ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κώστας Φορτούνης και τέλος για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Φορτούνης πανηγυρίζει αφού σκόραρε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα
Ο Κώστας Φορτούνης πανηγυρίζει αφού σκόραρε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα INTIME SPORTS

Δύσκολο τρίποντο για τον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνεθ δικαιώθηκε από τον αρχηγό του, αλλά θα 'χει δίκιο να... κυνηγήσει άλλους. Ο Αστέρας μπήκε για να μην φάει κι όχι για να βάλει. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Πέρυσι τέτοιο καιρό ο Φορτούνης ήταν "τελειωμένος" από τον Μαρτίνς. Έναν χρόνο μετά, ημερολογιακά, ο Μαρτίνεθ έχει καταλάβει ότι το "No Kostas, no party" πάει να γίνει θεσμός.

Κι αυτό ήταν που... σφράγισε και την επίσκεψη του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Κόντρα σε μια ομάδα με την οποία έχει τρομερή παράδοση (έχει φορέσει και τη φανέλα της, γι' αυτό και δεν έκανε πανηγυρικές τρέλες στα δυο τέρματά του) ο αρχηγός των Πειραιωτών άκουσε τον κόσμο να φωνάζει το όνομά του και μετά από λίγο μπήκε στο παιχνίδι και σκόραρε (με μια κοντρίτσα).

Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν από δύσκολη έδρα και το έκαναν με τρόπο αγχωτικό για τον κόσμο τους. Ένα ημίχρονο πεταμένο, στο δεύτερο ένα γκολ κι ο Αστέρας να προσπαθεί να αρπάξει τον βαθμό στο τέλος. Όχι ότι τον άξιζε η ομάδα της Τρίπολης.

Όσο το ματς ήταν στα κουλούρια, τους ένοιαζε να μην φάνε και όχι να βάλουν. Απλά, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να τους αποτελειώσει κι όπως συμβαίνει σε αυτές τις ιστορίες, το 1- 0 είναι πάντα ρευστό ακόμη και αν παίζει η καλύτερη ομάδα του κόσμου με έναν υποδεέστερο αντίπαλο.

Τελικά ο Φορτούνης έβαλε και δεύτερο γκολ χάρη στην... ποδοσφαιρίλα του Γιόβετιτς.

Δεν τον δικαίωσαν!

Ο Μαρτίνεθ άλλαξε όλο τον κόσμο πίσω από τον Ελ Κααμπί, εμφανίζοντας μια τριάδα ουσιαστικά με τον Μπιέλ και τον Σολμπάκεν στο πλάι και τον Σκάρπα πίσω από τον Μαροκινό.

Εδώ το πρώτο ξεκάθαρο είχε να κάνει με το κατά πόσο οι επιστροφές των Πειραιωτών θα ήταν σωστές, ειδικά του Σολμπάκεν ώστε να μην αφήσει ακάλυπτο τον Ορτέγκα.

Άλλο ένα που 100% μαγνήτισε το ενδιαφέρον ήταν η απουσία του Μαντί Καμαρά. Γιατί πολύ απλά μέχρι αυτή την αναμέτρηση, ο Αφρικανός είχε ξεκινήσει σε όλα τα ματς. Ωστόσο, το ντουέτο που κλήθηκε να βγάλει το παιχνίδι τα πήγε αρκετά καλά.

Δεν μπορεί να πει κάποιος το ίδιο γι' αυτούς που έγραψα πριν από τον Καμαρά. Από ελάχιστα ως τίποτα έκαναν στο χορτάρι κι η ομάδα έγινε πολύ καλύτερη όταν έφυγαν από το γήπεδο.

Δεν σημαίνει κάτι για την αξία τους, αλλά όταν ο προπονητής ρισκάρει και σε βάζει σε έναν τέτοιο αγώνα πρέπει να τον δικαιώσεις...

Πεταμένο ημίχρονο

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν φαβορί κι ήθελαν να το επιβάλλουν. Πέταξαν ένα ημίχρονο κι έτρεχαν στο δεύτερο. Η αρχική σκέψη του Μαρτίνεθ βρήκε τοίχο από την άμυνα του Αστέρα, αλλά κυρίως από το ότι οι παίκτες που επέλεξε δεν μπορούν να κάνουν όσα πίστευε σε μια τόσο δύσκολη έδρα.

Κι όχι μόνο αυτό. Το ντουέτο Ροντινέι κι Ορτέγκα έδειχνε απενεργοποιημένο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Ο Βραζιλιάνος δεξιά έβγαλε όλο το 45λεπτο χωρίς να έχει μπει στο ματς.

Ο Μπιέλ κι ο Σολμπάκεν με τον τρόπο που έπαιξαν στα πλάγια έδειχναν ότι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματική ανάγκη που έχει η συγκεκριμένη ομάδα στα "φτερά της".

Κι όταν οι πλάγιοι δεν παίζουν, τα μπακ δεν ανεβαίνουν, το φορ δεν τροφοδοτείται και το δεκάρι ψάχνεται, τότε ο αντίπαλος, κοιμάται ήσυχος.

Βέβαια, ήσυχος κοιμήθηκε κι ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, μιας κι οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να του κάνουν... νταβαντούρι στην περιοχή του.

Ο Έσε με τον Αλεξανδρόπουλο ήταν προσεκτικοί κι ο Ρέτσος με τον Ντόη κρατούσαν σωστές αποστάσεις.

Φωνή λαού, γκολ Κώστα

Ο Μαρτίνεθ έβαλε τον Ποντένσε με το που άρχισε το δεύτερο μέρος στη θέση του πολύ αργού Σολμπάκεν κι ο κόσμος της ομάδας λες και το 'ξερε ποιος θα καθαρίσει, άρχισε να φωνάζει το όνομα του Φορτούνη (βλέποντάς τον να ετοιμάζεται).

Κι αυτοί κι ο Μαρτίνεθ γύρευαν να δουν έναν παίκτη που θα μπορούσε με μια ατομική ενέργεια να αναστατώσει την κυανοκίτρινη άμυνα.

Οι Πειραιώτες γυρνούσαν την μπάλα, αλλά από ουσία τίποτα. Ο αρχηγός μπήκε μαζί με τον Μασούρα κι έμενε μισή ώρα για να γυρίσουν όλα. Δεν του χρειάστηκε τόσο.

Πήρε τρεις φορές την μπάλα με το καλημέρα. Την μια κέρδισε κόρνερ, την άλλη δημιούργησε φάση για τους συμπαίκτες του, την τρίτη έβαλε γκολ.

Μετά από αυτό το γκολ, το παιχνίδι ήταν λογικό να αλλάξει ρυθμό. Ο Αστέρας να προσπαθήσει να ανεβάσει γραμμές για να γίνει επικίνδυνος, ο Ολυμπιακός να βρει φάσεις στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων. Όλα αυτά έγιναν, για να 'ρθει τελικά το δεύτερο τέρμα με τη λήξη.

Κι οι δυο προπονητές ενόψει διακοπής πήραν μαθήματα. Ο Ράσταβατς θα πρέπει να κάνει την ομάδα του να βρει μεγαλύτερη ποικιλία στην απειλή ειδικά όταν παίζει με λεγόμενο μεγάλο αντίπαλο.

Ο Μαρτίνεθ μετά την τεσσάρα από τον ΠΑΟΚ και το χαμένο ματς στο Λονδίνο πήρε ένα δύσκολο τρίποντο στην Τρίπολη. Η διακοπή μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, ώστε να ξεκαθαρίσει ποιοι μπορούν και ποιοι όχι να βγάλουν τα ζόρικα παιχνίδια...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ