ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το πρώτο μεγάλο αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού για το 2023

Το πρώτο μεγάλο αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού για το 2023
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε σπουδαία ανατροπή, ουσίας και ψυχολογίας, και πέρασε από το Βικελίδης επικρατώντας 2-1 του Άρη. Ο Τσάρλυ γράφει για την βελτίωση των πρασίνων που ανέδειξε πρωταγωνιστές.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο του σπουδαίο αποτέλεσμα του 2023. Το διπλό στο Βικελίδης τον κρατά γερά στη μάχη του τίτλου, του δίνει χρόνο και αυτοπεποίθηση, ώστε να δουλέψει και να εμφανιστεί αυτός που πρέπει στα playoffs.

Αν δει κανείς και το πρόγραμμα που απομένει μέχρι και το τέλος της κανονικής περιόδου, του εξασφαλίζει πως θα μπει σε καλή αφετηρία στα playoffs.

Έφερε αμυντικό πρόβλημα στο ξεκίνημα η τοποθέτηση του Μπερνάρ στα αριστερά

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Χουανκάρ στα αριστερά και τον Μπερνάρ μπροστά του στην απέναντι πλευρά, υπήρχε το δίδυμο Βαγιαννίδης, Μαντσίνι, ενώ αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον Παλάσιος και να παίξει με τρία χαφ. Όλες οι επιλογές του, βοήθησαν ώστε στο τέλος να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να φθάσει σε ένα σπουδαίο διπλό.

Στο Βικελίδης δεν ήταν εξαιρετικός, απέχει πολύ από την ομάδα που θα πρέπει να γίνει, για να κατακτήσει στο τέλος το πρωτάθλημα. Όμως ήταν φανερά βελτιωμένος και συνολικά πιο σκληρός από τα υπόλοιπα παιχνίδια του το 2023.

Στο ξεκίνημα του αγώνα υπήρχε φανερό πρόβλημα από την παρουσία του Μπερνάρ, στα αριστερά. Ο Βραζιλιάνος δεν είχε καλές καλύψεις στα ανεβάσματα του Οντουμπάτζο και το γεγονός αυτό, έφερε σημαντική πίεση στον Χουανκάρ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε στα πρώτα 25 λεπτά, ανέβηκε όμως πολύ στην συνέχεια.

Βοήθησε τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά την ομάδα και φάνηκε πως ο πάγκος του έκανε καλό και επέστρεψε με φανερή διάθεση να βρει τον καλό του εαυτό στην βασική ενδεκάδα.

Παθητική στάση

Στο πρώτο κακό κομμάτι του Παναθηναϊκού εντύπωση προκάλεσε ο χώρος και ο τρόπος που δέχτηκε το γκολ, αλλά και επέτρεψε δύο τελικές στους παίκτες του Άρη στα πρώτα 27 λεπτά. Ο Γιοβάνοβιτς χρησιμοποίησε ενδεκάδα με τρεις αμυντικούς χαφ.

Τόσο στο γκολ του Οντουμπάτζο, όσο και σε δύο εκτελέσεις του Αμπουμπακάρ Καμαρά, σε αυτό το πρώτο κομμάτι του αγώνα, οι παίκτες του Άρη είχαν ελεύθερο χώρο και χρόνο να σταματήσουν την μπάλα και να εκτελέσουν μπροστά από τα στόπερ του Παναθηναϊκού, σε ένα χώρο δηλαδή που βάσει επιλογής του προπονητή, θα έπρεπε να υπάρχει συνωστισμός.

Ο Μαντσίνι πέρναγε όποτε ήθελε τον Μαζικού

Ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ, είχε πρόβλημα στα ανεβάσματα που δεχόταν στην αριστερή του πλευρά, όμως υπήρχε και μία μάχη ένας με ένας που ο δικός του ποδοσφαιριστής την κέρδιζε εύκολα και ήταν ξεκάθαρο πως μπορούσε να του δώσει καθαρές φάσεις και λύσεις.

Ο Μαντσίνι δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει τον Μαζικού και του δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα. Θα μπορούσε να έχει φθάσει στην ισοφάριση, στην επόμενη φάση μετά το γκολ του Άρη και συνολικά, έδινε πολύτιμες νίκες στην ομάδα του.

Υπήρχε μία πλευρά, που ο Παναθηναϊκός έβγαινε ξεκάθαρα νικητής. Στο 31ο λεπτό έφθασε από εκτέλεση κόρνερ κοντά στην ισοφάριση,. Ο Κουρμπέλης πήδηξε σε ένα σημείο που δεν ήταν εύκολο να βρει τρόπο να στείλει την μπάλα έκτος εστίας, με κάποιον τρόπο όμως τα κατάφερε.

Ο Ιωαννίδης για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική πρόσφερε εκτέλεση σε κενό τέρμα σε συμπαίκτη του

Η ισοφάριση ήρθε στο 36ο λεπτό, όταν μία από τις πάσες που αποτελούν σήμα κατατεθέν για τον Πέρεθ, όμως είχε σταματήσει να βγάζει στον δεύτερο γύρο, έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Ιωαννίδης.

Ο Έλληνας φορ, για ακόμα μία φορά, έδειξε την σπάνια ικανότητα, που έχει να κρατά ζωντανές δύσκολες φάσεις μέσα στην περιοχή και την νοοτροπία, να μην προσπαθεί να τελειώσει ο ίδιος την φάση, αλλά να φροντίζει να μεγαλώσει τις πιθανότητες που υπάρχουν να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Την περασμένη αγωνιστική επέτρεψε στον Κλεϊνχέισλερ να σκοράρει σε κενή εστία, έχοντας φροντίσει ο ίδιος να βγάλει εκτός φάσης τον τερματοφύλακα, το ίδιο συνέβη και στο Βικελίδης, κάνοντας εύκολη την δουλειά του Μαντσίνι. Ασφαλώς και ο Αργεντίνος εξτρέμ άξιζε να πετύχει γκολ με την εικόνα που είχε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς κυριολεκτικά έκανε ότι ήθελε τον Μαζικού.

Εξασφάλισε τον βαθμό μέσα από την κατοχή και έψαξε με υπομονή το χρυσό γκολ

Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε, προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι με υπομονή. Μέσα από ήρεμη κατοχή κατάφερε να έχει αμυντική ασφάλεια. Στην πράξη δέχτηκε μόλις μία φάση με τον Πάλμα να βγαίνει στην πλάτη του Βαγιαννίδη στο 60ο λεπτό. Αν έμπαινε γκολ, το πιθανότερο είναι να μην μετρούσε καθώς ήταν εκτεθειμένος.

Κατάφερε λοιπόν να εξασφαλίσει τον βαθμό και να ψάξει για την ευκαιρία, που θα του έδινε ολόκληρο το παιχνίδι. Που θα του πρόσφερε το πρώτο μεγάλο αποτέλεσμα από την στιγμή, που επέστρεψε στην δράση μετά του Μουντιάλ.

Δύο καλές στιγμές είχε στο δεύτερο ημίχρονο, η πρώτη από δημιουργία του Μαντσίνι στο 51ο λεπτό, όταν σέντραρε στο πρώτο δοκάρι στον Ιωαννίδη, όμως ο φορ του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να φέρει την τροχιά της μπάλας προς την εστία.

Στο 82ο λεπτό ο πολύ καλός ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο Κουρμπέλης, πέρασε μία όμορφη κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο Παλάσιος όμως την σπατάλησε άδοξα. Έδειξε πως δεν έχει αυτήν την εποχή, αυτοπεποίθηση, βιάστηκε να εκτελέσει και πέταξε την ευκαιρία. Σε ανάλογες περιπτώσεις στην περσινή σεζόν, έβρισκε πάντοτε εστία.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως, ο Αργεντίνος με ένα παράξενο τρόπο είδε την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα του Κουέστα. Ένα γκολ που μοιάζει τυχερό όμως είναι σπουδαίο για τον Παναθηναϊκό, που με βάση την συνολική εικόνα που είχε στο παιχνίδι, ασφαλώς και ήταν η ομάδα που άξιζε να το κερδίσει στο όριο.

Βελτίωση που ανέδειξε πρωταγωνιστές

Ο Γιοβάνοβιτς πέρα από τον Ιωαννίδη που είναι μόνιμα μία σταθερά το τελευταίο διάστημα βρήκε και άλλους πρωταγωνιστές. Είδε τον Κουρμπέλη, να κάνει υπέροχο παιχνίδι στον άξονα και να κερδίζει πολλές μάχες, τον Πέρεθ να περνά πολλές μεταβιβάσεις για την επιθετική τριάδα και να ανοίγει την άμυνα στο πρώτο τέρμα.

Τον Μαντσίνι να αποδεικνύει πως είναι μία σημαντική προσθήκη, που προσφέρει τα στοιχεία που έχασε ο Παναθηναϊκός, μετά τον τραυματισμό του Αϊτίορ. Παιχνίδι στο ένας με ένας, ταχύτητα, έξτρα πάτημα στην αντίπαλη περιοχή, που το προσφέρει τόσο με ενέργεια με την μπάλα, όσο και ακολουθώντας μία φάση.

Είδε τον Χουανκάρ, να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι μετά την διακοπή. Ίσως όμως το πιο σημαντικό από όλα ήταν πως το γκολ της νίκης ήρθε, έστω και χωρίς να μπορεί κανείς να είναι βέβαιος πως κατάλαβε τι έκανε, από τα πόδια του Παλάσιος. Θα είναι σπουδαίο νέο να λυθεί από αυτό το τέρμα ο Αργεντίνος εξτρέμ.

Το διπλό στο Βικελίδης είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό. Για να περάσει από την έδρα του Άρη υπήρχε υποχρέωση βελτίωσης, κάτι που συνέβη, όμως ακόμη και αυτή η εικόνα δεν είναι αρκετή, για να δώσει στο τέλος τον τίτλο.

Για την ακρίβεια χρειάζεται σοβαρή δουλειά και βελτίωση, για να καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα από την ομάδα του Αλμέιδα. Ασφαλώς όμως και αυτό το αποτέλεσμα και όσα θετικά βγήκαν για πρώτη φορά το 2023, του επιτρέπουν να δώσει την μάχη του, ξεκινώντας πάντα από προσπάθεια για δική του βελτίωση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ