ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός, το ρετιρέ, η άνεση και τα τρεξίματα

Ο Μασούρας και ο Ροντρίγκες στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό
Ο Μασούρας και ο Ροντρίγκες στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό INTIME

Μπορεί 1- 0 με τον Ιωνικό να έκρυβε τραυματισμούς και αστοχία, όμως οι πρωταθλητές πήραν άνετα την νίκη και σύμφωνα με τον Παντελή Διαμαντόπουλο θα πρέπει μετά την διακοπή να εμφανιστούν πιο γρήγοροι και πολύ πιο πιεστικοί

Δεν μετράει αν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλο. Δεν παίζει ρόλο αν σε θεωρούν φαβορί. Το θέμα είναι να μπορείς να το αποδείξεις. Ο Ολυμπιακός είχε τριπλό στόχο. Πέρα από το να αποδειχθεί καλύτερος του Ιωνικού στόχευε στην παραμονή στο βαθμολογικό ρετιρέ, αλλά και στην ψυχολογική ανάκαμψη μετά την ήττα από την Άιντραχτ. Σε αρκετά φετινά παιχνίδια οι Πειραιώτες δεν έχουν παίξει όπως θα ήθελαν. Και είναι γενική παραδοχή ότι ως σύνολο δεν τρέχει πολύ και ακόμη είναι στο... ψάξιμο προπονητής και παίκτες. Όμως, όσα προβλήματα και να έχεις, είναι πολύ καλύτερα να τα αντιμετωπίζεις εν μέσω νικών και μοναξιάς στην κορυφή παρακαλώ, παρά με πεταμένους βαθμούς.

Στο λιμάνι οι περισσότεροι τώρα θα σκορπίσουν με τις εθνικές των χωρών τους και όταν μαζευτούν ξανά θα έχουν μπροστά έναν σημαντικό αγώνα. Επίσκεψη στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να περιμένει. Επίσης, αυτή είναι και η τελευταία διακοπή, μιας και μόλις ολοκληρωθούν τα προκριματικά του Μουντιάλ, θα αρχίσει ένα φοβερό σερί για όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες γεμάτο υποχρεώσεις σε πρωταθλήματα, κύπελλα και διοργανώσεις εκτός συνόρων. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι ματς σαν αυτό με τον Ιωνικό, δεν είναι για να το παίρνεις στην πλάκα και να παίζεις με την φωτιά... Το 1- 0 μπορεί να δείχνει ...ύποπτο (σε επικινδυνότητα), όμως όχι, δεν ένιωσαν κίνδυνο στο λιμάνι. Είχαν ένα πολύ καλό πρώτο ημίωρο και αυτό έφτανε και περίσσευε.

Είχε παράπονο ο Μαρτίνς για τις χαμένες ευκαιρίες

Ο Μαρτίνς είχε δικαιολογημένο παράπονο για τις ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ, αφού όπως και να το κάνουμε, όταν είσαι στο 1- 0, όσο και να μην σε τρομάζει ο αντίπαλος, μια στραβοκλωτσιά ή μια χαμένη μπάλα από στημένη φάση, μπορεί να σε "κρεμάσουν" και μετά να τρέχεις και να μην φτάνεις. Ο Ιωνικός δεν μπόρεσε να φτάσει σε κάτι τέτοιο βέβαια, αλλά ο Πορτογάλος δεν θέλει και να ξαναδεί τέτοια ρίσκα.

Η πρώτη καλή φάση του ματς, όχι τυχαία, ήταν για τον Ιωνικό. Πάνω οι γραμμές του Ολυμπιακού, μία κλασική κάθετη από αυτές που 'χουν κάνει ζημιές φέτος στους πρωταθλητές και να ο Τουράμ απέναντι στον Βατσλίκ. Οι Νικαιώτες με Καμπράλ, Άοσμαν και Τουράμ, είχαν τον τρόπο να γίνουν απειλητικοί, μόνο βέβαια στην περίπτωση που έβρισκαν έστω και έναν δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Και αυτό για κανά τέταρτο. Ο Ολυμπιακός πέρα από την έδρα, είχε και την ποιότητα. Μα πάνω απ' όλα, είχε τον Γκάρι Ροντρίγκες ξανά. Συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Λαλά, ενώ στη φάση του 1- 0 που έβγαλε την ασίστ στον Μασούρα, φρόντισε πρώτα να κατεβάσει όμορφα το τόπι και να εκμεταλλευτεί την πανέξυπνη λόμπα- πάσα του Αγκιμπού Καμαρά. Βέβαια, έφυωγε λαβωμένος από το γήπεδο και αυτό είναι ένα ζήτημα.

Δούλεψε υπερωρίες ο Χρήστος Θέος

Πέρα από το τέρμα, το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε και από άλλους δυο τραυματισμούς (αναγκαστικές αλλαγές). Κούντε και Παπασταθόπουλος. Κι αν ο τελευταίος παίζει διαρκώς, δεν ισχύει το ίδιο για τον Αφρικανό. Δίνω μια έμφαση σε αυτό, γιατί είναι διπλά άτυχος ο άνθρωπος. Περίμενε στωικά μια σταθερή ευκαιρία. ξεκινάει ένα ματς βασικός και τραυματίζεται. Ο Ολυμπιακός μια αναμέτρηση με τον Ιωνικό δίχως τον Κούντε μπορεί να την βγάλει, όμως καμία ομάδα δεν έχει όρεξη να χάνει ποδοσφαιριστές κι ας ακολουθεί η διακοπή..

Όπως καταλάβατε ο Ολυμπιακός κέρδισε έναν αγώνα με τον γιατρό του, Χρήστο Θεό να... δουλεύει υπερωρίες και τους ρεπόρτερ να 'χουν από βδομάδα να ασχολούνται για την πορεία της υγείας των ποδοσφαιριστών που προανέφερα. Όσον αφορά στην εξέλιξη του ματς ο Ολυμπιακός στο διάστημα 32' - 72' έβγαλε χαμηλή ένταση, πήγε σε σχετικά αργό τέμπο, ίσως να του βγήκε και μια άνεση από την επιδερμική απειλή του αντιπάλου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι έκανε δυο τελικές σε όλο αυτό το διάστημα.

Και ξαφνικά έκανε τρεις τελικές σε ένα τρίλεπτο (72' - 75' ). Πίεζε καλά και είχε την κατοχή η ομάδα χωρίς να ...στραγγαλίσει τους Νικαιώτες. Το ματς έσβησε στο ένα γκολ. Μακριά από παλαιότερες φοβερές και τρομερές εμφανίσεις η ομάδα σε παιχνίδια απέναντι σε σύνολα όπως ο Ιωνικός, όμως θα το γράψω ξανά, ήταν και πάρα- πάρα πολύ χαμηλός, ο βαθμός της πίεσης που δέχθηκαν οι "ερυθρόλευκοι". Αυτό το ματς θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, όμως αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να περιμένει είναι η άμεση βελτίωση των πρωταθλητών σε θέματα ταχυδύναμης και εκρηκτικότητας. Μετά την διακοπή θα υπάρχουν συνεχόμενα και πολύ σημαντικά παιχνίδια...

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, καθώς και το Ολυμπιακός - Ιωνικός για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ