STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Ελίασον έβγαλε την ΑΕΚ από τα δόντια του ΠΑΟΚ και τελείωσε τον Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ίσως το γκολ του Ελίασον να αποδειχθεί χρυσάφι στην κατάληξη της Stoiximan Super League. Ο Ολυμπιακός πήγε για το νοκ άουτ, δεν έπαιξε άσχημα, αλλά δεν τα κατάφερε και τώρα θα πρέπει να αρχίσει το... χτίσιμο. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Ένα γκολ μπορεί να ανατρέψει σκηνικά; Να φέρει πάνω- κάτω καταστάσεις; Φυσικά, ειδικά όταν μιλάμε για playoffs. Κι ακόμη περισσότερο όταν το γκολ αυτό μπαίνει στα χασομέρια ενός αγώνα.

Πολλές φορές αγγίζοντας τα όρια της... ιεροσυλίας, έχει ειπωθεί ότι η Stoiximan Super League έχει το σασπένς της Premier League.

Ωραία λοιπόν, αν το συνεχίσω (και γίνω κι εγώ ιερόσυλος), θα γράψω το εξής: Σίτι- Άρσεναλ 0-0 και κερδισμένη η Λίβερπουλ, ΑΕΚΟλυμπιακός παραλίγο 0–0 και κερδισμένος ο ΠΑΟΚ.

Ο Ελίασον όλο αυτό το χάλασε προς μεγάλη του χαρά. Και προς μεγάλη ευτυχία των φίλων της Ένωσης. Έβγαλε την ομάδα του από τα δόντια του ΠΑΟΚ (θα ήταν ισόβαθμοι) και ουσιαστικά... τελείωσε τον Ολυμπιακό από τις πιθανότητες κατάκτησης πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες μπορούν να είναι ευχαριστημένοι για την προσπάθειά τους. Πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για μια τελευταία ζαριά, όμως αυτή τη φορά δεν έφεραν εξάρες, όπως στην Τούμπα στα μέσα του Φλεβάρη.

Ο Ελίασον ήταν αυτός που έκλεισε το τάβλι, σε ένα διάστημα που οι ερυθρόλευκοι είχαν γίνει απειλητικοί.

Και βέβαια σπουδαία ήταν κι η εμφάνιση του Αθανασιάδη, ο οποίος δεν θα ξανάβλεπε ενδεκάδα αν δεν τραυματιζόταν ο Στάνκοβιτς.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο...

Ωραία η σκακιέρα!

Καταλαβαίνω πως όσοι είχαν δει το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Λεωφόρου έμειναν με το παράπονο στην OPAP Arena, αφού στο ίδιο διάστημα ΑΕΚ κι Ολυμπιακός δεν κατάφεραν να χαρίσουν ένα γκολ.

Ωστόσο, το ματς δεν ξεκίνησε άσχημα. Κάθε άλλο. Και ποδοσφαιρική ένταση υπήρχε και ρυθμός υπήρχε και διάθεση υπήρχε και σκληρή τακτική από τους προπονητές.

Γιατί καταλαβαίνω ότι κυρίως οι φίλοι της ΑΕΚ θα παραπονεθούν για την παρουσία των Γιόνσον- Σιμάνσκι μαζί και του Πινέδα στο "10" κάτι που άφησε πάγκο τον Τζούμπερ, όμως για όλα υπάρχει εξήγηση.

Θεωρώ ότι ο Αλμέιδα περίμενε τριάδα στα κόκκινα χαφ κι αποφάσισε να πάει στα ίσια με το ίδιο όπλο...

Η ΑΕΚ δεν έχασε πράγματα στο ανασταλτικό κομμάτι, όμως ο Πινέδα είχε αποστάσεις από τον Λιβάι, κάτι δεν γίνεται με τον Τσούμπερ.

Από την άλλη, ο Μεντιλίμπαρ πήγε στα ίσια με ένα σκληρό 4- 2- 3- 1 βγαλμένο από τα κιτάπια του Βαλβέρδε. Φορτούνης στο "10" κι Έσε- Τσικίνιο πίσω του.

Οι Πειραιώτες είχαν τρεις πολύ καλές φάσεις στο 45λεπτο (Μασούρας, Έσε, Ελ Καμπί), η ΑΕΚ στα μισά του ημιχρόνου την δική της με τον Γκατσίνοβιτς κι ο πιο ευχαριστημένος από το 45λεπτο ήταν ο.... Λουτσέσκου.

Λέτε να 'ναι το πρωτάθλημα;

Αυτό το ερώτημα έχει να κάνει με το γκολ της ΑΕΚ στο τέλος. Το νομίζετε; Στιγμές είναι το ποδόσφαιρο. Κι αυτοί οι δυο έξτρα βαθμοί που 'δωσε ο Ελίασον μπορεί να αποδειχθεί χρυσό.

Μέχρι να έρθει οι προπονητές είχαν συνεχίσει την σκακιστική τους μάχη. Ο Μεντιλίμπαρ στο 60' έκανε δυο αλλαγές. Έβγαλε τον Μασούρα που ήταν... υπερφορτωμένος λόγω Εθνικής και έβαλε τον "υδραυλικό", αλλά άτυχο με τραυματισμούς Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος την πρώτη φορά που βρήκε την μπάλα έκανε φάση για γκολ.

Παράλληλα έβγαλε και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Ελ Κααμπί, για να μπει ο Ναβάρο που στο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν τραγικός.

Ο Αλμέιδα απάντησε λίγο αργότερα, με Τσούμπερ- Μάνταλο- Ελίασον για να πάει και με δυο επιθετικούς μαζί (Λιβάι- Πόνσε) μετά το 77'.

Σε αυτό το λεπτό ο Τσούμπερ ήταν τυχερός που θα... ήταν οφσάιντ αν έβαζε το γκολ. Γιατί πολύ απλά, η ευκαιρία ήταν τεράστια, αλλά για καλή του τύχη ο Ελβετός γλίτωσε την ελληνική μίρλα.

Τσικίνιο και Γιόβετιτς αντιθέτως έχασαν ευκαιρίες που θα ήταν γκολ. Μόλις βγήκε ο Σιμάνσκι, η ΑΕΚ είχε θέμα στην καρδιά του γηπέδου κι ο Αλμέιδα το μάζεψε με Λιούμπισιτς πριν του συμβεί κάτι χειρότερο.

Και στο τέλος βρήκε και το γκολ...

Ολυμπιακός μόνο με νοκ αουτ

Μόνο αυτό του έκανε του Ολυμπιακού. Ήταν ο πυγμάχος που ήξερε ότι στα σημεία δεν κερδίζεται η μάχη. Πήγε φουλ για το νοκ αουτ. Δεν... πέρασε κανένα από τα καλά χτυπήματα που έδωσε και τελικά το δέχθηκε.

Για να σταματήσω και την προσομοίωση με την πυγμαχία και να σας αφήσω στην ησυχία σας, θα επισημάνω ότι το μεσοβδόμαδο Παναθηναϊκός- ΑΕΚ είναι τεράστιο ματς και το γκολ του Σουηδού μεσοεπιθετικού στην OPAP Arena θα μνημονεύεται καθ' όλη την εβδομάδα, αφού στο τέλος αυτής είναι η σειρά του ΠΑΟΚ να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ παρέμεινε πρώτη, ο Ολυμπιακός βγήκε από το παιχνίδι, σίγουρα από 'δω και πέρα μπαίνει στη λίστα των ρυθμιστών, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αρχίσει το δικό του... χτίσιμο.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη, Παντελή Διαμαντόπουλο αναλύουν τα σπουδαία ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, ενώ οι Βαγγέλης Αρναούτογλου και Μάνος Ναβροζίδης μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ από την OPAP Arena.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ