ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι; Βρε λες;

EUROLEAGUE /  -  (EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / - (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Μπάγερν το πάλεψε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο υψώθηκαν τα κόκκινα τείχη και οι Βαυαροί έπεσαν πάνω τους. Στο λιμάνι αρχίζουν να κάνουν όνειρα και ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναλύει γιατί οι Πειραιώτες πάνε να βάλουν σε έξοδα τον λαό τους.

Άλλη μια μεγάλη νίκη. Άλλο ένα λαμπρό αποτέλεσμα. Άλλη μια ...Ολυμπιακή επίδειξη στον μέγιστο βαθμό, όσον αφορά στο μισό παιχνίδι. Γιατί οι Πειραιώτες είχαν ζητήματα στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο αποφάσισαν να παίξουν σκληρή άμυνα και να... περιποιηθούν ιδιαιτέρως τους Γερμανούς. Στο μεγάλο λιμάνι μπορούν να στοχεύουν πολλά. Μπορούν να πιθανολογούν ακόμη και ένα λαμπρό πλασάρισμα. Και όταν γράφω λαμπρό, εννοώ φυσικά την τετράδα μετά και τα γεγονότα λόγω πολέμου και αμφίβολου μέλλοντος των ρωσικών ομάδων.

Ο Μπαρτζώκας με τους παίκτες του λειτούργησαν άψογα όσο κυλούσε ο χρόνος και το σημαντικότερο ήταν, ότι είδαμε για άλλη μια φορά τον μαχητικό, αποφασισμένο, σκληρό Ολυμπιακό την ώρα που έπρεπε. Και τα έκαναν όλοι με την σειρά στο δεύτερο μέρος κάτι που αποδείχθηκε χρυσάφι. Ο Ντόρσεϊ έκανε την αρχή σε όλες τις περιπτώσεις και ο Σλούκας με τους υπόλοιπους το ολοκλήρωναν. Και η ομάδα με μαθηματική ακρίβεια πήρε το ματς και αναγκάζει τον λαό της να σκέφτεται το Βελιγράδι. Βρε λες;

Το... δεκάρικο

Πάντα πρέπει να κάνει κάποιος την αρχή. Και όσο πιο όμορφα σύρει ένας παίκτης τον χορό, τόσο καλύτερα θα πατήσουν και οι συμπαίκτες του στο παρκέ. Ίσχυσε αυτό για τον Ολυμπιακό; Όχι. Και αυτό συνέβη γιατί ναι μεν ο Ντόρσεϊ μπροστά τα έβαζε όλα, ωστόσο και αυτός αλλά και οι συμπαίκτες του πίσω είχαν κάμποσα ζητήματα. Έτσι οι Γερμανοί μπόρεσαν να συνδεθούν με άνεση στο κόκκινο καλάθι και να προσπεράσουν στην δεύτερη περίοδο. Κι όμως ένας φυσιολογικός αμυντικά Ολυμπιακός θα κέρδιζε με κανά... δεκάρικο αν είχε άλλη αντίπαλο. Κι αντί να κερδίζει τόσο, βρέθηκε να χάνει.

Οι Γερμανοί δεν είναι μια ομάδα που κάθεται ήσυχα στο γήπεδο. Αλλά έχει και τα θέματά της στο αμυντικό της τρανζίσιον. Εκεί χτύπησε ο Ολυμπιακός, που όσο πέρναγε η ώρα μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια, την έχανε αυτή την άνεση. Ο Λούσιτς ήταν ο παίκτης που έκανε τεράστια ζημιά στους Πειραιώτες. Και όχι μόνο με το σκοράρισμα, αλλά και με το "φόρτωμα" των φάουλ. Το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι ξεκίνησαν να γυρίζουν και καλά την μπάλα οι γηπεδούχοι. Να βρίσκουν τις αδύναμες πλευρές, να την περνάνε σε όλα τα κοψίματα στην ρακέτα και γενικά να βρίσκουν δρόμο για πλάκα.

Άλλη ομάδα!

Πώς το 'σωσε το ημίχρονο ο Ολυμπιακός; Δεν το έσωσε ο Ολυμπιακός. Το έσωσε ο Σλούκας! Ο Κώστας άρχισε να κάνει αυτά που ξεκίνησε ο Ντόρσεϊ αλλά με άλλον τρόπο. Πήρε πάνω του μπάλες, πήγε "στο ένας με έναν", σούταρε στην ντρίμπλα, κάνοντας κάμποσες... Σλουκιές. Και οι περισσότερες ήταν όπως ακριβώς χρειάζονταν. Μπήκαν 103 πόντοι στο 20λεπτο και αυτό δεν είναι τιμητικό για τις ομάδες. Τα ποσοστά ήταν καλά και για τις δυο ομάδες , τα ριμπάουντ να σκεφτείτε ήταν ελάχιστα και αυτό γιατί η μπαλίτσα τις περισσότερες φορές πέρασε μέσα από τα στεφάνια και τα διχτάκια.

Ο Τάιλερ έκανε τα ίδια στο τρίτο δεκάλεπτο, με την διαφορά ότι η ομάδα άρχιζε να δουλεύει σωστά ανασταλτικά. Μπορεί για παράδειγμα ο Παπανικολάου να μην έβρισκε άνετα στόχο, αλλά πίσω "δάγκωνε". Και έτσι σιγά- σιγά τα αρνητικά δεδομένα της τραγικής του άμυνα, ανατράπηκαν και είδαμε μια ομάδα αεράτη, αποφασισμένη και δυνατή. Διάβαζαν σωστά τις αλλαγές στην γερμανική άμυνα, εκμεταλλεύονταν τα μις ματς, έδιναν την μπάλα στον Μάρτιν που για άλλο ένα ματς έκανε τα σωστά. Και αν τολμούσε η Μπάγερν να σφίξει την άμυνά της, ο Σλούκας δημιουργούσε... παπάδες.

Άλωση επετεύχθη

Ο Τρινκιέρι με το αντιπολεμικό μπλουζάκι, είδε τους μπασκετμπολίστες του να χάνουν και δυναμική, αλλά και ποικιλία. Κάτι το οποίο είχε... άπλετο η "απέναντι" ομάδα. Ο Μάρτιν "παπάδες", ο Λαρεντζάκης ξανάρχισε να βομβαρδίζει και ο Μακ Κίσικ αναπλήρωσε ιδανικά στην άμυνα τον Παπανικολάου. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει υπέροχα ποσοστά , άγγιξε την κατοστάρα , αλλά κυρίως "έσβησε" τις επιθετικές εμπνεύσεις των Βαυαρών. Ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστια νίκη. Για την βαθμολογία, για το μέλλον του, για τα υπέροχα αποδυτήριά του τα οποία ομόρφυναν μετά την κατάκτηση του κυπέλλου. Μεγάλη νίκη και δίκαιη. Με διάρκεια στην επίθεση. Με άμυνα δευτέρου μέρους βγαλμένη από τα λαμπρά βράδια του ΣΕΦ! Όταν έφτασαν να χάνουν με 11 πόντους, απλά γύρισαν τον διακόπτη. Και το έκαναν καλά. Πολύ καλά.

Α και μην ξεχνάμε, κόντρα σε μια ομάδα που με τα νέα δεδομένα της άνοιξαν δικαιολογημένα -και αυτής- την όρεξη για πρόκριση. Οι Έλληνες που βρέθηκαν στο Μόναχο το ευχαριστήθηκαν, άλλωστε είχε πολύ καιρό η ομάδα να κερδίσει στο σπίτι της Μπάγερν. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι ήδη στα πλέι- οφ, αλλά από 'δω και πέρα, τα μάτια στρέφονται στην τετράδα και στο πλεονέκτημα έδρας. Για να δούμε...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ