ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός στο πιο... σβηστό φετινό του βράδυ

Ο Ολυμπιακός στο πιο... σβηστό φετινό του βράδυ
INTIME SPORTS

Η Βιλερμπάν έπαψε να θυμίζει ομάδα της Euroleague, με το ζόρι πέρασε τους 50 πόντους και οι "ερυθρόλευκοι" 'όμορφα και απλά πήραν άλλο ένα ματσάκι και ετοιμάζονται να υποδεχθούν σε λίγες ώρες τον Παναθηναϊκό στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Ήταν πολύ "λίγη" η Βιλερμπάν για να εμποδίσει τον Ολυμπιακό. Γιατί πολύ απλά, οι Πειραιώτες φέτος έχουν ασχοληθεί και έχουν ξεπεράσει εμπόδια υψηλότερα από αυτό που προσπάθησε να ορθώσει η ομάδα του Πάρκερ στο "Ειρήνης και Φιλίας".

Η κανονική περίοδος στην Euroleague πλησιάζει στο τέλος της και ο Ολυμπιακός είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι με το... σπαθί του θα έχει πλεονέκτημα έδρα στην φάση των "8". Ε απλά τώρα πήγε και επίσημα! Εκεί που ουσιαστικά αρχίζει μια... άλλη διοργάνωση. Πιο σκληρή, πιο αγχωτική, με πολύ τακτική και με τις ζαριές της μιας βραδιάς.

Κάποιοι θα παλέψουν να κρατήσουν τα τείχη τους, κάποιοι άλλοι να φτάσουν σε πολυπόθητο/α break. Αλήθεια, ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του που ξεκάθαρα μέχρι τώρα έχουν κάνει πορεία για Final Four πρέπει να ανησυχούν πολύ για τα ματς στα playoffs, ή να αφήσουν τον χρόνο να λειτουργήσει υπέρ τους, να κοπιάσει όποιος είναι γραφτό στη μοίρα τους να αντιμετωπίσουν και να τον... περιποιηθούν;

Θα δούμε. Τίποτα δεν είναι σίγουρο σε μια διοργάνωση που ειδικά φέτος, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις προηγούμενες. Δεν ξέρουμε τον πρώτο (ακούς ΤΣΣΚΑ;) , δεν υπάρχει μαθηματική εξασφάλιση των τεσσάρων για πλεονέκτημα και φυσικά δεν έχει κλείσει η οχτάδα. Μάχη σε όλα τα μέτωπα...

Σκορδαλιά χωρίς σκόρδο

Οι Γάλλοι όσο και να το ήθελαν, δεν μπορούσαν να δυσκολέψουν τον Ολυμπιακό ειδικά σε μια εποχή που έχουν πλέον αφήσει την ευρωπαϊκή όρεξη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Μακ Κίσικ ξεκίνησε στην θέση του Κάναν, η μπάλα έφευγε εύκολα από τα κόκκινα χέρια και η αλήθεια είναι πως όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ είδαν εντελώς διαφορετική εικόνα στις δυο πλευρές του γηπέδου.

Εκεί που αμυνόταν η Βιλερμπάν, η μπάλα έφτανε με ευκολία κάτω από το καλάθι της. Τα ρήγματα ήταν πολλά και οι άμυνες του Πάρκερ ανύπαρκτες. Ο Ολυμπιακός "χτυπούσε" με πολλούς τρόπους και το ακριβώς αντίθετο συνέβει στην κόκκινη ρακέτα.

Οι Γάλλοι ή θα τράκαραν ή θα τους έμενε η μπάλα. Οι νταμπλούχοι της χωρας μας έχουν παίξει με πολύ πιο δύσκολες ομάδες φέτος και δεν έχουν βρει μπελά.

Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν εξοντωτική στο ξεκίνημα. Να σκεφτείτε ότι είχαν δεχθεί 7 πόντους και απλά οι Γάλλοι βρήκαν ένα καλάθι στα 23'' πριν το τέλος του δεκαλέπτου και τρεις βολές από ανύπαρκτο φάουλ που σφυρίχτηκε με την λήξη της περιόδου. Με τα ψέματα η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό, αλλά χωρίς τον Ντε Κολό η Βιλερμπάν είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

Συνέχεια στο... χτίσιμο

Ο Μπαρτζώκας ήθελε πολύ λογικά να μοιράσει και χρόνο και υποχρεώσεις. Πάντα αυτό ήταν είναι και θα είναι το δεύτερο μέλημα, όλων των προπονητών σε κάθε διαβολοβδομάδα. Το πρώτο είναι να κερδίζουν. Ο Μπλάκ και ο Μπολομπόι μοιράστηκαν την δουλειά στο "5" αφού ο Φάλ έμεινε στον πάγκο άρρωστος.

Βέβαια το να μιλάς για απουσίες της ομάδας του Πειραιά στο συγκεκριμένο ματς είναι και λίγο άδικο για την Βιλερμπάν που κατέβασε 9αδα! Η προσπάθεια των παικτών του Πάρκερ ήταν αξιόλογη παρά τα βάσανά τους, έχοντας και ως μικρό σύμμαχο την αστοχία του Ολυμπιακού από το τρίποντο.

Λες και συνέχισαν την εικόνα τους στο Βελιγράδι, οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν 2/14 τρίποντα στο ημίχρονο και τελείωσαν με 6/25! Συνέχισαν να... χτίζουν δηλαδή, αλλά κάθε φορά που αποφάσιζαν να πλησιάσουν δεν είχαν προβλήματα.

Ο Σλούκας βγήκε εκτός ματς νωρίς με τρία φάουλ (έπαιξε 2'39'') και ξαναμπήκε στο 27'!! Κάτι ανάλογο έπαθε και ο Γουόκαπ στο δεύτερο μέρος. Είχε και τα θέματά της η ομάδα με δυο λόγια, αλλά μέσω αυτών ανακατεύτηκαν αρκετά και ο χρόνος και οι ρόλοι. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, ειδικά αν ελέγχεις την κατάσταση. Και ο Ολυμπιακός πραγματικά από το πρώτο δευτερόλεπτο αυτής της αναμέτρησης δεν είχε ζήτημα.

Η πιο... σβηστή

Η Βιλερμπάν έμοιαζε περισσότερο με μια νοικοκυρεμένη ομάδα μεσαίας ταχύτητας στην Basket League παρά με σύνολο της Euroleague. Χωρίς όργια οι "ερυθρόλευκοι" ξεπέρασαν το εμπόδιό της. Χωρίς γκάζι, χωρίς ξεσηκωμό και σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Αρκετός κόσμος, αλλά στο ίδιο μομέντουμ με την αναμέτρηση. Χειροκρότημα, απόλαυση σε ορισμένες φάσεις και ως εκεί.

Πάσχισε να περάσει τους 50 πόντους η γαλλική ομάδα. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα. Ήταν ίσως η πιο εύκολη ή μάλλον η πιο... σβηστή νίκη του Ολυμπιακού στην φετινή διοργάνωση. Ο Βεζένκοβ χωρίς να ξεθεωθεί, ο Παπανικολάου σοβαρός όπως πάντα σε αγώνες που θα πρέπει κάποιος να κάνει την αρχή και να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

Ώριμο παιχνίδι από τον Γουόκαπ, πολύ καλό πρώτο ημίχρονο από τον Μακ Κίσικ. Όταν βλέπεις και καταλαβαίνεις ότι ο αντίπαλος δεν μπορεί, είναι λογικό να χαλαρώνεις. Ειδικά όταν έχεις σε 48 ώρες και αγώνα άλλων συνθηκών...

Ξανά "αιώνιοι"!

Τι συνθηκών; Η ώρα να ξαναφάνε τα μουστάκια τους οι "αιώνιοι" έφτασε. Όσο βαρετό και να είναι, δεν μπορούν να το αποφύγουν. Αυτή την φορά στο ΣΕΦ που θα είναι γεμάτο (και πολύ πιο θερμό), μιας και για τον Ολυμπιακό το ματς έχει βαθμολογική σημασία.

Εννοείται ότι είναι σημαντικό και για το "τριφύλλι" για όλους τους άλλους λόγους, πλην των βαθμών. Μια μάχη αυτών των δυο ομάδων, έχει πάντα ξεχωριστή σημασία. Εδώ συνήθως είναι που πρέπει να γράψω, πως σε όποια κατάσταση και να βρίσκονται η ιστορία έχει δείξει ότι δεν έχει σημασία.

Όμως για να είμαστε ειλικρινείς, η διαφορά των δυο είναι μεγάλη και μόνο τυχαία οι "ερυθρόλευκοι" δεν μετράνε 12 συνεχόμενες νίκες. Για να δούμε σε λίγες ώρες αν θα φτάσουν στην 13η ή ο Παναθηναϊκός θα τους κόψει το σερί...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ