ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοβ του Μεντιλίμπαρ

ΙΝΤΙΜΕ

Ο Ολυμπιακός χωρίς να πατήσει γκάζι πήρε και το Κύπελλο. Αδιαμφισβήτητο νταμπλ για μια ομάδα που λιάνισε τους αντιπάλους της εντός συνόρων. Ο Ελ Κααμπί έχει παντρευτεί την επιτυχία από τότε που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και γίνεται θρύλος.

Το Κύπελλο ή το νταμπλ, όπως προτιμάει ο καθένας, ήταν στην τσέπη του Ολυμπιακού από το… ζέσταμα.

Μια ομάδα συμπαγής, μια ομάδα που ξέρει τι κάνει μέσα στο γήπεδο, μια ομάδα που δεν σαστίζει όταν ο αντίπαλος παίρνει θάρρος, μια ομάδα που στην Ελλάδα κερδίζει όπως θέλει. Αυτό έφτιαξε φέτος ο Μεντιλίμπαρ.

Ο παίκτης επιτυχία

Aυτό που κάνει o Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι ο παίκτης που έχει τη σημαντικότερη επαφή με τις σημαντικότερες επιτυχίες της ομάδας του. Τα γκολ του στα κρίσιμα παιχνίδια θα μείνουν για πάντα στην ιστορία και όταν ο Μαροκινός αποχωρήσει από το λιμάνι θα είναι legend. Εξαιρετική κίνηση του Ολυμπιακού ο συγκεκριμένος.

Διότι δεν είναι μόνο τα γκολ, αλλά και ευστροφία του στο παιχνίδι. Ο τρόπος που κινείται ακούραστα και ανοίγει χώρους στους υπόλοιπους. Ενας επιθετικός που έχει περάσει τα 30, αλλά είναι πιστός στρατιώτης και δικαιώνεται που ακολουθεί το πλάνο της ομάδας.

Στο 1-0 ο Τσικίνιο κάνει μια εκπληκτική προσποίηση για να φτάσει η μπάλα στον Ελ Κααμπί, και ενώ ο πρώτος δείχνει σε κλάσματα δευτερολέπτων να αλλάζει τη σκέψη του, ο Μαροκινός δεν μπερδευτεί και βρίσκεται ακριβώς εκεί που πρέπει για να κάνει τη ζημιά. Λαγωνικό πολυτελείας ο επιθετικός του Ολυμπιακού.

Το κεφάλαιο Γιάρεμτσουκ

Ο Ουκρανός από την αμφισβήτηση έχει γίνει πρωταγωνιστής, το… δεξί χέρι του Μεντιλίμπαρ όταν τα πράγματα χρειάζονται ξεμπέρδεμα και ο Ελ Κααμπί είναι μόνος.

Δείτε τον πάλι, μπαίνει στο χορτάρι με το γνωστό του πάθος, ο διαιτητής του δείχνει κίτρινη κάρτα, ωστόσο εκείνος συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και εκεί που χρειάζεται χτυπάει για να τελειώσει το παιχνίδι.

Ήταν κρίσιμο το σημείο διότι ο ΟΦΗ πίεζε και ο Γιάρεμτσουκ ήταν άψογος όταν έπρεπε. Άλλη μια επιτυχία του Μεντιλίμπαρ ήξερε τι να κάνει μαζί του και πώς να τον φτάσει σε σημείο να δίνει αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός, όπως λέμε Χαμπίμπ

Ο Ολυμπιακός, φέτος, δεν είχε αντίπαλο στην Ελλάδα. Undisputed όπως έλεγαν για τον Νουρμαγκομέτοβ.

Ο θρύλος των ΜΜΑ είτε ήταν σε καλή μέρα είτε όχι, έλεγε “smash” και κέρδιζε τη μάχη. Έτσι είναι ο Ολυμπιακός εντός συνόρων.

Είτε πατήσει γκάζι είτε όχι αν του δώσεις το παραμικρό ψεγάδι δεν θα γλιτώσεις. Με παίκτες μαθημένους στη νίκη, που βρίσκονται με κλειστά μάτια, ο Μεντιλίμπαρ θα ενισχυθεί και θα μπορέσει να κάνει και καλύτερα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ