ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε θυμωμένος και παρά τις δύο... φάβες, "καθάρισε" με πεντάρα και συνεχίζει στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός μπήκε θυμωμένος και παρά τις δύο... φάβες, 
"καθάρισε" με πεντάρα και συνεχίζει στην Ευρώπη
INTIME SPORTS

Ο Καρβαλιάλ δεν άλλαξε πρόσωπα, όμως άλλαξε τα τρεξίματα, οι Πειραιώτες είχαν πολύ ένταση στα πρόσωπά τους, η Μπάτσκα Τόπολα βρήκε δυο γκολ, αλλά πλήρωσε όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο 20μερο. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πέρασε στους "16" του Conference League από τον Νοέμβριο. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήγε στους "32" με συνοπτικές διαδικασίες. Οι "ερυθρόλευκοι" όσο και να προκάλεσε συζητήσεις η πορεία τους στον όμιλο, αυτό που έπρεπε να κάνουν ως ελάχιστον, το έκαναν και μάλιστα με τρόπο εμφατικό.

Άφησαν τέταρτη την Μπάτσκα Τόπολα, πήραν την τρίτη θέση και συνεχίζουν εκτός συνόρων. Φεύγουν από τον όμιλο με ένα μεγάλο βράδυ απέναντι στην Γουέστ Χαμ, ένα τραγικό βράδυ στην Γερμανία, δύο ανόητα αποτελέσματα (με Φράιμπουργκ Καραϊσκάκης και Τόπολα εκτός), μια ήσυχη ήττα στο Λονδίνο και την ανετότατη επικράτηση απέναντι στους Σέρβους σε αυτό το κομβικό ματς.

Για πολλούς λόγους σημαντική η αναμέτρηση και θα τους διαβάσετε πιο κάτω. Αυτό που πρέπει για την ώρα να κρατήσουν στον Πειραιά, είναι ότι θα πρέπει να φτιάξουν ακόμη καλύτερη ομάδα για την επόμενη φάση της διοργάνωσης στην οποία θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους (ε δεν είναι δα και πολλά χρόνια το Conference στην ζωή των ποδοσφαιριστών).

Αυτό που κρατάω εγώ στα υπέρ των "ερυθρόλευκων" είναι, η ένταση που φαινόταν να έχουν στα πρόσωπά τους, ίσως μετα τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο 20μερο που δεν είναι και λίγα. Μην λησμονούμε άλλωστε πως ο Ολυμπιακός μπήκε στην άδεια έδρα του να παίξει εναντίον της Μπάτσκο, μετά από την πεντάρα στο Φράιμπουργκ και την γκέλα στον Βόλο...

Παράμετροι και Καρβαλιάλ

Μπαίνοντας σε αυτή την μάχη οι Πειραιώτες είχαν διαφόρων ειδών συνθήκες να αντιμετωπίσουν. Πρώτα απ' όλα, είναι καλύτεροι από την Μπάτσκα Τοπόλα. Κυριολεκτικά αυτοκτόνησαν στην Σερβία. Είχαν να δουλέψουν για δυο αποτελέσματα, κάτι το οποίο δεν είναι απαραιτήτως καλό.

Κι όποιος έχει ένσταση για αυτό ας ρωτήσει και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Επίσης, το γήπεδο ήταν άδειο σε μια απόφαση που προκάλεσε την οργή του σωματείου, αφού πέρα από τα μέτρα που πάρθηκαν για όλους στο πρωτάθλημα, στην περίπτωση του Ολυμπιακού (και μόνο για την ΠΑΕ) προέκυψε και ένα... σημάδεμα (θεωρώ δικαίως ενόχλησε τον οργανισμό) που 'χε να κάνει με ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Και όσο και να προσπαθούν πάντα οι ομάδες όλα αυτά να τα αφήνουν εκτός προπονητικών κέντρων, στην περίπτωση της ομάδας του λιμανιού αυτό δεν ήταν εύκολο αφού καταλαβαίνετε ότι οι συζητήσεις δεν σταματούν.

Βάλτε στην ιστορία όπως σας την περιγράφω το ντεμπούτο του προπονητή, βάλτε επίσης ότι υπήρχε αγωνιστική αρρυθμία λόγω της αποχής των διαιτητών κάτι που το έδειξαν όλες οι ελληνικές ομάδες στο ξεκίνημα των αγώνων τους.

Ο Καρβαλιάλ πάτησε σε ένα σχήμα που είχε ως βασικό ο προκάτοχός του. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είναι ο Πορτογάλος που το πράττει. Και η ομάδα εδώ που τα λέμε καλά μπήκε. Α, με μια διαφορά σε σχέση με την τακτική του Μαρτίνεθ.

Οι μπροστινοί έτρεξαν πολύ. Συνεχώς αλλαγές θέσεων και διάθεση κάλυψης όλων των χώρων με τον πιο φρέσκο στην στιγμή παίκτη. Ακόμη και τον Ελ Καμπί τον έκανε δεξί χαφ ο Καρβαλιάλ, όταν πάνω στην φάση ο Φορτούνης είχε μείνει μπροστά και ήταν σκασμένος από προηγούμενη προσπάθεια. Γενικά οι "ερυθρόλευκοι" δούλεψαν καλά , είχαν πείσμα και διάθεση, ήταν ξεκάθαρο πως ήθελαν να τελειώσουν από νωρίς και το έκαναν...

Γκολάρες...

Το έκαναν και με γκολάρες. Ο Ολυμπιακός από νωρίς πήρε το εισιτήριο. Ο Ροντινέι έβγαλε σέντρα λουκούμι για να έρθει ένα σεντερφορίσιο τέρμα από τον Ελ Καμπί. Ο Μαροκινός έβαλε κι άλλο όμορφο τέρμα, αλλά ήταν λίγο οφσάιντ. Το 2- 0 του Ποντένσε, ήταν προϊόν τρομερής εκτέλεσης του Πορτογάλου και... μονομάχησε με το 3- 0. Γιατί πολύ απλά στο δεύτερο γκολ ο Ποντένσε "χτύπησε" με το αριστερό στο απέναντι παράθυρο, ενώ στο τρίτο τέρμα, πήρε την μπάλα από τον Φορτούνη σε σωστό τάιμινγκ έκανε δυο προσποιήσεις, ένα μάζεμα και έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα.

Ο Λάζετις ήξερε ότι η ομάδα του ήρθε για υπέρβαση στον Πειραιά. Καλύτερα είχε σταθεί με την Γουέστ Χαμ παρά με τον Ολυμπιακό. Όμως όπως σας έγραψα και πιο πάνω είχαν αρκετούς λόγους οι Πειραιώτες να είναι δυνατοί και αποφασισμένοι.

Αλανιάρικο ματς

Και μπορεί το ματς να... καθαρίστηκε νωρίς, αλλά η διάθεση δεν έπεσε. Είδαμε και ένα τρελό τρίλεπτο με το αυτογκολ (από κεφαλιά του Ρέτσου), αλλά και την "πατατιά" του Ορτέγκα που έφερε το 4- 1 της Μπάτσκο. Οι Σέρβοι βοήθησαν να γίνει αλανιάρικο παιχνίδι γιατί δεν νοιάστηκαν για το σκορ, όταν έχασαν την γη από τα πόδια τους. Συνέχισαν να παίζουν. Δεν έκαναν δηλαδή αυτό που είχε πράξει στην Γερμανία ο Ολυμπιακός όταν υπό την... σκια της ταπείνωσης κλείστηκε στο καβούκι του.

Η Τόπολα προσπάθησε να παίξει και όχι μόνο αυτό. Οι τύποι μένοντας με δέκα έβαλαν γκολ. Και όχι απλό τέρμα. Ο Τσίρκοβιτς ξεγύμνωσε την κόκκινη άμυνα. Έκανε έξι παίκτες να τον κυνηγάνε, "άδειασε" τον Έσε και πλάσαρε τέλεια τον Πασχαλάκη.

Σημείωσε ένα ωραίο πέμπτο γκολ ο Ολυμπιακός με τον Ελ Αραμπί και κάπου εκεί όλα άρχισαν να κυλάνε πολύ πιο ήρεμα, παρότι οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επισκέπτονται την αντίπαλη μεγάλη περιοχή.... Οι δυο προπονητές έκαναν και τις υπόλοιπες αλλαγές (μπήκε και ο Ρίτσαρντς για λίγο) και η διαδικασία κατέληξε σε σεμνή τελετή.

Τώρα το... βάπτισμα

Για τον Καρβαλιάλ το "καλωσήρθες στην Ελλάδα" είναι ουσιαστικά την Δευτέρα. Μπορεί να άδειασαν τα γήπεδα για κανά δίμηνο, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" έχουν να παίξουν στις Σέρρες. Και αν η Μπάτσκα Τόπολα έβαλε δύο γκολ χωρίς να γεμίζει μάτι και δίχως να δείχνει ικανή να ανησυχήσει, καταλαβαίνετε πως ο Καρβαλιάλ έχει πολλά να ρυθμίσει ώστε να πάρει και την πρώτη πρωταθληματική νίκη του. Μέχρι τότε θα γνωρίσει καλύτερα τους παίκτες του και θα δούμε αν αλλάξει και πρόσωπα ή και σχηματισμό. Για την ώρα στο λιμάνι κρατάνε ότι επέστρεψαν στα νοκ- αουτ παιχνίδια ευρωπαϊκής διοργάνωσης...

Στην Game Night της Πέμπτης, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τον Θέμη Καίσαρη και Παντελή Διαμαντόπουλου σχολιάζουν τις ευρωπαϊκές μάχες των Big-4.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ