ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι ζωγραφιές του Φορτούνη που τόσο έλειψαν, η δεινότητα του Γιάρεμτσουκ και ο φρέσκος αέρας που έφεραν οι καινούργιοι

Ο Κώστας Φορτούνης με τη φανέλα του Ολυμπιακού INTIME SPORTS / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού στο πρώτο φιλικό κόντρα στη Ράκοβ.

Όταν μία ομάδα έχει ξεκινήσει μόλις δέκα ημέρες προετοιμασίας και δίνει το πρώτο της φιλικό παιχνίδι, αυτό που το λιγότερο ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Άλλα πράγματα κοιτούν οι προπονητές. Ωστόσο, ο Μεντιλίμπαρ έφυγε με πλατύ χαμόγελο από το ματς με τη Ράκοβ, στο Βλααρντίνγκεν, για τον εξής λόγο. Διότι, είδε τους ποδοσφαιριστές του να βγάζουν χαρακτήρα, φτάνοντας στη νίκη ανατροπή επί της πολωνικής ομάδας πετυχαίνοντας δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο χαρακτήρας, η νοοτροπία, η θέληση, το πείσμα, η αποφασιστικότητα και το πάθος είναι κάτι που κάνει να ξεχωρίζει μία ομάδα. Και ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά. Ο Φορτούνης και ο Γιάρεμτσουκ είναι τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές και επέστρεψαν με γκολ μετά από τη θητεία τους στην Αλ Καλίτζ και στη Λιόν αντίστοιχα. Από τα πόδια του πρώτου ξεκίνησε το τέρμα του Ουκρανού, ο οποίος στην ίδια φάση είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Τρελόβσκι, όπως δοκάρι είχε στο πρώτο ημίχρονο και ο Σιπιόνι.

Θα πει κάποιος, ότι δεν ήταν τόσο μεγάλο το εμπόδιο του Ολυμπιακού, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ράκοβ τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα την τελευταία σεζόν μόλις πέντε πόντους πίσω από την κορυφή και τη Λεχ Πόζναν, συμμετέχει στα προκριματικά του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει τη Βαλέτα σε δύο εβδομάδες, ενώ ήταν φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Πολωνίας. Και οι παίκτες της είχαν ήδη τρία φιλικά ματς στα πόδια τους, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μόλις πέντε ημέρες στην Ολλανδία.

Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι είδαμε: Πρώτον, έξι νεαρά ελληνόπουλα να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στο πρώτο φιλικό παιχνίδι. Ο Κουτσίδης ήταν εξαιρετικός ως δεξιός στόπερ, ο Φίλης είχε πολύ καλή απόδοση στη θέση του κεντρικού χαφ, ο 17χρονος Σιώζιος στάθηκε καλά ως δεξιός μπακ, ο Στουρνάρας και ο Τσομπανίδης έπαιξαν από ένα ημίχρονο κάτω από δοκάρια, ενώ επέστρεψε ο Μπακούλας που χρησιμοποιήθηκε για σχεδόν μισή ώρα πίσω από τον Γιάρεμτσουκ.

Δεύτερον, ήταν σαν μη πέρασε ούτε μέρα από τότε που έφυγε και τώρα που επέστρεψε ο Φορτούνης. Το γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, που τόσο έλλειψε από τον Ολυμπιακό, η δημιουργία και η επιδραστικότητα στο παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας ήταν εμφανή από το πρώτο άγγιγμα της μπάλας.

Τρίτον, ήταν όμορφο που ξανάσμιξε η παρέα του ευρωπαϊκού τροπαίου, Φορτούνης, Κάρμο και Μασούρας, μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες που κατέκτησαν πριν από δύο χρόνια το EuropaConference League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ