Παναθηναϊκός: Χάλασε το σερί λόγω Μπέτις και χημείας

Έχοντας το μυαλό του στο μεγάλο παιχνίδι την επόμενη Πέμπτη στη Σεβίλλη κόντρα στην Μπέτις, ο Παναθηναϊκός διάλεξε να ρισκάρει με τις επιλογές του και δεν πήρε τη νίκη.
Ήταν από τις λίγες φορές που ο Ράφα Μπενίτεθ είχε προαναγγείλει πως θα κάνει ευρύ rotation προκειμένου να έχει στο 100% την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του, στο ματς της εικοσαετίας για τον Παναθηναϊκό την επόμενη Πέμπτη κόντρα στην Μπέτις.
Και όντως το έκανε αν και χρησιμοποιήθηκαν επί το πλείστον ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εδώ και καιρό στο ενεργό rotation.
Εκτός αποστολής οι Ίνγκασον, Κυριακόπουλος, Σάντσες και Πελίστρι για λόγους αποφόρτισης και ξεκούρασης, πρώτη φορά στο βασικό σχήμα σε θέσεις που δεν έχουν ουσιαστικά ξαναπαίξει Ερναντεθ, Παντελίδης, Τζούρισιτς.
Πρώτη φορά ως βασικός και ο Σισσοκό κι έτσι οι μοναδικοί που είχαν αγωνιστεί στο αρχικό σχήμα κόντρα στην Μπέτις την περασμένη Πέμπτη ήταν οι Κάτρης και Ζαρουρί. Με τον Μαροκινό να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Καρτούχα λόγω της αποβολής του.
Το μόνο που έμεινε ίδιο ήταν η διάταξη (3-4-2-1), ενώ ήταν δεδομένο πως για περίπου μισή ώρα θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής ο Τσιριβέγια, προκειμένου να επανέλθει αγωνιστικά μέσα τον τραυματισμό του, ενώ ο Ράφα Μπενίτεθ ήθελε πέρα απ’ όσους πέρασαν ως αλλαγή, να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και τον Γιάγκουσιτς, ο οποίος μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα.
Ήταν φυσιολογικό λοιπόν να μην υπάρχει χημεία, να λείπουν οι αυτοματισμοί, αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού να είναι εντελώς διαφορετικός συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, όπου κύριοι εκφραστές ήταν για παράδειγμα παίκτες όπως ο Ταμπόρδα ή ο Τεττέη.
Το πόσο όλος ο οργανισμός και ειδικά ο Ισπανός τεχνικός είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον στο ματς που ακολουθεί, είναι πως δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου οι δύο τελευταίοι, αλλά ούτε και ο Μπακασέτας παρότι λόγω τιμωρίας δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδια.
Παρά τις αδυναμίες που δεδομένα παρουσίασε αυτή η πειραματική ενδεκάδα και η νίκη δεν ήρθε, ο Ράφα Μπενίτεθ μπορεί να κρατήσει αρκετά θετικά από την απόδοση της ομάδας του, χωρίς να παραγνωρίζουμε πως υπήρχαν και αρνητικά.
Το πρώτο έχει να κάνει με τον Κότσαρη που φάνηκε πανέτοιμος ν’ αντικαταστήσει τον Λαφόν αν και είχε ν’ αγωνιστεί από το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το δεύτερο με την παρουσία του Ερνάντεθ σε κεντρικό ρόλο στην άμυνα των τριών, ο οποίος έδινε ηρεμία και καλή κυκλοφορία.
Θετική σε γενικές γραμμές ήταν η παρουσία του Ζαρουρί, που αγωνίστηκε και πάλι σε διαφορετική θέση (του αριστερού αυτή την φορά wing back) και ήταν μια μόνιμη πηγή δημιουργίας.
Η πρώτη παρουσία του Τσιριβέγια μετά τον τραυματισμό του στο Περιστέρι. Ο Ισπανός μπήκε με μεγάλο ενθουσιασμό και θέληση, ανέβασε την ομάδα με την είσοδο του και παραλίγο να είχε μια εκπληκτική ασίστ στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Βιλένα.
Θετική ήταν και η παρουσία του Γιάγκουσιτς που έδειξε ποδοσφαιρικό θράσος και βρέθηκε μέσα σε αρκετές φάσεις για γκολ, καθώς επίσης και η σταθερή σ’ ένα ακόμη παιχνίδι απόδοση του Κοντούρη.
Τι δεν είχε χθες ο Παναθηναϊκός; Την κυνικότητα των προηγούμενων αγώνων που με ελάχιστες ευκαιρίες έβρισκε γκολ. Σβιντέρσκι, Βιλένα και Τζούριτσιτς είχαν τις στιγμές τους, αλλά δεν κατάφερναν να σκοράρουν και σε συνδυασμό με την εξαιρετική από την άλλη πλευρά απόδοση του Κότσαρη στις ευκαιρίες που δημιούργησε ο Παναιτωλικός, έμεινε το 0-0.
Όσον αφορά στον Ράφα Μπενίτεθ και την δήλωση που έκανε αμέσως μετά το ματς για απογοήτευση που δεν αφορούσε μόνο το αποτέλεσμα αλλά και άλλα πράγματα και ξένισε αρκετούς δεν είχε να κάνει με την απόδοση της ομάδας του. Απλά διατύπωσε κόσμια χωρίς να επεκταθεί τα πολλά παράπονα που είχε από τη διαιτησία του Τσιμεντερίδη σε κάποιες φάσεις οι οποίες κατά τη γνώμη του ήταν ξεκάθαρες.