ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κάποιος να πει στους παίκτες του Ολυμπιακού ότι ξανάρχισε το πρωτάθλημα

Κάποιος να πει στους παίκτες του Ολυμπιακού ότι ξανάρχισε το πρωτάθλημα
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Δέκα αργοί τύποι μπροστά από τον Πασχαλάκη που τους έσωζε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Και όταν χάθηκε το πέναλτι του Φορτούνη, περισσότερο απογοητεύτηκαν παρά πείσμωσαν απέναντι σε μια Λαμία που φέτος παίζει το πιο. έξυπνο και... αλανιάρικο ποδόσφαιρο της ιστορίας της. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα 4 λεπτά αγωνιστικής του παρουσίας το 2024 έφαγε γκολ. Αυτή ήταν σχεδόν όλη του η ζωή το 2023 και ήδη προσπαθεί μέσω των μεταγραφών να την αλλάξει. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση απλή δεν ήταν.

Όχι μόνο γιατί ο Βόκολος έχει φτιάξει μια... αλανιάρικη ομάδα αλλά και γιατί οι "ερυθρόλευκοι" παραδόξως ξεκίνησαν το ματς και ήταν δυο χρόνους πιο πίσω από τους αντιπάλους τους. Μέχρι να ισιώσουν (σχετικό κι αυτό), είχε χρειαστεί ο Πασχαλάκης να τους κρατήσει στην διεκδίκηση της αναμέτρησης, την οποία τελικά έχασαν.

Μετά από 5 χρόνια και 3 μήνες ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην επαρχία. Μετά το Περιστέρι χαμένοι βαθμοί και στην Στερεά Ελλάδα.

Η Λαμία προκάλεσε σοκ στο πρώτο μέρος στην ομάδα του λιμανιού και στο δεύτερο αφού γλίτωσε με το πέναλτι του Φορτούνη στην συνέχεια, θωρακίστηκε και έγινε απλά απειλητική στο ανοιχτό γήπεδο.

Ήταν μια σκληρή τιμωρία για τον Ολυμπιακό και μια σπουδαία νίκη για την αντίπαλό του. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο, οι μεγάλοι γκελάρουν και μόνο όταν κερδίζουν έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Κανείς στον Πειραιά δεν μπορεί να έχει ήσυχο το κεφάλι του με εμφανίσεις όπως η συγκεκριμένη, ειδικά όταν για τον επόμενο ενάμιση μήνα, υπάρχουν όλα τα μεγάλα παιχνίδια του πρωταθλήματος, τα ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και οι αναμετρήσεις με την Φερεντσβάρος.

Άγιος Πασχαλάκης

Όπως όλα τα γκολ που δέχεται μια ομάδα, έτσι και στην περίπτωση του τέρματος της Λαμίας, μέχρι να αναπαυθεί το τόπι στα δίχτυα του Πασχαλάκη, ξετυλίχθηκε μια ιστορία. Αυτή η ιστορία, μάλλον θα ανέβασε το αίμα στο κεφάλι του Καρβαλιάλ βλέποντας τον Τσιλούλη να περνάει την μπάλα ανάμεσα σε Ορτέγκα και Έσε (δεν πρόλαβε να δώσει όλη την βοήθεια).

Οι δυο Αργεντίνοι αδρανοποιήθηκαν από τον Έλληνα άσο και ζημιά έπαθε και ο Ροντινέι που είδε τον Ρούμπεν Μαρτίνεθ να τσιμπάει το τόπι και να το στρώνει τέλεια στον Σλίβκα. Όλα τα άλλα ήταν απλά...

Οι Πειραιώτες έπρεπε να δουλέψουν αρκετά από την στιγμή μάλιστα που ο Μασούρας στα καπάκια δεν ισοφάρισε. Ο Πασχαλάκης έκανε καθοριστική επέμβαση για να μην γίνει το 2- 0 και σε όλο το πρώτο μέρος ο Καρβαλιάλ έβλεπε την Λαμία να παίζει εντελώς διαφορετικά απ' ότι ο Πανσερραϊκός ή ο Ατρόμητος.

Η αμυντική γύμνια των "ερυθρόλευκων" έγινε πιο ορατή από ποτέ στην φάση του Ακούνια όπου πάλι ο Πασχαλάκης ντύθηκε... Άγιος. Βγήκε σέντρα από αριστερά και η μπάλα ταξίδεψε με όλους τους φιλοξενούμενους να βλέπουν και τον Ακούνια αμαρκάριστο να σουτάρει με την άνεσή του.

Και τρία λεπτά μετά έγινε το ίδιο πράγμα, με τον Σλίβκα να βγάζει χαμηλά την μπάλα και τον Ρούμπεν Μαρτίνεθ να κλωτσάει μισό αέρα. Οι αποστάσεις ανασταλτικά ήταν τεράστιες για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και η Λαμία κέρδισε κατά κράτος τις εντυπώσεις στο 45λεπτο.

Η Λαμία το έκανε έξυπνα!

Ήταν σίγουρα πιο επιθετικός ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος, αλλά η Λαμία είναι μια ομάδα που ξέρει να στέκεται ειδικά απέναντι στους λεγόμενους μεγάλους. Η απώλεια του πέναλτι από τον Φορτούνη (δεν τον πάει η Λαμία, ούτε τα πέναλτι απέναντί της) έγινε σε ένα χρονικό σημείο, όπου μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι αν είχε γίνει το 1- 1 ίσως το ματς να έπαιρνε άλλη τροπή. Όμως με υποθέσεις ποδόσφαιρο δεν παίζεται.

Ο Κοσέλεφ ήταν τυχερός στην εκτέλεση αφού ξηγήθηκε το δοκάρι για την πάρτη του, αλλά ήταν και πολύ σταθερός σε όλες τις προσπάθειες των Πειραιωτών, ειδικά όταν προσπαθούσαν να του "σπάσουν" μπάλα από τα πλάγια. Γιατί μόνο αυτό έκαναν. Το κάθετο παιχνίδι δεν υπήρχε, οι μπάλες πήγαιναν στα φτερά και εκεί οι γηπεδούχοι περίμεναν και αναχαίτιζαν εύκολα.

Ο Καρβαλιάλ έκανε αλλαγές πιο πολύ για να αλλάξει πρόσωπα και ψάχνοντας την ρέντα κάποιου παρά για να διαφοροποιηθεί η τακτική. Και αυτό ήταν λογικό, αφού ο Ναβάρο μόλις ήρθε Ελλάδα, ο Ρίτσαρντς έχει παίξει ελάχιστα, ο Μπιέλ (χτύπησε κιόλας) το ίδιο, ο Καρβάλιο μέχρι την έλευση του συμπατριώτη του ήταν τελειωμένος και ο Αλεξανδρόπουλος στην μετά Μαρτίνεθ εποχή έχει χάσει λεπτά.

Η Λαμία έδωσε στον Ολυμπιακό μια κατοχή που δεν μπορούσε να αξιοποιήσει. Ο Βόκολος "φόρτωσε" τον άξονα για να βασανίσει τον Φορτούνη. Και το έκανε καλά. Ο Μασούρας με τον Ποντένσε έβλεπε δεύτερο παίκτη να τους έρχεται πάντα με διαγώνια κάλυψη πάνω στα καλά τους πόδια. Ο Γιόβετιτς είχε βγει από το παιχνίδι, ενώ οι Έσε - Καμαρά μάλλον δεν περίμεναν αυτό που τους έκρυβε η Λαμία από την αρχή του παιχνιδιού...

Αλλάζει αυτή η εικόνα;

Οι μεταγραφές που θα γίνουν σίγουρα θα πάρουν χρόνο με το "καλημέρα" αφού αυτή με αυτή την εικόνα ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πιστεύει ότι θα πάρει τα ματς που θα χρειαστεί στο μέλλον. Βέβαια το αν αλλάξουν την εικόνα άρδην οι μεταγραφές είναι κάτι που δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Ο Βόκολος πήρε τα πάντα από τους ποδοσφαιριστές του και γενικά η φετινή Λαμία έχει ανεβάσει τις επιδόσεις της πολύ ψηλά. Ο Καρβαλιάλ παραδέχθηκε ότι ήταν το χειρότερο ματς από την ημέρα που ανέλαβε, γιατί οι παίκτες του δεν έτρεξαν και δεν πάλεψαν. Αυτό έγινε.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν δέκα αργοί τύποι μπροστά από τον Πασχαλάκη που πίστευαν ότι η μπάλα θα πάει μόνη στα πόδια τους, χωρίς να την διεκδικήσουν. Και μετά την απώλεια του πέναλτι αντί να δώσουν ακόμη περισσότερο, άρχισαν να πέφτουν...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΜΙΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ