ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός, η αθλιότητα του 45λεπτου και η κατάργηση της λογικής

Ο Ολυμπιακός, η αθλιότητα του 45λεπτου και η κατάργηση της λογικής
INTIME SPORTS

Ο Μαρτίνεθ και οι παίκτες του είναι υπόλογοι της τραγικής εμφάνισης στην Γερμανία αφού απαγορεύεται να παίζεις ποδόσφαιρο και να είσαι εντελώς στα χαμένα. Οι Γερμανοί "έκοψαν" ταχύτητα και η υπόθεση Ευρώπη θα κριθεί στον Πειραιά με την Μπάτσκα Τόπολα. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Αν πρόκειται απλά για ένα άθλιο βράδυ, όλα είναι οκ, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει το ματς με την Μπάτσκα Τόπολα στο Καραϊσκάκης. Αν όμως είναι δείγμα ανικανότητας, όταν ο αντίπαλος σε τρέχει και αλλάζει την μπάλα γρήγορα, τότε στο λιμάνι θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά. Η Φράιμπουργκ ήταν πολύ πιο άνετη από τον Παναθηναϊκό του πρώτου μέρους και τον ΠΑΟΚ του 2-4.

Και αναφέρομαι σε αυτό το... ενάμιση παιχνίδι γιατί εκεί οι "ερυθρόλευκοι" παρουσίασαν κάμποσα μειονεκτήματα. Στην Γερμανία παραδόθηκαν αμαχητί. Δεν θα καταλάβει ποτέ κανείς τι ήθελε ο Μαρτίνεθ, γιατί οι παίκτες έκαναν ό,τι να 'ναι.

Δεν έχω δει ομάδα με τρια κεντρικά χαφ, να έχουν ερασιτεχνικές αποστάσεις. Και επειδή όλοι θα τα βάλετε σίγουρα με το ντουέτο Ντόη- Ρέτσου, θέλω να επισημάνω, ότι ναι, έχασαν προσωπικές μονομαχίες (γελοία φάση το 1- 0), αλλά βρίσκονταν εκτεθειμένοι αδιάκοπα.

Σε μια ομάδα με τόσο επιθετικά μπακ, όλος ο υπόλοιπος μηχανισμός οφείλει να λειτουργεί άψογα. Ο Ολυμπιακός έκανε το ακριβώς αντίθετο. Μηδενική ποδοσφαιρική λογική. Καμία συνοχή, καμία ισορροπία.

Ημίχρονο...γυμνασίου

Μια από τις τραγικότερες εμφανίσεις σε ημίχρονο σε όλη την ιστορία τους πραγματοποίησαν οι "ερυθρόλευκοι". Η Φράιμπουργκ έβαλε τέσσερα γκολ με τον πιο απλό ποδοσφαιρικό τρόπο. Ο Μαρτίνεθ έβλεπε τις γραμμές του, αλλού να πατάνε και αλλού να βρίσκονται. Η άμυνα με τα τρία χαφ, σε όλα τα τέρματα εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.

Στο πρώτο 20λεπτο βαριόσουν να βλέπεις τους Γερμανιούς να βγάζουν κάθετες στην καρδιά της κόκκινης μεγάλης περιοχής. Άθλια συμπεριφορά από όλους. Το πρώτο γκολ έδειξε τι θα επακολουθούσε. Και το χειρότερο δεν είναι το γκολ, αλλά η φάση που προηγήθηκε από αυτό. Μια κάθετη μπάλα που με το ζόρι έβγαλε ο Ρόντινέι την ώρα που τα δυο στόπερ κάπου έβοσκαν και τα τρία κεντρικά χαφ, κάπου είχαν πάει.

Το να ανεβαίνουν τα δυο μπακ και να κάνει ο Φορτούνης τα δικά του ίσως αρκούν για την Super League, όμως στην Ευρώπη, δεν είναι αρκετά. Και την στιγμή που στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκης πραγματικά η ελληνική ομάδα δεν έπρεπε να χάσει βάσει εικόνας, στην βροχερή Γερμανία, και λίγα έφαγε...

Ο Μαρτίνεθ το μόνιο που έκανε ήταν να σηκώσει τον Ιμπόρα σε μια σποασμωδική κίνηση. Η Φράιμπουργκ σκόραρε πανεύκολα, αυτό ήταν το χειρότερο για τους Πειραιώτες. Το τρίτο γκολ, σημειώνεται απέναντι σε παιδάκια γυμνασίου. Δυο μεγάλες μπάλες σε αλλαγές παιχνδιού, σέντρα ξυραφιά και κεφαλιά του Γκρέγκοριτς που έκανε χατ τρικ και πιο μετά είδε τον Σιλντίγια να εκτελεί τον Πασχαλάκη.

Είπαν "δείτε μπάσκετ"

Πραγματικά ήταν ένα 45λεπτο διασυρμού. Μια ομάδα που δεν ήξερε τι να κάνει και σας το γράφω εγώ που πάντα ξέρετε ότι προσπαθώ να εξηγήσω τι θέλει να κάνει ένα σύνολο, αρνούμενος να το... καταδικάσω.

Ο Ολυμπιακός όμως κρίνεται ένοχος και ανίκανος σε αυτό το παιχνίδι και το μόνο που χάρισε, ήταν στον κόσμο του την ευχέρεια να γυρίσει κανάλι και να δει μπάσκετ.

Πάλι καλά που η Φράιμπουργκ δεν συμπεριφέρθηκε σαν γερμανική ομάδα. Στο δεύτερο μέρος η ταχύτητά τους ήταν κατεβασμένη και ο προπονητής τους άρχισε από την μια ώρα ματς τις αλλαγές. Βρήκαν το πέμπτο γκολ από δώρο μετά τα λάθη των Ιμπόρα και Έσε.

Ο Μαρτίνεθ δεν σκέφτηκε καν να ξεμυτήσει η ομάδα του. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός έριξε ρυθμό, εκμεταλλεύτηκε την ίδια αντίδραση των Γερμανών και έγινε και πολύ πιο μαζεμένος.

Μπροστά πλέον τις μπάλες τις κουβαλούσαν δυο- τρεις παίκτες και το βάρος είχε πέσει ανασταλτικά, ώστε να αποφευχθεί ντροπιαστική βραδιά. Όχι ότι το 5- 0 είναι λίγο, αλλά πιστέψτε με όπως ήταν το ματς στο 45λεπτο, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γινόταν αν ο ρυθμός έμενε ίδιος.

Τελικός Conference

Θα πρέπει να αποδείξουν στο λιμάνι ότι ήταν μια κάκιστη παρένθεση και τίποτ' άλλο. Τώρα έχουν Βόλο και όταν έρθει η ώρα της Ευρώπης, θα κριθεί στο Νέο Φάληρο το αν συνεχίσει η ομάδα στο Conference.

Θα πηγαίνουν για δυο αποτελέσματα οι "ερυθρόλευκοι" αλλά κακά τα ψέματα, πρέπει να κερδίσουν την Μπάτσκα Τόπολα. Και σε καμία περίπτωση η εικόνα του Φράιμπουργκ δεν πρέπει να ξεχαστεί. Καταργήθηκαν βασικοί αγωνιστικοί κανόνες του αθλήματος...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ