοι να γυρνάνε γύρω του. Αυτή την στιγμή παρουσιάζονται "τελειωμένοι" οι Σενεγαλέζοι, ρεζέρβα ο Ρέτσος και η ομάδα πάει να βγάλει δυο διοργανώσεις με τον Παπασταθόπουλο και τον Ντόη!

Γίνονται αυτά; Μια μεγάλη μπάλα έφαγαν πάλι, ο Παπασταθόπουλος κράτησε inside τον Φριτζόνσον και ο Πασχαλάκης που τα 'χει πάει όλα χαμπάρι, δεν πρόλαβε να γίνει λίμπερο και... κρεμάστηκε. Όσο και να τα δίνουν όλα οι δυο κεντρικοί αμυντικοί δεν φτάνουν αριθμητικά. Ούτε αντέχουν.

Ο ένας είναι στην τελική ευθεία της καριέρας του και ο άλλος φέτος κέρδισε με το σπαθί του φανέλα βασικού, αλλάζοντας μάλιστα και θέση στο γήπεδο! Κάποιοι θα πείτε λεπτομέρειες, αλλά αυτές οι λεπτομέρειες, άφησαν δυο βαθμούς στο Περιστέρι... Και μην ξεχάσω, ότι πριν την ισοφάριση ο Ολυμπιακός πήγε να φάει γκολ από πλάγιο (!) με την κεφαλιά του Ζατζηισαΐα να βρίσκει δοκάρι.

Γκέλα και Kύπελλο

Ο Μίτσελ έκανε τις κινήσεις που κάνει πάντα εδώ και ενάμιση μήνα. Και τις ίδιες αλλαγές. Αυτή την φορά γκέλαρε και έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ήττα του Παναθηναϊκού.

Όπως έγραψα στον πρόλογο, μείωσε η ομάδα, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει Ολυμπιακός που να είναι απόλυτα ευχαριστημένος στο τέλος αυτής της Κυριακής. Το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο κύπελλο. Ο Άρης κόντρα στον Βόλο έπαιξε και καλά, πήρε και ψυχολογία. Δεν θα είναι εύκολα στο "Βικελλίδης". Προβλέπεται ωραία μάχη την Τετάρτη...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ