ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί το πήρε πάνω του, οι ηχηρές επιστροφές και το ισχυρό μήνυμα του Μεντιλίμπαρ

INTIME

Ο Ελ Κααμπί σκόραρε μετά από σχεδόν ένα μήνα, κι όταν βρίσκει δίχτυα ο Μαροκινός σίγουρα κάτι καλό συμβαίνει για τον Ολυμπιακό.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος είχε πετύχει γκολ για τον Ολυμπιακό εναντίον του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, σκόραρε δύο φορές σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς, αυτό με αντίπαλο την ΑΕΛ Novibet και το έπραξε νωρίς, στο πρώτο ημίχρονο, απλοποιώντας την κατάσταση.

Ο Αφρικανός το πήρε πάνω του, δεν άφησε περιθώρια για σκοτούρες και η επιστροφή του στα γκολ ήταν η πρώτη καλή είδηση για τον Ολυμπιακό. Η δεύτερη ήταν η καλή παρουσία του Μάνσα στο πλευρό του Ρέτσου. Ο Βραζιλιάνος στόπερ τα πήγε καλά στο πρώτο του παιχνίδι στο Πρωτάθλημα και είχε καλή συνεργασία με τον Έλληνα άσο.

Η τρίτη καλή είδηση ήταν η επιστροφή του Ρέτσου στην ενδεκάδα και σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Η τέταρτη ήταν η θετική παρουσία του Γιαζίτζι, που έπαιξε πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα. Η πέμπτη ήταν το γεγονός ότι ο Μεντιλίμπαρ κατάφερε να γλιτώσει ένα εικοσάλεπτο επιπλέον επιβάρυνσης από τους Ελ Κααμπί και Τσικίνιο αντικαθιστώντας τους.

Η έκτη ήταν η ασίστ του Ορτέγκα. Η έβδομη, η επιστροφή στις νίκες στο πρωτάθλημα. Η όγδοη, ότι η πειραϊκή ομάδα δεν δέχτηκε γκολ. Η ένατη, ότι ο Σιπιόνι πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Η δέκατη, ότι πήραν ανάσες οι Πιρόλα, Μαρτίνς, Γκαρθία που αναμένεται να παίξουν στην Ισπανία. Και η ενδέκατη καλή είδηση ήταν η επιστροφή του Γιάρεμτσουκ στους αγώνες μετά από απουσία δυόμιση μηνών -και 155 ημέρες από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι.

Ο Ουκρανός σέντερ φορ αγωνίστηκε είκοσι λεπτά ως αλλαγή, προσπαθώντας να βρει πάλι τα πατήματά του και αυτό ήταν ένα καλό νέο για τον Ισπανό προπονητή ενόψει του των παιχνιδιών με την Μπαρτσελόνα στο Μονζουίκ και την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης. Πλέον, ο Βάσκος κόουτς θα έχει και τους τρεις κεντρικούς επιθετικούς στη διάθεση του, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της περιόδου.

Παρεμπιπτόντως, όπως είχαμε επισημάνει εδώ και μέρες, ο έμπειρος τεχνικός είχε σκοπό να ανοίξει το ροτέισον και έπραξε με τις επιλογές του στη Λάρισα, ενώ θα γίνουν και άλλες αλλαγές στη συνέχεια. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προσεχώς θα γυρίσουν και οι Στρεφέτσα, Ρόντινεϊ.

Όσο για το ματς με την ΑΕΛ, ο Μεντιλίμπαρ ο οποίος δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες και ανέτοιμους Ρόντινεϊ, Στρεφέτσα αλλά και τον Ταρέμι, προχώρησε σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με εκείνη που είχε παρατάξει εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι Μάνσα, Σιπιόνι και Γιαζίτζι πήραν τις θέσεις των Πιρόλα, Γκαρθία και Μαρτίνς. Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με δύο γκολ του Ελ Κααμπί στην αρχή και στο φινάλε του α΄ ημιχρόνου πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας κλειδώσει ουσιαστικά το διπλό.

Ο Ρέτσος και η αμυντική τετράδα των ερυθρόλευκων δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, ενώ δημιουργικά η πειραϊκή ομάδα έβγαλε φάσεις. Μάλιστα, ο Ελ Κααμπί θα μπορούσε να είχε πετύχει χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο, αν ευστοχούσε στο ανάποδο ψαλιδάκι ή στο αριστερό σουτ που έκανε το τετ α τετ με τον Μελίσσα.

Ωστόσο, οι παίκτες του Ολυμπιακού έριξαν τον ρυθμό τους στο β΄ ημίχρονο, έκαναν συντήρηση δυνάμεων και διαχείριση ενόψει και του αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Όμως, ο Μεντιλίμπαρ ο οποίος είναι σκληρός, απαιτητικός και δεν μασάει τα λόγια του, δεν μένει μόνο στο αποτέλεσμα, αλλά κοιτάζει πάντα τη μεγάλη εικόνα. Έτσι, θέλησε να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα στο εσωτερικό της ομάδας, ότι θα πρέπει να αλλάξουν την απόδοσή τους ενόψει των αγώνων με την Μπαρτσελόνα και την ΑΕΚ.

Στον Ισπανό προπονητή δεν άρεσε η νοοτροπία με την οποία αντιμετώπισαν οι παίκτες το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Διότι για εκείνον δεν έχει σημασία μόνο πόσα γκολ πετυχαίνεις, αλλά ο τρόπος που αγωνίζεσαι.

Και αυτός πρέπει να είναι με τη σωστή νοοτροπία, ανταγωνιστικός, μαχητικός και κυριαρχικός ανεξαρτήτου αντιπάλου και έδρας. Αυτό τον Ολυμπιακό θέλει να δει ο Μεντιλίμπαρ στη Βαρκελώνη, με παίκτες έτοιμους και παθιασμένους να τα δώσουν όλα κάνοντας κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ