Ολυμπιακός: Το όνομά μου είναι Νασιμέντο, Ντιόγκο Νασιμέντο

Ο Ολυμπιακός νίκησε το ματς με την Κηφισιά με τον Ντιόγκο Νασιμέντο να είναι το απόλυτο highlight στην Νεάπολη. Κάτι τέτοια παιχνίδια, πάντως, είναι που δίνουν τίτλους.
Μεγάλη η νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Κηφισιά.
Η ομάδα των Βορείων Προαστίων είναι μία από τις πιο επικίνδυνες της Stoiximan Super League σε τέτοια ματς, οπότε είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον διεκδικητή του τίτλου (στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός τον υπερασπίζεται) να καταφέρνει στο τελευταίο σφύριγμα να έχει βάλει στην τσέπη το τρίποντο και να λέει “πάμε για στο επόμενο“. Ό,τι καλύτερο για τους ερυθρόλευκους η εξέλιξη του αγώνα στην Νεάπολη με αφορμή τη διακοπή για τις εθνικές.
Θυμίζουμε πως στην επιστροφή οι ερυθρόλευκοι -χωρίς να συμπεριλάβουμε τους αγώνες του Champions League– έχουν να παίξουν με Ατρόμητο εντός, Παναιτωλικό εκτός, ΟΦΗ εντός, Άρης εκτός, Κηφισιά εντός. Το πρόγραμμα είναι βατό στην πλειοψηφία του με τον Ολυμπιακό να παίζει ξανά ντέρμπι την 19η αγωνιστική με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία προς το παρόν.
Ο πρωταγωνιστής
Απαιτείται να σταθούμε στην εμφάνιση του Ντιόγκο Νασιμέντο. Ο νεαρός Πορτογάλος ήρθε στην Ελλάδα με μεγάλες προσδοκίες, ο Ολυμπιακός στηρίζει απόλυτα το πρότζεκτ και ήρθε η στιγμή που ο 23χρονος έβγαλε πράγματα στο χορτάρι, εκτός από το γκολ. Ο πρώην παίκτης της Μπενφίκα πάτησε παντού στο χορτάρι, βοήθησε στα μαρκαρίσματα και ήταν δημιουργικός.
Επί της ουσίας ο Νασιμέντο επανασυστήθηκε στο κοινό, δείχνοντας με τον πιο ζωηρό τρόπο, αυτόν του γηπέδου, ότι αποτελεί παίκτη που ο Μεντιλίμπαρ επιμένει να τον χρησιμοποιεί επιδιώκοντας να τον ξεκλειδώσει. Βέβαια όλο αυτό είναι στο πόδια του Νασιμέντο. Το κλαμπ στηρίζει, ο προπονητής επίσης. Άρα ο ποδοσφαιριστής είναι αυτός που πρέπει να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες για να παίξει.
Ο Παναγιώτης Ρέτσος
Θα ήθελα να σταθώ και στην περίπτωση του Παναγιώτη Ρέτσου. Έχουν γραφτεί πολλά για τον αρχηγό του Ολυμπιακού και από την καλή (τελευταία) και από την ανάποδη (για μεγάλο χρονικό διάστημα). Τον παρακολούθησα στο ματς με την Κηφισιά πόσο πιο ώριμος έχει γίνει τόσο ως αμυντικός όσο και ως αρχηγός. Ο Ρέτσος βρισκόταν πάντα εκεί που έπρεπε για να μιλήσει στον διαιτητή, να καθοδηγήσει την άμυνά του. Εξαιρετικός ο Ρέτσος, γενικά, έχει κερδίσει με το σπαθί του τον απόλυτο σεβασμό των φίλων του Ολυμπιακού.
Σημαντικό, πάντως, ότι ο Μεντιλίμπαρ έχει βρει δίδυμο στην άμυνα που δεν αλλάζει από το καλύτερο ματς στο Champions League μέχρι το πρωτάθλημα και το κύπελλο εάν χρειαστεί.