ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός με τρέλες, πέταξε δυο βαθμούς στην θάλασσα

Ο Γκάρι Ροντρίγκες
Ο Γκάρι Ροντρίγκες INTIME

Ο Χουάνγκ και ο Παπασταθόπουλος έφεραν την ομάδα τους σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, αλλά όλα αυτά που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο από τους δυο πάγκους σε συνδυασμό και με τον τραυματισμό του Μπα, έκαναν μάγκα τον Άρη. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Ο Ολυμπιακός πέταξε δυο βαθμούς στην θάλασσα. Και το έκανε πολύ εύκολα. Όσο εύκολα φαινόταν ότι θα κερδίσει, άλλο τόσο δεν το πέτυχε. Τόσο ο Μίτσελ, όσο και οι ποδοσφαιριστές του αποδείχθηκαν κατώτεροι του να διασφαλίσουν την επικράτηση και να εκμεταλλευτούν την γκέλα του Παναθηναϊκού.

Οι "ερυθρόλευκοι" αν κέρδιζαν, θα ήταν έναν βαθμό πίσω από τις δυο ομάδες της Αθήνας. Δεν το έκαναν όμως και αξίζει ένα μπράβο στον Άρη και στον προπονητή του, που το πάλεψαν όταν όλα ήταν εις βάρος τους. Η είσοδος των Ιτούρμπε και Καμάτσο, ήταν "κλειδί" για να γίνει ο Άρης πιο απειλητικός και πολύ πιο ουσιαστικός. Από την άλλη, η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη για τους Πειραιώτες, όσο η ώρα κυλούσε αντίστροφα.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης έγινε πιο γρήγορος και ο Ολυμπιακός πιο αργός. Ο Άρης πιο δυνατός και ο Ολυμπιακός πιο αδύνατος. Ο Άρης πιο σκληρός και ο Ολυμπιακός πολύ πιο ευάλλωτος. Ο Μίτσελ στο 2- 0 είχε ετοιμάσει αλλαγές, τις οποίες τις έκανε με το που έγινε το 2- 1. Και όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω, αυτό "έκατσε τέλεια" στους Θεσσαλονικείς. Ο Άρης έκανε το 2- 2 και όλα ήταν υπέροχα και στρωμένα στο στυλ με το οποίο γουστάρει να παίζει η ομάδα του Τερζή. Ανοιχτό γήπεδο και κόντρα...

Το... μαρτύριο

Κακά τα ψέματα βέβαια, τίποτα δεν έδειχνε όλο αυτό που συνέβη. Κι όμως τα ...σημάδια είχαν αρχίσει να φαίνονται. Οφείλω πρώτα να σταθώ στο πιο σοβαρό της βραδιάς. Τον τραυματισμό του Κανός. Να κλέψει την μπάλα πήγε σε μια φάση ρουτίνας.

Έβαλε το πόδι να ξεγελάσει τον Εμπακατά, ο παίκτης του Άρη πρόλαβε να γυρίσει και έτσι ο Ισπανός έπαθε την ζημιά, φεύγοντας με κλάματα από τον αγωνιστικό χώρο. Από 'κει και πέρα, ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του Παναθηναϊκού. Η ΑΕΚ έφυγε δυο βαθμούς πιο μακριά και απλά πήρε έναν παραπάνω βαθμό από τον ΠΑΟΚ.

Είναι μυστήρια τα φετινά play offs αλλά δεν πρέπει και να σε παρασύρουν. Κάτι τέτοιο πιστεύω, δεν το είχε στο μυαλό του ο Μίτσελ. Οι πρωταθλητές δεν μπήκαν άσχημα στο ματς, αντιθέτως φαινόταν ότι ο μεγαλύτερος στόχος τους, ήταν να βάλουν ένα γρήγορο γκολ. Βρήκαν κάποιες φάσεις, με κορυφαία ένα ριμπάουντ του Μπιέλ που σούταρε από το πλάι σε άδειο τέρμα και έστειλε την μπάλα στο πέταλο. Ήταν πολύ καλύτερος ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η κατάσταση έγινε μαύρη στο δεύτερο.

Η αλήθεια είναι λοιπόν, πως όσοι πήγαν στο "Καραϊσκάκης" πέρασαν ένα μαρτύριο. Ένα γκολ, μια ζημιά. Εναλλάξ. Και στο τέλος η μεγάλη γκέλα. Πρώτα ήρθε το πανέξυπνο σουτ του Χουάνγκ. Στην γωνία που ο Σιαμπάνης δεν είχε ορατότητα. Η μπάλα πήρε την ευθεία που της έδωσε το πόδι του Νοτιοκορεάτη και αναπάυθηκε στο τέρμα.

Ακολούθησε η έξοδος του Κανός. Πήγαν στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες και όταν βγήκαν από αυτά οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να δείχνουν ορεξάτοι. Έτσι ήρθε το κόρνερ- λουκούμι του Φορτούνη για να πηδήξει ο Παπασταθόπουλος δυνατά να αφήσει βιδωμένο στο χορτάρι τον Μπράμπετς και να διπλασιάσει τα κόκκινα τέρματα. Η νίκη των "ερυθρόλευκων" φαινόταν ότι είχε... οριστικοποιηθεί από νωρίς, αλλά το Σκωτσέζικο ντους συνεχίστηκε.

Και εκεί ήρθε η φάση που σημάδεψε το ματς κατά την γνώμη μου. Ενοχλήσεις και αλλαγή ο Μπα. Ο Σενεγαλέζος που τον τελευταίο καιρό είναι σε καλή κατάσταση, θα τεθεί αμφίβολος για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο Ρέτσος πήρε την θέση του, είχε κάκιστη αντίδραση στο πρώτο γκολ του Άρη, κακή τοποθέτηση στο δεύτερο και έφυγε ζητώντας συγγνώμη από τον κόσμο που τον αποδοκίμαζε.

Μόνο ο Ρέτσος;

Δεν θα δεχθώ ότι για όλα φταίει ο Ρέτσος. Και θα το εξηγήσω. Πρώτα απ' όλα κακά τα ψέματα, σε μια εποχή που ο Παπασταθόπουλος επέστρεψε καλά από τον τραυματισμό του, πλέον ο Μίτσελ θα αποκτήσει πονοκέφαλο για τον παρτενέρ του! Ο Ρέτσος δεν ξέρω αν ξαναπάρει πόστο, ο Ντόη λογικά θα είναι η επόμενη επιλογή (ξανά) εκτός αν ο Μπα το 'χει προλάβει. Ο Ρέτσος έκανε παιδικό λάθος στο γκολ του Ιτούρμπε. Στο γκολ του Καμάτσο, πρώτα χόρεψε ο Πίρσμαν δυο "ερυθρόλευκους" και μετά η μπάλα έφτασε στον χώρο δράση των κόκκινων στόπερ. Όμως...

Ο Μίτσελ θα μπορούσε πιστεύω να το 'χε προλάβει αρκεί να ήταν διορατικός και να καταλάβαινε τι έχει κάνει ο Άρης. Ο Ισπανός είχε στο μυαλό του στο 70΄ να ξεκουράσει παίκτες ενόψει συνέχειας και ο έπραξε χωρίς να δέχεται την... οσμή του ματς.

Ο Καμάτσο, ο Ιτούρμπε, ο Γκρέι, ο Εμπακατά με τον Νταμπό πιο πίσω έπαιρναν μπάλες, ανέβαζαν μέτρα. Και ο Ισπανός τι έκανε; Με το που έγινε το 2- 1, έκανε τρεις αλλαγές που θα ήταν το απόλυτο ρίσκο αν ο Άρης ισοφάριζε. Το ξαναλέω σε ένα διάστημα που οι Θεσσαλονικείς έφτιαξαν τις αποστάσεις τους. Όπως κι έγινε...

Μέσα ο Εμβιλά και ο Σαμασέκου και δεκάρι (!) ο Κασάμι που είναι ό,τι πιο αργό έχει τό ρόστερ. Που να κρατήσει μπάλα; Έξω ο Φορτούνης, έξω ο Μπακαμπού και ο Χουάνγκ. Και οκ, ο Νοτιοκορεάτης "σκασμένος" και με ταξίδια. Όμως ο Μίτσελ έβγαλε ό,τι πιο ποιοτικό και απειλητικό είχε, άφησε μια τριάδα Μπιέλ, Μασούρα, Ροντρίγκεζ να τους "καταπίνουν" ο Φαμπιάνο με τον Μπράμπετς και από πίσω τον Κασάμι να μην μπορεί να κουνηθεί.

Ο Εμβιλά μετά από καιρό εκτός ρυθμού και ο Σαμασέκου, είναι για να κόβει, όχι για να φτιάχνει. Ο Άρης βρήκε το δεύτερο γκολ και μετά όπως καταλαβαίνετε πιο εύκολα θα μπορούσαν οι "κίτρινοι" να ξανακάνουν ζημιά, παρά να την πάθουν. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, αλλά ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι έφτιαξε μια λακούβα για να σκοντάψει αυτή την αγωνιστική. Ίδωμεν...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΗΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ