ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός βρήκε ζάχαρη και κέρασε τον κόσμο του

Ο Ολυμπιακός βρήκε ζάχαρη και κέρασε τον κόσμο του
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / INTIME SPORTS

Το είχαν ανάγκη άπαντες στον Πειραιά αυτό το αποτέλεσμα. Ο Μεντιλίμπαρ έχει πολλά να φτιάξει, αλλά ο Βάσκος θέλει να σίγουρα να κάνει πιο σκληρή την ομάδα του. Ο χρόνος πιέζει, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" απέναντι στην Φερεντσβάρος βρήκαν ένα γκολ, έφτιαξαν την ψυχολογία τους και ετοιμάζονται για Τούμπα και Βουδαπέστη. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Το χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Όλο αυτό. Το να έχει γεμάτη την έδρα του. Το να έχει τον κόσμο του με θετική αύρα. Το να βρει έστω ένα γκολ. Το να κερδίσει. Το να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση οι ποδοσφαιριστές του. Αλλά και ο καινούργιος προπονητής του.

Τίποτα δεν είναι απλό και εύκολο στο ποδόσφαιρο, ειδικά για μια ομάδα που έχει φέτος δει στην άκρη του πάγκου της τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους. Και ο τελευταίος, ο καινούργιος, είναι ένας άνθρωπος που ναι μεν έχει περάσει τα χρόνια του με ειδικές αποστολές, όμως αν εξαιρέσουμε το διάστημα της Σεβίλλης, δεν έχει βρεθεί να κοουτσάρει μια ομάδα που είναι υποχρεωμένη να κατακτά κούπες.

Όχι, ο Ολυμπιακός δεν πέρασε στην επόμενη φάση. Όμως κέρδισε και ...κέρασε την Φερεντσβάρος την πρώτη ήττα της στο Conference. Οι Ούγγροι θα προσπαθήσουν να έχουν τον τελευταίο λόγο, αλλά τον πρώτο τον έχασαν. Και αυτό είναι στα υπέρ όλων όσων πήγαν στον Πειραιά.

Ο δρόμος είναι μακρύς και η δουλειά δύσκολη. Τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα, όπου ο Ολυμπιακός είναι τέταρτος και προσπαθεί να βρει ταυτότητα. Αλλά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι κάμποση ζάχαρη στο κέρασμα της ομάδας προς τον κόσμο. Και αυτή την γλύκα την είχαν ανάγκη όλοι...

Λίγο από Καρβαλιάλ

Μπορεί ένα γκολ που θα φας στο πρώτο λεπτό του αγώνα σου να σε βοηθήσει; Ναι. Αρκεί να ακυρωθεί. Η Φερεντσβάρος το έζησε και ο Στάνκοβιτς έπρεπε να διαχειριστεί το ξενέρωμα των παικτών του, βλέποντας μάλιστα στα... καπάκια τον Ελ Καμπί να απειλεί στα ίσια. Ο Μεντιλίμπαρ στην πρώτη βραδιά αποφάσεων, φάνηκε να πηγαίνει προς το σύστημα... Καρβαλιάλ με τριάδες, αλλά τον Αλεξανδρόπουλο χαμηλότερα στο γήπεδο και τον Καρβάλιο πιο κοντά στα χαφ.

Γενικά ήταν μια περίεργη εικόνα όταν η ομάδα αναπτυσσόταν, σε μια προσπάθεια να ανέβουν αρκετοί παίκτες μαζί, αφήνοντας- λογικά- κάποιους διαδρόμους ελεύθερους. Αυτό βέβαια είναι κανόνας σε όλες τις ομάδες και αποτελεί και τον τρόπο να "χτυπήσει" ο αντίπαλος. Δεν είναι δηλαδή ότι το παθαίνει ντε και καλά μόνο ο Ολυμπιακός.

Οι Ούγγροι ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικοί στο να κρατήσουν τις θέσεις τους, αλλά ήταν και επιπόλαιοι δίνοντας αφορμές στον Ολυμπιακό. Το θέμα για την ελληνική ομάδα ήταν, να μπορεί να πατήσει περιοχή όσο γινόταν περισσότερες φορές.

Ο Ροντινέι με την κλάση και την ποιότητά του, το έπραξε. Ο Φορτούνης όντας αυτός που έπρεπε να κυριαρχήσει στην δημιουργία, είχε τις στιγμές του, αλλά και τα διπλομαρκαρίσματα των Ούγγρων.

Το άξιζε...

Πολλοί θα μιλήσουν για μονότονο αγώνα, όπου και οι δυο ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Ο Μεντιλίμπαρ έχει να δουλέψει σε πολλά πράγματα. Και στην τακτική, αλλά και στην ηρεμία. Μετά την μια ώρα παιχνιδιού, αν δεν έβγαινε κάποια φάση οι "ερυθρόλευκοι" άρχιζαν να μιλάνε ο ένας στον άλλο μέσα στο γήπεδο.

Η Φερεντσβάρος, το 'χε γυρίσει προσπαθώντας να βρει μπάλες στην πλάτη της κόκκινης άμυνας, αλλά και αυτή ήταν πολύ σοφτ. Αφήστε που στα μέτρα του αγώνα, αυτός που δικαιούται το 1- 0 ήταν ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός.

Και αυτό έγινε σε ένα διάστημα που είχαν όλοι αρχίσει να αναρωτιούνται αν θα μπει γκολ. Ο Φορτούνης άνοιξε στον Ροντινέι και ο Βραζιλιάνος έβγαλε μια σέντρα που πέρασε από τον Γιόβετιτς και δυο αμυντικούς. Ελ Καμπί και γκολ. Ο Μεντιλίμπαρ είχε "φορτώσει" την ομάδα του με στόχο να χτυπήσει τόσο- όσο γινόταν το ματς και πραγματικά τον δικαίωσε το τέρμα που ήρθε.

Ο Στάνκοβιτς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, αλλά όπως σωστά είπε την παραμονή του ματς, είναι δυο 90λεπτα. Και 100% στοχεύει να ανατρέψει τις εντυπώσεις στην έδρα της. Ο Ολυμπιακός λειτούργησε σωστά ανασταλτικά και πήρε το ματς.

Τούμπα και Ουγγαρία

Ο Μεντιλίμπαρ καλείται να δώσει ταυτότητα σκληρής ομάδας σε δύσκολη περίοδο. Με το πρόγραμμα να "πνίγει". Επόμενος σταθμός για τους Πειραιώτες η Τούμπα και στην συνέχεια θα πάνε στην Βουδαπέστη για να κρατήσουν την υπέρ τους δημιουργημένη κατάσταση.

Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί, απλά θα κοπιάσει περισσότερο απ' ότι στην έδρα του και 100% θα πρέπει να είναι πιο έξυπνος στις στιγμές που οι Ούγγροι θα πιέσουν για να βρουν το (ή τα) γκολ που χρειάζονται.

Μπορεί να δούμε και μια άλλη τακτική από τον Βάσκο τεχνικό, ποιος ξέρει; Αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του. Η ομάδα βασανίστηκε πολλούς μήνες τώρα, η ηρεμία είναι και η υπομονή είναι οι αρετές που θα πρέπει να την συντροφεύσουν...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ