ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εμβιλά και... καληνύχτα

Ο Γιαν Εμβιλά
Ο Γιαν Εμβιλά EUROKINISSI

Η ΑΕΚ προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει πολλούς τρόπους να κάνει την δουλειά του και ο Παντελής Διαμαντόπουλος εξηγεί πως "χτύπησαν" αυτή τη φορά οι Πειραιώτες.

Δεν είχε κρύψει την δυσαρέσκειά του ο Μαρτίνς (και δίκιο είχε) μετά τις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και Αστέρα, δηλώνοντας πως ήταν δική του ευθύνη να αλλάξει την εικόνα. Η ομάδα εξάλλου έχει συνηθίσει να δουλεύει σε πολύ υψηλότερες στροφές από αυτές που εμφάνισε στα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Η ΑΕΚ λοιπόν αποτελούσε μια ευκαιρία για να δείξουν οι νταμπλούχοι ότι η μηχανή αρχίζει να ζεσταίνεται, ενόψει των δυο πλέον σημαντικών αγώνων που έμειναν. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τον ημιτελικό με τα Γιάννενα και εφόσον προκύψει πρόκριση, ο τελικός του Κυπέλλου. Ο Πορτογάλος τεχνικός αυτή την φορά έμεινε ικανοποιημένος και νομίζω ότι καλά έκανε. Η συμπεριφορά της ομάδας διαφοροποιήθηκε προς το καλύτερο.

Ο ΠΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΤΙΝΣΟΝ

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο 3- 4- 3 με τον Χασάν στην κορυφή και τους Φορτούνη-Μασούρα βασικούς. Είχαν δει από τον πάγκο μεσοβδόμαδα το ματς κόντρα στον Αστέρα, αυτή την φορά ο προπονητής, τους έβαλε από την αρχή. Ο Τιάγκο Σίλβα παρέμεινε στην ενδεκάδα πιο πίσω παρέα με τον Μπουχαλάκη και οι πλευρές για άλλη μια φορά άνηκαν σε Ρέαμπτσιουκ και Ανδρούτσο.

Σε αυτό το σημείο να δώσω έναν επιπλέον πόντο στον Μαρτίνς που έδωσε ξανά χρόνο στον Κρίστινσον, γιατί ο Ισλανδός είναι καλός τερματοφύλακας και αν δεν βρισκόταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού, θα μπορούσε να ξεκινάει σε οποιαδήποτε από τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος. Οι περισσότερες εξάλλου έχουν μεγάλο πρόβλημα φέτος στην συγκεκριμένη θέση. Οι Πειραιώτες πήραν την πρωτοβουλία, θέλησαν να απειλήσουν με ποικίλους τρόπους και με την κλασική αλλαγή θέσεων ορισμένων παικτών τους, αλλά η ΑΕΚ ήταν υποψιασμένη μετά από αυτό που έπαθε στην έδρα της.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΜΒΙΛΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Ο Χιμένεθ θυμόταν καλά τον εφιάλτη του ΟΑΚΑ και έτσι είδαμε την Ένωση να είναι μαζεμένη σωστά, προσηλωμένη στην αποδυνάμωση του κάθετου παιχνιδιού των γηπεδούχων και με διάθεση να απειλήσει μέσω ανοιχτού γηπέδου και κάποιες έξυπνης κόντρας. Με τριάδα και οι "κιτρινόμαυροι", στόχευαν στην πρώτη πίεση λίγο πιο ψηλά από το κέντρο και το έκαναν σωστά σε όλο το 45λεπτο, εκμεταλλευόμενοι και το ότι ο Χασάν δεν είναι ο επιθετικός που θα προκαλέσει αναπάντεχη αναμπουμπούλα. Τον περιόρισαν σχετικά άνετα. Ωστόσο, το πρόβλημα των νταμπλούχων, ήταν το "κλείδωμα" στο κέντρο. Ελάχιστο παιχνίδι από τον άξονα για τον Ολυμπιακό και άμεση ανάγκη να απλώσει σωστά το γήπεδο.

Ο Μαρτίνς για να το κάνει, έφερε στο ματς τον Μπρούμα, έβαλε τον Ελ Αραμπί που είναι πολύ πιο κινητικός από τον Χασάν και έτσι με τον Μασούρα από την άλλη πλευρά, η ομάδα αύξησε τον ρυθμό της. Παράλληλα, μπήκε και ο Εμβιλά για να κυλήσει την πρώτη μπάλα, κάτι στο οποίο ο Γάλλος είναι "μανούλα". Για την ακρίβεια η είσοδος του συγκεκριμένου παίκτη (μακράν ο πιο καθοριστικός σε όλο το φετινό πρωτάθλημα), ήταν το γεγονός που έδωσε τέλος σε όλα. Ποια όλα; Και στις ελπίδες των "κιτρινόμαυρων" αλλά και στους πονοκεφάλους και το όποιο άγχος των "ερυθρόλευκων".

ΝΙΚΗ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ο τρόπος, το στυλ, όλο αυτό που παρουσιάζει πάνω στο χορτάρι ο Εμβιλά, αρκεί για να φέρει τούμπα συνθήκες αγώνων! Και πριν καλά- καλά, προλάβει κάποιος να τα σκεφτεί όλα αυτά, η δουλειά είχε γίνει. Ένα καλό γύρισμα του Μασούρα, μια κάθετη στον Ελ Αραμπί, άψογο σπάσιμο του τελευταίου και γκολ του Μπρούμα. Με δυο λόγια, όσα διαβάσατε λίγο πιο πάνω, ως στόχευση, είχαν πραγματοποιηθεί στην πρώτη κιόλας επίθεση του δεύτερου μέρους. Από 'κει και πέρα, η διαχείριση ενός τέτοιου αγώνα είναι ψωμοτύρι για τον Ολυμπιακό. Κι άμα λάχει, μετά το 65' έδωσε και γήπεδο στην ΑΕΚ για να την "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις, κάτι που συνέβη δυο- τρεις φορές με καλές αξιώσεις (δοκάρι η μια), αφού και οι φιλοξενούμενοι μη έχοντας να χάσουν κάτι, άρχισαν να ανεβαίνουν ψηλότερα στο γήπεδο.

Στα χασομέρια ξανά ο Μπρούμα ήταν ο εκτελεστής, αφού εκμεταλλεύτηκε (σε άλλη μια μεγάλη μπάλα) την ερασιτεχνική αντίδραση του Νεντελτσιάρου. Άλλη μια νίκη και με καλύτερη εικόνα απ' ότι στα δυο προηγούμενα παιχνίδια. Έχω ξαναγράψει ότι δεν είναι εύκολο εγκεφαλικά να διατηρούνται σε υψηλές στροφές για ένα τελειωμένο και μαθηματικά πρωτάθλημα. Ωστόσο σε αυτή την αναμέτρηση ο βαθμός επικινδυνότητας των παικτών του Μαρτίνς ανέβηκε και σαφέστατα θα πρέπει να είναι ακόμη υψηλότερος το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ