ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα και θύμισε σε όλους πώς τον λένε, σε μια κατακόκκινη Κυριακή

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα και θύμισε σε όλους πώς τον λένε, σε μια κατακόκκινη Κυριακή
INTIME

Οι Πειραιώτες έκαναν παρέλαση διαλύοντας τον ΠΑΟΚ, αποτρέλαναν τον κόσμο τους μετά τον θρίαμβο του μπάσκετ και έβαλαν μπουρλότο στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Μπαρτζώκας και ο Μεντιλίμπαρ.

Δεν ξέρω αν τρομοκράτησε την ποδοσφαιρική Ελλάδα ο Ολυμπιακός. Αυτό που ξέρω είναι, ότι θύμισε σε όλους ποιος είναι και τι πραγματικά μπορεί να κάνει, αν έχει συνοχή, νόμους και κάποιους ποδοσφαιριστές που να κάνουν τα απλά.

Ήταν θρίαμβος το ματς στην Τούμπα για την ομάδα του Πειραιά. Ο κόσμος της ομάδας αυτή την Κυριακή σίγουρα αποτρελάθηκε, βλέποντας την κατάκτηση του Κυπέλλου μπάσκετ και... καπάκι τον ποδοσφαιρικό θρίαμβο.

Μέσα σε μια εβδομάδα ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τους τρεις του παλιού ΠΟΚ. Ο Ολυμπιακός τον έκανε να υποφέρει κερδίζοντάς τον κατά κράτος. Και φυσικά στο πρωτάθλημα μπήκε μπουρλότο. Ο δρόμος είναι μακρύς. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ξαφνικά μικρή ομάδα, η ΑΕΚ πήγε κορυφή και ο Παναθηναϊκός απλά έκανε μια γκέλα.

Ο Μεντιλίμπαρ, τα τρία χαφ και ο Ποντένσε που επέστρεψε στις υψηλές πτήσεις. Τεράστιο αποτέλεσμα για έναν Ολυμπιακό που έχει περάσει πάρα πολλά στην φετινή αγωνιστική περίοδο. Όμως είναι πάντα ο Ολυμπιακός και αυτό κάθε φορά που κάποιος το λησμονεί, έρχεται ένα ματς για να το θυμίσει. Με εμγάλο ενδιαφέρον πρέπει να περιμένουμε την συνέχεια και για τους δυο...

Απαγορεύεται η υποτίμηση!

Ο Μεντιλίμπαρ άφησε στον Πειραιά Ντόη και Αλεξανδρόπουλο, ενώ ξεκίνησε την ομάδα του, "φορτώνοντας" τον άξονα με Έσε- Όρτα-Τσικίνιο, αφήνοντας τους Φορτούνη- Ποντένσε γύρω από τον Ναβάρο. Κακά τα ψέματα, για τον Βάσκο η πρώτη του εμπειρία στην Stoiximan Super League έπρεπε να είναι στην Τούμπα και απέναντι στον ΠΑΟΚ που ήταν πληγωμένος από το ματς κυπέλλου , αλλά συνέχιζε πρώτος στο πρωτάθλημα, έχοντας ήδη πληροφορηθεί την νίκη της ΑΕΚ και ξέροντας από την προηγούμενη την γκέλα του Παναθηναϊκού.

Αυτομάτως βέβαια, όλο αυτό όπως σας το έγραψα σήμαινε ότι και ο Ολυμπιακός εκεί που ήταν ξεγραμμένος έπαιζε για μια νίκη που θα τον έβαζε και πάλι χοντρά στο κόλπο. Όπως και τον έβαλε. Αντιθέτως η ήττα θα του έδινε ξανά την ετικέτα του ξεγραμμένου και την υποχρέωση να κοιτάξει 100% το ματς της Βουδαπέστης.

Οι Πειραιώτες πήραν δίκαια κατά την γνώμη μου τη νίκη. Λειτούργησαν έξυπνα, έβαλαν τα γκολ όταν έπρεπε και άντεξαν στην όποια πίεση άσκησε ο ΠΑΟΚ για να κρατήσει έστω έναν βαθμό στο σπίτι του. Μπορεί να 'χει περάσει πολλά η ομάδα του λιμανιού, αλλά είναι και η τελευταία ομάδα στην χώρα που δικαιούται κάποιος να υποτιμήσει. Χρόνια τώρα...

Η μάχη της κουλούρας

Ο Λουτσέσκου με Κωσταντέλια ως αντι-Τάισον και με περιβραχιόνιο παρακαλώ, τον Μούργκ δεκάρι και τον Ντεσπότοβ να επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα (στο πρωτάθλημα), ήθελε πάνω απ' όλα να ξαναδεί ένα... ριπίτ του αγώνα στο "Καραϊσκάκης".

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν κακός με την ΑΕΚ, αλλά δεν του βγήκε τίποτα απ' όσα επέλεξε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Και οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν να χάνουν και σε αυτό το ματς, πέφτοντας θύματα τις εξυπνάδας των Φορτούνη- Ποντένσε που έφεραν σε θέση εκτέλεσης τον Τσικίνιο και μετά από ριμπάουντ τον σκόρερ Ναβάρο.

Είχε λειτουργήσει σωστά η τριάδα των κεντρικών χαφ για τον Μεντιλίμπαρ, αλλά τα προσωπικά λάθη στην άμυνα, είχαν αρχίσει να δημιουργούνται πριν έρθει η ισοφάριση. Οι παίκτες του Λουτσέσκου, ξεπέρασαν το σοκ, αλλά απειλητικοί δεν έγιναν, μέχρι να σερβίρει ο... Ορτέγκα (υπό την πίεση του Μούργκ) την μπάλα στον Ντεσπόντοφ.

Γενικά ο Ολυμπιακός είχε σε κακό ξεκίνημα τον Μπιανκόν, αλλά βρήκε στο πρόσωπο του Κάρμο έναν κανονικό στόπερ. Οι Τσικίνιο- Έσε- Όρτα, είχαν ουσιαστικά δημιουργήσει μεγάλο μπελά στον Μεϊτέ και αυτό έκανε τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να περάσει τις μπάλες από την κουλούρα.

Τα τρεξίματα του Κωσταντέλια και κάποιες μεγάλες μπάλες, ήταν οι επιλογές των γηπεδούχων και πραγματικά χάριζαν απειλή λόγω των άσχημων τοποθετήσεων για τους Μπιανκόν-Ορτέγκα κυρίως. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, δεν είχε σταθερή απειλή από τον Ροντινέι, λόγω των τρεξιμάτων του Κωσνταντέλια προς τον Μπάμπα, αλλά ο Φορτούνης με τον Ποντένσε έχοντας ποιότητα, κατάφερναν να κρατήσουν μπάλες και να φέρουν κοντά τις γραμμές τους.

Η φανέλα του Ολυμπιακού

Δεν το δέχθηκε τόσο νωρίς όπως με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό το γκολ ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν το γλίτωσε. Και ήταν γκολάρα από τον Ποντένσε που έπιασε καλά το σουτ και ο Κοτάρσκι, δεν μπορούσε να το σώσει. Εκεί πήγαν στράφι τα σχέδια των γηπεδούχων και γλύκανε ο προσανατολισμός των φιλοξενούμενων που μπορούσαν να διαχειριστούν κάθε κατάσταση.

Η μετακίνηση του Κωσταντέλια στο "10" και η είσοδος του Ζίβκοβιτς δεν έκαναν άμεσα επικίνδυνο τον "δικέφαλο", αλλά απέκτησε μεγαλύτερη ισορροπία σε απειλή όσο περνούσε η ώρα δεξιά και αριστερά. Ο Λουτσέσκου έβαλε και τον Σβάμπ στην θέση του κακού Μεϊτέ με τον Μεντιλίμπαρ να απαντά σε φρεσκάρισμα τρεξιμάτων, βάζοντας Ελ Καμπί και Μασούρα, που σίγουρα θα ξεκινήσουν στην Ουγγαρία.

Και έτσι ο Βάσκος είδε την ομάδα του να ξαναχτυπάει. Να βάζει τρίτο γκολ, να υποχρεώνει την θερμή Τούμπα σε ησυχία και να κατακτά τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς. Με σωστές τοποθετήσεις, έξυπνο ποδόσφαιρο, αντοχή , πίστη και κυρίως ηρεμία ακόμη και στις δύσκολες στιγμές που υπάρχουν. Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε απλά. Θριάμβευσε. Με το δεύτερο γκολ του Ελ Καμπί, οι Πειραιώτες έκαναν πάρτι.

Ο ΠΑΟΚ με τον γκολ του Ντεσπόντοφ έφτασε τα 100, αλλά απέναντί του είχε ένα σύνολο που ναι μεν έχει περάσει πολλά, όμως κακά τα ψέματα, είτε αρέσει είτε όχι, διαθέτει την πιο βαριά φανέλα της χώρας. Και όποιος πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός ανεξαρτήτως κατάστασης, είναι εύκολο να υποτιμηθεί, τότε μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται. Το πρωτάθλημα πήρε φωτιά. Και δεν ξέρω πότε θα σβήσει...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ