ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αυτή την φορά βρήκε ο Ολυμπιακός στον τοίχο

EUROLEAGUE /  -  (EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / - (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το παραπλανητικό δεκάλεπτο, ο Σάσα που θέλει τον χρόνο του, τα αστεία λάθη, τα άσχημα ποσοστά και μια Μονακό που όταν αγρίεψε, έβγαλε αγριάδα, πίεση, ένταση και θύμισε τα περσινά πλέι- οφ. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Τι έγραψα πριν λίγες ημέρες; Ο Ολυμπιακός ύψωσε τα τείχη του και τσακίστηκε πάνω σε αυτά η Αρμάνι. Ε, τούτη τη φορά ήταν η σειρά των Πειραιωτών να πάνε με φόρα πάνω στο τσιμέντο, που εμφάνισε στο σπίτι της, μετά την πρώτη περίοδο η Μονακό.

Το παιχνίδι αποδείχθηκε ιδιαιτέρως παραπλανητικό για όσους ήθελαν να δουν ένα διπλό. Και αυτός που το έκανε έτσι ήταν ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Η ομάδα μπήκε πολύ καλά, με έναν σούπερ Παπανικολάου που κάλυπτε την ανετοιμότητα του Βεζένκοβ.

Ο Σάσα μετά τον τραυματισμό δεν έχει ακόμη ρυθμό. Ο Μπαρτζώκας τον άφησε περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε, αλλά θεωρώ ότι καλά έκανε. Γιατί αν δεν παίξει δεν θα επιστρέψει. Ο Πίτερς είναι καλά, δούλεψε σωστά, αλλά δεν αρκούσε η δική του προσπάθεια.

Η Μονακό διαλύθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο. Στάθηκε όρθια χάρη στον Τζέιμς στο δεύτερο. Τσάκισε τον Ολυμπιακό στο τρίτο και απλά ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες στο τέταρτο.

Τα λάθη έφεραν... χάλασμα ηρεμίας. Η αστοχία στα δίποντα έπαιξε ρόλο, ο Σλούκας πάλευε να κερδίσει μόνος στο τέλος, αλλά καταλαβαίνετε εύκολα από τους 60 πόντους της επίθεσης, ότι αυτό δεν ήταν κανονικός Ολυμπιακός. Έβαλε 20 πόντους στο δεκάλεπτο και άλλους... 40(!) στο υπόλοιπο παιχνίδι.

Ψηλοί και Κώστας

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη, βλέποντας το ξεκίνημα. Μόνο δυο πόντους είχε δεχθεί η ομάδα σε πέντε λεπτά αγώνα. Αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στους Μονεγάσκους. Τελείωσαν την περίοδο έχοντας βάλει 8 πόντους.

Αυτό ήταν το μεγαλύτερό τους πρόβλημα, αφού από την εξαιρετική του άμυνα ο Ολυμπιακός έβρισκε δρόμους ασφαλείας για να πάρει πόντους. και να σκεφτείτε πως έξω από την γραμμή του τριπόντου, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν φροντίσει από νωρίς να δείξουν ότι δεν...

Παρ' όλα αυτά, πλησίαζαν με άνεση στο καλάθι των γηπεδούχων και πάνω απ' όλα τόσο ο Φάλ όσο και ο Μπλάκ δεν είχαν άνθρωπο να φοβηθούν. Όταν οι ψηλοί σου σκοράρουν αβέρτα, πάντα να νιώθεις σίγουρος. Αρκεί να το κάνουν σε διάρκεια...

Υπήρχε και ένας σούπερ Παπανικολάου στο ξεκίνημα του ματς. Έκλεβε, κάρφωνε, μπέρδευε τους αντιπάλους του. Τους έκανε ό,τι ήθελε. Και δεν μπορούσαν να σκεφτούν καν τι υπολόγιζε να πράξει.

Αυτό έδωσε την άνεση στον Μπαρτζώκα όπως τόνισα πιο πάνω, να είναι πιο ήσυχος βλέποντας τον Βεζένκοβ να μην πατάει ακόμη καλά. Ακολούθησε το rotation και για τους δυο με τον Ομπράντοβιτς να ψάχνει λύσεις...

Θολούρα...

Ο Σέρβος αν είχε έναν πονοκέφαλο στο πρώτο μέρος, αυτός ήταν ότι ο Τζέιμς ξεκίνησε πολύ - πολύ άσχημα. Ο Αμερικανός βγήκε μόνος του για να ηρεμήσει και όταν επέστρεψε, έριξε δυο... βόμβες από τα οχτώ μέτρα!!!

Η Μονακό είχε θέματα και δεν ήταν λίγα. Όμως, κάθε φορά που έβρισκε ανοιχτό γήπεδο έκανε το σωστό. Στο σετ παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήξερε να αντιδράσει, ήξερε να περιορίσει. Όμως ο ρυθμός είχε ξεφύγει.

Όσα δεν έβαλαν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς στο πρώτο δεκάλεπτο, τα έβαλαν στο δεύτερο. Η άμυνα των νταμπλούχων της χώρας μας, αντιμετώπισε όλα αυτά τα προβλήματα που συναντάει όταν ο "απέναντι" έχει εκτελεστές και εκρηκτικούς παίκτες.

Η κατάσταση έγινε χειρότερη, όταν άρχισαν και ασυνήθιστα λάθη. Ο Γουόκαπ να σκεφτείτε, έφτασε σε σημείο πάνω στην θολούρα του, να "πουλήσει" μπάλες, που ο συγκεκριμένος δεν θα τις έχανε ποτέ.

Ξαναβρήκε την ηρεμία του προς το τέλος, αλλά έμεινε άποντος. Και μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά οι πόντοι που δίνει ο Τόμας βοηθάνε πολύ κι ας μην είναι αριθμός τεράστιος.

Η Μονακό πίεσε ψηλά. Έκλεψε μπάλες, βγήκε στο δεύτερο μέρος με την δυναμική που την οδήγησε ψηλά στην βαθμολογία. Οι παίκτες της έβαλαν χέρια σε όλες τις μπάλες. Με την κλασική τους ένταση και γι' αυτό τον λόγο κυρίως έδειξαν έτοιμοι να κερδίσουν...

Ήττα από τους αριθμούς...

Είναι αρκετά σκληρός ο Ολυμπιακός για να χάνει εύκολα. Ωστόσο έχασε, γιατί είχε ενέργεια ένα δεκάλεπτο. Οι αντίπαλοί του τρία. Ξέρουν εύκολα στην αποστολή της ομάδας, ότι η στατιστική δεν ήταν με το μέρος τους.

Οι αριθμοί, τους οδήγησαν από ένα σημείο και μετά σε μια κατάσταση που δεν είχε επιστροφή. Προσπάθησαν ακόμη και με παράδοξο τρόπο να πάρουν το παιχνίδι. Δεν γινόταν. Ο Μακ Κίσικ ισοφάρισε στα 110 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Μετά όμως, ήρθε μόνο μια βολή του Σλούκα. Τίποτ' άλλο. Μπορεί το 8/29 τρίποντα να έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν, όμως το 12/26 δίποντα είναι αρκετά ...μακριά για Ολυμπιακό.

Όπως και τα 15 λάθη, περισσότερα εκ των οποίων στην τρίτη καθοριστική περίοδο. Ο Ντιαλό ήταν το στήριγμα του Τζέιμς και αυτός που έκανε ουσιαστικά την ζημιά στην ελληνική ομάδα.

Ως ήττα δεν καταστρέφει τον Ολυμπιακό που θα πάει τώρα να κερδίσει στην Μπολόνια. Απλά όπου θα υπάρχει ισοβαθμία με την Μονακό, η ομάδα θα 'ναι από κάτω. Αν αυτό κάνει ζημιά θα το ξέρουμε στο μέλλον...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ