ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αταμάν το δούλευε καιρό να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Ο Εργκίν Αταμάν
Ο Εργκίν Αταμάν INTIME SPORTS

Δεν ήταν μόνο η καταπληκτική εμφάνιση του Μήτογλου που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε ένα σημαντικό διπλό. Ο Τούρκος μέχρι να πάρει αυτούς που θέλει θα ψάχνεται με αυτούς που έχει. Η τελευταία λέξη του Μπαρτζώκα θα "ειπωθεί" όταν βρει αυτόν που θα του ξαναδώσει το εύκολο σκορ. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Ήταν μια Δευτέρα που έμοιαζε Κυριακή. Δυο καλά ματσάκια ποδοσφαίρου και η μάχη των "αιωνίων" στο μπάσκετ. Τελικά η τριπλέτα των πρωταγωνιστών ήταν οι Σιμάνσκι, Μήτογλου και Ποντένσε. Ας αφήσουμε στην άκρη τον πρώτο και τον τρίτο και ας μείνουμε στον δεύτερο. Και κατά συνέπεια στο ντέρμπι του Ειρήνης και Φιλίας.

Ένα ματς που ...χτίστηκε πάνω στο τι επρόκειτο να περάσει ο Σλούκας στο πρώην σπίτι του (έχουμε δει επιστροφές κατά το παρελθόν σε όλες τις ομάδες και οι καταστάσεις ήταν αφόρητες), αλλά ολοκληρώθηκε με τον Ντίνο Μήτογλου (που πέρασε τόσα κατά το παρελθόν) να απολαμβάνει τις δάφνες της καταπληκτικής του απόδοσης. Ο ψηλός του Παναθηναϊκού, έκανε... παπάδες.

Άμυνα, επίθεση, ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την απάντηση στο ερώτημα: Ο Ολυμπιακός με Φαλ - Μιλουτίνοβ θα έχει πρόβλημα από τον Παναθηναϊκό; Και ο Μήτογλου μπήκε σε ντέρμπι και έλυσε τον γρίφο. Έκανε ακόμη καλύτερο και τον Λεσόρ, βοήθησε και τους συμπαίκτες του. Όλο το χειροκρότημα πάει στον διεθνή πάουερ φόργορντ...

Παίκτες οπωσδήποτε

Μένουμε όμως εκεί; Ήταν απλά ένα διπλό των "πράσινων" και τέλος; Δυστυχώς και για τους δυο, όχι. Τα παιχνίδια περνάνε τόσο σε Ευρωλίγκα, όσο και σε πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει καλύτερο ξεκίνημα από το "τριφύλλι" στην Ευρώπη. Οι "πράσινοι" με την σειρά τους, απέκτησαν τον πρώτο λόγο για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι- οφ.

Και οι δυο όμως χρειάζονται ενίσχυση. Κάτι που αν πρέπει να μιλήσουμε σκληρά δεν τους τιμά ιδιαίτερα. Δεν γίνεται ο ένας να έχει σκορπίσει του κόσμου τα λεφτά και ο προπονητής του να ομολογεί πριν λίγες ημέρες ότι θα χρειαστεί δυο παίκτες.

Δεν γίνεται ο άλλος να κάνει "μπαμ" ότι δεν μπορεί να βάλει... γκολ και να πορεύεται με την αύρα του Γιώργου Μπαρτζώκα και την αμέριστη εμπιστοσύνη που έχει ο κόσμος -σωστά- προς το πρόσωπό του. Είναι ο κορυφαίος προπονητής, αλλά δεν είναι μάγος... Πιστεύω πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός χρειάζονται παίκτες. Και θα γίνουν σίγουρα καλύτεροι.

Χουάντσο και όλα τούμπα!

Για να είμαι ειλικρινής, ο Παναθηναϊκός θα γίνει καλύτερος και με αυτούς που έχει. Απλά δεν ξέρω αν κάνει την δουλειά του Αταμάν το υπάρχουν ρόστερ. Μάνι- μάνι, με το που μπήκε ο Μήτογλου, όλο το σύνολο δούλεψε καλύτερα.

Ωστόσο, ο Τούρκος κόουτς ξέρει, ότι δεν μπορεί να περιμένει κάθε φορά, το αν ο Γκάι βρίσκει στόχο ή αν ο Γκράντ έχει σταθερότητα ή αν ο Σλούκας αποκτήσει τον ρυθμό που πρέπει ώστε να μην έχει μονίμως το άγχος του να απειλεί. Ο Αταμάν έδωσε όγκο στην ομάδα του. Έβαλε τον Χουάντσο στο "3" , είχε δίπλα του Μήτογλου και Λεσόρ. Χτύπησε τον Ολυμπιακό, εκεί που όλοι έλεγαν πως οι Πειραιώτες υπερτερούν.

Ο Ολυμπιακός με την έδρα του και τον Γκος να δίνει λύσεις, είχε ένα μικρό προβάδισμα στο ημίχρονο. Όταν όμως το ματς πήγε λίγο να... ανοίξει στο δεύτερο μέρος, κυριάρχησε το τείχος του Αταμάν πίσω και οι άφθονες χαμένες βολές του Ολυμπιακού.

Τι πιο τρανό, ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει σταθερότητα στο σκοράρισμα, όταν... σφίξουν τα γάλατα. Φυσικά και θα ξανακερδίσουν οι "ερυθρόλευκοι", αλλά και πάλι πιστεύω ότι αν δεν πάρουν παίκτη, θα βαρεθείτε να ακούτε και να διαβάζετε τις ίδιες συζητήσεις. Οι απουσίες των Μακ Κίσικ και Σίκμα δεν αποτελούν εγγύηση, ότι ένας από τους δυο μπορεί να αποτελεί πηγή σταθερού σκοραρίσματος. Γιατί πολύ απλά δεν είναι τέτοιοι παίκτες.

Το 'χε σημαδέψει ο Αταμάν

Ο Αταμάν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό σε ένα κομβικό καλοκαίρι με διψήφιο αριθμό μεταγραφών και μάλιστα οι περισσότεροι εξαιρετικοί παίκτες και όχι βοηθητικοί. Έπαιξε τελικό super cup με τον Ολυμπιακό και είδε την ομάδα του στο πρώτο μέρος να μην μπορεί να βάλει ούτε λει- απ. Ευρωλίγκα πρώτη αγωνιστική μέσα στο ΟΑΚΑ, ξανά με Ολυμπιακό, ξανά με ήττα.

Τούτη την φορά ο Τούρκος τεχνικός έφυγε νικητής και μάλιστα από την αντίπαλη έδρα. Μπορεί οι αναλυτές να έλεγαν διάφορα για τον Παναθηναϊκό στα ματς με Μακάμπι και Μπασκόνια, αλλά ο δυο φορές (θα μπορούσε και τρεις) πρωταθλητής Ευρώπης με την Έφες, ετοιμαζόταν για το δικό του... χτύπημα. Ακόμη και για το πως θα χρησιμοποιούσε τον Σλούκα, ο οποίος αγωνιστικά δεν ήταν εύκολο να αποδώσει μέσα στο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Μπαρτζώκας θα το(ν) βρει

Όσο για τον αντίπαλο πάγκο; Ο Μπαρτζώκας παραμένει κορυφαίος. Απλά έφτασε η ώρα, να ολοκληρώσει αυτό που πάλεψε και δεν κατάφερε το καλοκαίρι. Γιατί αν ολοκληρωνόταν η κίνηση για Τζέιμς ή για Ναν ή για Ντέιβις, θα κάναμε σίγουρα διαφορετική κουβέντα για την προσέγγιση των αγώνων από πλευράς Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες έχασαν τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης, έναν άνθρωπο που σκόραρε αντριμπλάριστος και τους πόντους του, δεν τους πήραν από κανέναν. Και δεν είναι εύκολο να γίνει. Καθόλου...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ