ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μπόλονι έκανε ξανά το ίδιο λάθος

Ο Λάζλο Μπόλονι στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο για τα playoffs της Super League Interwetten.
Ο Λάζλο Μπόλονι στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Λάζλο Μπόλονι που δεν έμαθε από τα λάθη του, χρησιμοποίησε μαζί στο κέντρο Σανκαρέ και Βιγιαφάνιες και ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Ευρώπης.

Ο Λάζλο Μπόλονι δεν έμαθε από τα λάθη του, ο Παναθηναϊκός μετά από την ήττα του απ' την ΑΕΚ με 1-0 και μαθηματικά έμεινε εκτός Ευρώπης δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθούν τα playoffs της Super League Interwetten. Όπως και στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ, επειδή ήθελε μόνο τη νίκη χρησιμοποίησε στον άξονα τους Βιγιαφάνες, Σανκαρέ, μία απόφαση κόστισε στους πράσινους.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Απορώ πώς γίνεται να μην έχει αντιληφθεί πως ο Σανκαρέ αυτήν την εποχή δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί στην θέση 8. Έχει παραπάνω κιλά, είναι αγύμναστος και όποτε ξεκινάει στο δεύτερο μέρος περπατάε, όταν αυτό συμβαίνει δίπλα από τη θέση 6 όπως με τον ΠΑΣ στην ρεβάνς του Κυπέλλου στους Ζωσιμάδες, λίγες μέρες αργότερα για το πρωτάθλημα, στα παιχνίδια των playoffs με Άρη και ΑΕΚ, το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που χρησιμοποίησε τέσσερα καθαρά κεντρικά χαφ, δεν κατάφερε να πετύχει στο γήπεδο τα αγωνιστικά του θέλω. Ο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με σκοπό να πάρει το 0-0 και στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε τον αδύναμο άξονα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός και κατάφερε να κλειδώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα ήταν ξεκάθαρο πως στη Λεωφόρο αγωνίζονταν δύο προβληματικές ομάδες, που δεν έχουν μάθει πώς να δημιουργούν ευκαιρίες. Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε σαν να μην είχε καν βάλει το συγκεκριμένο στόχο. Έπαιξε αποκλειστικά για το 0-0, αλλά και ο Παναθηναϊκός που καιγόταν για την νίκη, δεν είχε την δυνατότητα να γίνει απειλητικός.

Ο Ρουμάνος τεχνικός πίστεψε ότι παρέταξε μία επιθετική ενδεκάδα, η οποία όμως δεν ήταν σε θέση, να δημιουργήσει ούτε μία επίθεση. Παρότι στον άξονα είχε δύο επιθετικογενείς χαφ, στη μία πλευρά έπαιζε ο Καμπετσής και στην απέναντι ο Χατζηγιοβάνης και ήταν αδύνατον να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε σαν σύμμαχο πως τον βόλευε η ισοπαλία παρουσίασε ένα συντηρητικό πλάνο και έβγαλε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να δεχτεί ούτε μία φάση.

Στο 4-3-3 που χρησιμοποίησε, ο Γαλανόπουλος έπαιζε ανοιχτά στα δεξιά και κατάφερε να μην έρχεται σε πολλές επαφές με την μπάλα ο Καμπετσής, αλλά και να κρατά χαμηλά τον Χουανκάρ. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε μία εντελώς ακίνδυνη κατοχή μπάλας, σε πολύ χαμηλά μέτρα. Τον κράτησε η πίεση των τεσσάρων χαφ στον άξονα, να γυρνά την μπάλα στο δικό του μισό.

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΥΠΑ

Στην επανάληψη το παιχνίδι άνοιξε. Στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη του ευκαιρία, όταν ο Μακέντα δεν μπόρεσε να εκτελέσει μετά από μία όμορφη μεταβίβαση του Βιγιαφάνες. Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει τα χαφ της ψηλά.

Αξιοποίησε τον σοφτ άξονα που χρησιμοποίησε ο Μπόλονι. Όταν στην τριάδα του κέντρου βρίσκονται οι Βιγιαφάνες, Σανκαρέ είναι δεδομένο πως θα δημιουργηθεί μία μεγάλη τρύπα έξω από την περιοχή σου. Μία τρύπα που όσο το παιχνίδι κυλούσε και η ΑΕΚ, έχοντας στο γήπεδο έναν χαφ παραπάνω, κατάφερνε να την αξιοποιήσει. Ήταν τόσο εμφανής η εικόνα του Σανκαρέ να κοιτάει τους αντιπάλους του και το γεγονός πως ο Βιγιαφάνες στο αμυντικό κομμάτι ήταν εκτός θέσης, που εξοργίστηκαν και οι λίγοι άνθρωποι που βρίσκονταν στο γήπεδο και ζήτησαν επιτακτικά από τον Μπόλονι να τον κάνει αλλαγή.

Οι λίγοι φίλαθλοι κατάλαβαν το πρόβλημα πολύ νωρίτερα από ότι ο Μπόλονι και πραγματικά ήταν αστεία η στιγμή που ο Σανκαρέ ενοχλήθηκε και αντέδρασε όταν καθυστερημένα τον έκανε αλλαγή. Η ΑΕΚ είχε προλάβει να σκοράρει, να αξιοποιήσει τα δώρα που της πρόσφερε ο σοφτ άξονας του Παναθηναϊκός και σφράγισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΕΚ

Από την στιγμ, που καθυστερημένα ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε τις διορθωτικές κινήσεις, έβγαλε από το γήπεδο τον περπατητή, πέρασε τον Αλεξανδρόπουλο και γύρισε σε καθαρό 4-4-2, με τον Καρλίτος και τον Μακέντα επιθετικό δίδυμο. Υπήρξε η δυνατότητα για να κερδίσει τουλάχιστον κάποια μέτρα, να διεκδικήσει, τις πιθανότητες του για να βρει κάποιο τέρμα.

Η αλήθεια είνα, πως δεν είναι εύκολο να σε κρατήσει στο μηδέν η ΑΕΚ ούτε σε μόλις δύο ευκαιρίες. Υπήρξε η μεγάλη στιγμή του Χατζηγιοβάνη και στο τέλος το πέναλτι που χάθηκε του Μακέντα.

Δεν υπάρχουν όμως πολλές ομάδες που να μην μπορούν μέχρι το 70ο λεπτό να δημιουργήσουν ευκαιρία απέναντι στην φετινή ΑΕΚ. Είναι τεράστια η αποτυχία του Παναθηναϊκού, που αντιμετώπισε σε ένα παιχνίδι χωρίς περιθώρια την Ένωση και κατάφερε να βρει μόνο μία ευκαιρία σε ροή αγώνα, αυτή του Χατζηγιοβάνη και το πέναλτι στις καθυστερήσεις.

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ

Αυτή η ομάδα δεν άξιζε φέτος την παραμικρή επιτυχία. Δεν έμαθε ποτέ να δημιουργεί. Οι παίκτες του Μπόλονι δεν γνωρίζουν, δεν έχουν εκπαιδευτεί στο πώς να συνεργάζονται και να λειτουργούν επιθετικά σε μικρό χώρο. Δεν έχουν εκπαιδευτεί στο να αξιοποιούν το απέναντι γήπεδο, στο να πηγαίνουν σε γρήγορη αλλαγή παιχνιδιού . Όλα αυτά είναι γνωστά, φτάσαμε στο τέλος και ο Μπόλονι δεν βρήκε τρόπο, να τα διορθώσει.

Στην πράξη και τους δύο φετινούς στόχους τους έχασε, γιατί στα κρίσιμα παιχνίδια, έκανε το ίδιο λάθος. Και στην ρεβάνς με τον ΠΑΣ και στον τελικό με την ΑΕΚ, πίστεψε πως για να κερδίσει, πρέπει να στερήσει ενέργεια, τρεξίματα από τον άξονα και να χρησιμοποιήσει μαζί στο κέντρο τους Σανκαρέ, Βιγιαφάνες. Απόφαση καταδικασμένη σε αποτυχία. Απόφαση που αφήνει εκτός Ευρώπης τον Παναθηναϊκό.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ