OPINIONS

To Casa del Panathinaikos, απέτυχε

To Casa del Panathinaikos, απέτυχε
MANUEL FERNANDEZ-VALDES

Ο Τσάρλυ γράφει για την εξέλιξη που είχαν 17 νεαροί ποδοσφαιριστές που ήταν μέλη της ομάδας του Παναθηναϊκού στο ελπιδοφόρο ξεκίνημα της σεζόν 2018-19 και καταλήγει στο συμπέρασμα πως η προσπάθεια απέτυχε.

Τα οικονομικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μετά τον τερματισμό κάθε δραστηριότητας λόγω του κορονοϊού, είναι διαφορετικά και σίγουρα θα επηρεάσουν το χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου.

Σε εποχή χωρίς δράση, υπάρχει η ανάγκη των δημοσιογράφων να γεμίζουμε στήλες και σελίδες με νούμερα, αλλά αυτήν την εποχή το τελευταίο που σκέφτονται οι ομάδες, είναι το πώς θα ξοδέψουν λεφτά.

Η λογική λέει πως για την επόμενη σεζόν, οι ποδοσφαιρικές ομάδες θα στραφούν περισσότερο από ποτέ στις ακαδημίες τους.

ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

Το πιο δύσκολο κομμάτι στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών, είναι η τεχνογνωσία που απαιτείται, όταν χρειάζεται ο σύλλογος να οδηγήσει τα παιδιά που έχει παράγει η ακαδημία, στην πρώτη ομάδα. Το δύσκολο βήμα της μετακίνησης από την ομάδα νέων στην πρώτη ομάδα καθορίζει την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και αν έχει πραγματικό νόημα η δουλειά που γίνεται στην ακαδημία.

Ένα ξεκάθαρο προτζεκτ που αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η τεχνογνωσία και πόσο δύσκολο είναι να αναδείξεις ταλέντα, είναι αυτό που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Λόγω οικονομικών προβλημάτων, ο σύλλογος αναγκάστηκε να κοιτάξει προς την ακαδημία του, δημιουργήθηκε η υποχρέωση να την εκμεταλλευτεί. Σήμερα μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα η δεύτερη σεζόν, όμως έχουμε το τέλος της κανονικής περιόδου και μπορούμε να πούμε, πως έχουμε μία πλήρη εικόνα ενός κύκλου δύο ετών.

CASA DE PANATHINAIKOS

Θυμίζω πως το ξεκίνημα, στην περσινή χρονιά ήταν ελπιδοφόρο. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα σερί 6 νικών και 1 ισοπαλίας και δημιούργησε στον κόσμο του και στον υγιή φίλαθλο την προσδοκία, πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα success story.

Καλλιεργήθηκε μία προσδοκία, η ομάδα να επιστρέψει στο επίπεδο της, στηριζόμενη στην εξέλιξη νέων παιδιών, που είτε βγήκαν από τη δική της ακαδημία, είτε εξελίχθηκαν μέσα από μία προσπάθεια, ανάδειξης νέων ποδοσφαιριστών. Δύο χρόνια μετά το πλάνο έχει εγκαταλειφθεί.

Εκείνες της ημέρες και συγκεκριμένα στις 16/10/2018 με τον Παναθηναϊκό να μετρά ένα ρεκόρ 5-1-0 στο πρωτάθλημα, ο Πέτρος Παπαμακάριος, είχε γράψει ένα διαφωτιστικό πολύ ψαγμένο κείμενο με τίτλο Casa del Panathinaikos, παρουσιάζοντας τα 17 ακατέργαστα διαμαντάκια κάτω των 23 ετών, που με την εξέλιξη τους, θα σήκωναν ξανά τον σύλλογο.

Αν πάμε να δούμε σήμερα μία προς μία τις περιπτώσεις, μπορούμε να καταλάβουμε πως η προσπάθεια απέτυχε. Η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών, ήταν κατώτεροι των προσδοκιών.

Τάσος Χατζηγιοβάννης

Ημερομηνία γέννησης 31/5/1997

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, αξιολογήθηκε λανθασμένα το περασμένο καλοκαίρι, σήμερα είναι ο πιο κερδισμένος ποδοσφαιριστής από τη φετινή χρονιά. Ανανέωσε, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και χτυπά την πόρτα της Εθνικής. Στις δημιουργικές θέσεις, είναι ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη ικανότητα στην ατομική ενέργεια, και με την μεγαλύτερη εξέλιξη.

Το 2018/19 έπαιξε 26 αγώνες στο πρωτάθλημα, είχε 4 γκολ, 4 ασίστ και 3 παιχνίδια κυπέλλου.

Το 2019/20 έπαιξε 22 αγώνες στο πρωτάθλημα είχε 7 γκολ, 3 ασίστ και 4 παιχνίδια κυπέλλου.

Παραλίγο κι αυτός να πληρώσει την αδυναμία, που έχουν οι Ελληνικές ομάδες, να αξιοποιούν τους αθλητές που παράγουν. Απαξιώθηκε από τον ίδιο το σύλλογο και γλίτωσε συγκυριακά, κυρίως επειδή οι μεταγραφές που ήρθαν για να καλύψουν τη δική του θέση, ήταν απογοητευτικές.

Φάνης Μαυρομάτης

Ημερομηνία γέννησης 16/1/1997

Το μοναδικό καλό γεγονός για τον Μαυρομάτη τη φετινή χρονιά, είναι πως ανανέωσε το συμβόλαιο του. Ο Παναθηναϊκός έχει τα δικαιώματα του, μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Στο καλό ξεκίνημα της περσινής περιόδου, ξεχώρισε με τις γρήγορες αντιδράσεις. Είχε την ικανότητα να καλύπτει με ταχύτητα επιθέσεις που βγαίνουν από τα άκρα, αλλά η φυσιολογική έλλειψη εμπειρίας τον οδήγησε σε λάθη.

Μπορούσε και προσπαθούσε να κάνει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο, από ότι ένας απλά στεκούμενος κεντρικός αμυντικός. Δυστυχώς για αυτόν, το συγκεκριμένο προσόν, αποδείχτηκε καταστροφικό.

Τη σεζόν 2018-19 έπαιξε 20 παιχνίδια, φέτος του πήρε την θέση ο Πούγγουρας. Από νωρίς του πέρασαν το μήνυμα πως υπολογίζεται σαν 5οςστόπερ πίσω από τους Σένγκεφελντ, Πούγγουρα, Κολοβέτσιο, Νούνεζ.

Ψυχολογικά στοίχησε πολύ στο παιδί, το γεγονός πως είδε να χάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, πήγε σαν δανεικός στη Σοντερίσκε, όπου κατέγραψε μόλις 2 συμμετοχές.

Αχιλλέας Πούγγουρας

Ημερομηνία γέννησης 13/12/1995.

Ο Πούγγουρας μαζί με τον Χατζηγιοβάννη είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που έκαναν φέτος ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το 2018-19 έπαιξε 15 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και 4 στο κύπελλο, σε ένα μεγάλο ποσοστό κάλυψε και τον ρόλο του αναπληρωματικού δεξιού μπακ.

Φέτος από την προετοιμασία φάνηκε πως έχει κερδίσει τον Γιώργο Δώνη. Έγινε βασικός, έπαιξε 24 αγώνες πρωταθλήματος και 4 κυπέλλου, έκανε ένα αξιοπρεπές δίδυμο με τον Σένγκεφελντ και ο προπονητής του, θεωρεί σαν μία μεγάλη του επιτυχία, την εξέλιξη του. Προς το παρόν δεν έχει πείσει τον Τσάβι Ρόκα, πως αξίζει να παίζει βασικός στον Παναθηναϊκό.

Η επόμενη χρονιά είναι συμβολαίου, το καλοκαίρι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Πούγγουρα, καθώς θα φανεί, πως θέλει να τον χειριστεί η ομάδα. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής, θεωρεί πως είναι δύσκολο ο Πούγγουρας να γίνει στόπερ Εθνικής και πήρε τον Βέλεθ για βασικό.

Πασχάλης Στάικος

Ημερομηνία γέννησης 8/2/1996

Ο Πασχάλης Στάικος πλέον ανήκει στον ΟΦΗ. Στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, ήταν στο rotation του Δώνη, χωρίς όμως να είναι σε θέση να ξεχωρίσει. Γρήγορα έγινε κατανοητό, πως προς το παρόν το ταβάνι του δεν είναι για να παίξει στον Παναθηναϊκό.

Συνολικά πήρε την περσινή χρονιά 11 συμμετοχές και 545 λεπτά στο πρωτάθλημα και 4 αγώνες στο κύπελλο, φέτος στον ΟΦΗ είχε 16 συμμετοχές, συνολικά 796 λεπτά και 3 αγώνες στο κύπελλο.

Γιάννης Μπουζούκης

Ημερομηνία γέννησης 27/5/1998

Το καλοκαίρι ξεκινούσε ένα βήμα μπροστά από όλους. Ανανέωσε το συμβόλαιο του, μέχρι το καλοκαίρι του 2022, πήρε υποσχέσεις πως θα χτιστεί η ομάδα πάνω του, τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε ο ίδιος.

Την περσινή χρονιά έπαιξε σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος, είχε 4 γκολ και 1 ασίστ και 3 παιχνίδια κυπέλλου. Φέτος αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος, πέτυχε μόλις 1 τέρμα και 1 ασίστ, ενώ αγωνίστηκε και σε 5 παιχνίδια κυπέλλου με 1 τέρμα.

Πρόσφατα έγραψα ένα αναλυτικό κείμενο για τον Γιάννη Μπουζούκη, που εξήγησα πως του έκανε κακό, ότι μονιμοποιήθηκε στα δεξιά της επίθεσης. Σε έναν χώρο που δεν ταιριάζει στα προσόντα του και δεν τον βοήθησε να εξελιχθεί. Στον Παναθηναϊκό, πρέπει να γίνει κατανοητό, πως δεν βοηθά σε τίποτα να κρύβουν τις αδυναμίες του και να πηγαίνουν στην εύκολη λύση, να παίρνει χρόνο στα άκρα.

Ο μοναδικός δρόμος για να κάνει την καριέρα που μπορεί και να αξιοποιήσει τη σπάνια δημιουργία και εκτέλεση που έχει ακόμα και εν στάση, είναι να δουλέψει ο ίδιος ατομικά και να τον καθιερώσει ο προπονητής του στην θέση του. Φέτος με ευθύνη και του συλλόγου και του ποδοσφαιριστή, η σεζόν πετάχτηκε. Σε αυτήν την ηλικία, δεύτερη πεταμένη χρονιά θα είναι καταστροφική.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Ημερομηνία γέννησης 24/10/2000

Ο Εμμανουηλίδης έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Την περσινή χρονιά, έπαιξε συνολικά σε πρωτάθλημα και κύπελλο σε 16 παιχνίδια και πέτυχε 4 τέρματα και 1 ασίστ. Παρότι διαθέτει ταχύτητα, παίζει σε υψηλή ένταση, στοιχεία που του επιτρέπουν να παίξει τόσο σαν φορ, όσο και να δώσει λύσεις στα δεξιά της επίθεσης. Προτιμήθηκε να δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο, που τη φετινή σεζόν έχει τεράστια προβλήματα.

Στο ξεκίνημα αντιμετώπισε προβλήματα με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς προσαγωγούς, από ένα σημείο και μετά, άρχισε να παίρνει χρόνο. Συνολικά έχει χρησιμοποιηθεί σε 21 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχει σκοράρει 6 φορές και έχει δώσει 1 ασίστ. Πρόσφατα τον κατέταξε η UEFA σαν ένα από τα 50 μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη.

Στον Παναθηναϊκό, που υπάρχει η υποχρέωση να αναδειχτούν παιδιά από την ακαδημία, προτίμησαν να τον δώσουν δανεικό, από το να δουλέψουν μαζί του και να τον εξελίξουν. Δεν νομίζω πως βγήκε κερδισμένος από αυτήν την απόφαση.

Αργύρης Καμπετσής

Ημερομηνία γέννησης 6/5/1999

Ο Καμπετσής στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, φαινόταν σαν ένα διαμαντάκι. Ποδοσφαιριστής με σπάνια τεχνική κατάρτιση για Έλληνα επιθετικό, με γνώση να παίζει με πλάτη, ικανότητα στο να λειτουργεί σαν μαξιλάρι και να δημιουργεί. Αν θυμηθούμε τα πρώτα του παιχνίδια και θυμηθούμε όλη του τη διαδρομή, προκύπτει πως η μεταγραφή του Μακέντα, τον σκότωσε.

Ο Γιώργος Δώνης την πρώτη χρονιά, προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες για να παίξουν οι δυό τους μαζί, το δίδυμο όμως που δημιουργούσαν ήταν δυσλειτουργικό, καθώς έλλειπαν τρεξίματα και ένταση.

Στο τέλος της περασμένης σεζόν εξαφανίστηκε, είχε συνολικά 20 συμμετοχές 2 γκολ, 1 ασίστ στο πρωτάθλημα, 4 παιχνίδια και 1 τέρμα στο κύπελλο.

Στην προετοιμασία και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, δεν υπολογιζόταν καθόλου, από ένα σημείο και μετά πήρε κάποιες σκόρπιες εμφανίσεις. Συνολικά κατέγραψε 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα συνολικά 367 λεπτά χωρίς να σκοράρει, έπαιξε δύο 90λεπτά στο κύπελλο και πέτυχε 1 τέρμα.

Όποτε πήρε ευκαιρία, βοήθησε την ομάδα στην ανάπτυξη. Δεν έχει χάσει την ποιότητα στο κοντρόλ και στη μικρή πάσα, όμως η έλλειψη αγώνων έχει φανεί στην ένταση που βγάζει όταν αγωνίζεται και στο γεγονός, πως δυσκολεύεται να απειλήσει. Ο Καμπετσής που εμφανίστηκε όταν πρωτοήρθε στον Παναθηναϊκό, ήταν καλύτερος του σημερινού και έχω την αίσθηση πως την κύρια ευθύνη σε αυτό, την έχει ο σύλλογος. Έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Νίκος Βέργος

Ημερομηνία γέννησης 13/1/1996

Δεν έδειξε ποτέ πως είναι σε θέση, να παίξει βασικός φορ στον Παναθηναϊκό, δεν κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση του προπονητή του. Την περσινή χρονιά έπαιξε 106 λεπτά συνολικά στο πρωτάθλημα και 295 στο κύπελλο όπου έβαλε και το μοναδικό του τέρμα σε επίσημο παιχνίδι.

Τον Ιανουάριο δόθηκε δανεικός στην Χέρκουλες, όπου έχει αγωνιστεί σε 8 παιχνίδια και έχει πετύχει 1 τέρμα. Έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο, αλλά είναι απίθανό να φορέσει ξανά την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Κωνσταντίνος Κότσαρης

Ημερομηνία γέννησης 25/7/1996

Έχει τρομερά σωματικά προσόντα. Έφθασε τα 24 του χρόνια και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021, οπότε ο Ρόκα θα πρέπει σύντομα να δει, τι θα κάνει με την περίπτωση του. Πέρυσι έπαιξε σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος και σε 2 κυπέλλου, φέτος δεν κατέγραψε καμία συμμετοχή.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος στην συγκεκριμένη θέση μετράει διαφορετικά, απλά πρέπει και ο σύλλογος να δει ποιους από τους τερματοφύλακες που έχει βγάλει η ακαδημία θα στηρίξει. Αν αποφασίσει ο Ρόκα, να του επεκτείνει το συμβόλαιο του, πιθανότατα να είναι προτιμότερο, να δοθεί κάποια στιγμή δανεικός για να πάρει παιχνίδια, μίας και ο Διούδης ανανέωσε και μοιάζει ακλόνητος.

Χρήστος Σέχου

Ημερομηνία γέννησης 1/3/2000

Στην περίπτωση του Σέχου φωτογραφίζεται σε μεγάλο βαθμό, το πρόβλημα που υπάρχει στο να δοθεί η δυνατότητα σε ένα νέο παιδί, με προσόντα να κάνει το επόμενο βήμα. Πρόβλημα που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστή που καλύπτει τη θέση του φορ.

Για όσους βλέπουν παιχνίδια των ομάδων των ακαδημιών, ο Σέχου είναι ένα διαμάντι. Επιθετικός που μπορεί να εκτελεί με πολλούς τρόπους που βλέπει εύκολα δίχτυα και έχει πολύ ανεπτυγμένη τεχνική για τη θέση και το ύψος του. Είναι όμως παρά πολύ δύσκολο, να βρεθεί προπονητής σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, που θα δώσει αυτόν τον τόσο κομβικό ρόλο, σε ένα άγουρο ποδοσφαιριστή.

Βλέπεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ο επιθετικός κορυφής είναι ένας η κανένας. Οπότε αν το καλούπι σου, δεν σε βοηθά να βγεις στα πλάγια, οι ευκαιρίες σου περιορίζονται. Στον Παναθηναϊκό τον Σέχου δεν ήξεραν τι να τον κάνουν, πήρε μόλις 8 λεπτά την περσινή χρονιά και παρότι κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί το ταλέντο του, αποφάσισαν να αφήσουν τα πάντα στην τύχη τους.

Τον έδωσαν στην Μπολόνια δανεικό, με μία οψιόν 1,7 για το καλοκαίρι. Λόγω κορονοϊου κανείς δεν ξέρει, αν θα μπορέσουν οι Ιταλοί, να τον αξιολογήσουν. Στον Παναθηναϊκό έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Το σίγουρο είναι, πω αυτήν την εποχή πλάνο αξιοποίησης του δεν φαίνεται να υπάρχει.

Χρήστος Κουντουριώτης

Ημερομηνία γέννησης 2/1/1998.

Έπαιξε πέρυσι 3 ολιγόλεπτα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, συνολικά 19 λεπτά. Ο Κουντουριώτης αναδείχτηκε από τις ακαδημίες του συλλόγου, αποφασίστηκε όμως νωρίς, πως δεν θα έχει συνέχεια στην ομάδα. Δόθηκε στην Σλοβάκικη Ζέμπλιν, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης. Φέτος έχει παίξει 18 παιχνίδια κυρίως σαν αλλαγή, έχει 1 τέρμα και 2 ασίστ σε 776 λεπτά.

Επαμεινώνδας Παντελάκης

Ημερομηνία γέννησης 10/2/1995

Και στην περίπτωση του Παντελάκη, αποφασίστηκε την περσινή σεζόν πως δεν έχει να δώσει κάτι στην πρώτη ομάδα. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2018 σαν ελεύθερος, είχε περάσει και από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Πέρυσι έπαιξε σε ματς πρωταθλήματος συνολικά 264 λεπτά και 300 λεπτά στο κύπελλο.

Πολύ βαρύ κορμί ακόμα και για στόπερ για να κάνει καριέρα σε υψηλό επίπεδο, μία χαρά όμως για να βγάλει το ψωμί του σαν ποδοσφαιριστής, σε μικρομεσαίες ομάδες. Αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι βασικός στην προσπάθεια ανόδου και έχει συμβόλαιο με την ομάδα των Ιωαννίνων και για την επόμενη σεζόν.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης

Ημερομηνία γέννησης 5/11/1997

Έχουμε μία περίπτωση, ποδοσφαιριστή που δεν έχει την εξέλιξη που αναμενόταν, στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν. Αρετές που μπορούν να τον κάνουν χρήσιμο στα χέρια του προπονητή του. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις, να βοηθήσει στα άκρα της άμυνας, της επίθεσης, αλλά και σαν εσωτερικός χαφ.

Τα προσόντα του είναι περισσότερο έντασης και νεύρου και το γεγονός, πως δεν καθιερώθηκε σε κάποιον συγκεκριμένο ρόλο, δεν τον έχει βοηθήσει να εξελίξει ποιοτικές του αδυναμίες. Την περσινή χρονιά, έπαιξε 20 ματς στο πρωτάθλημα συνολικά 939 λεπτά και πέτυχε 3 τέρματα και είχε 5 συμμετοχές στο κύπελλο με 1 τέρμα.

Φέτος έχει χρησιμοποιηθεί σε 17 παιχνίδια, συνολικά σε 911 λεπτά και σε 3 αγώνες κυπέλλου δίχως να σκοράρει ή να καταγράψει κάποια ασίστ.

Αν μπορεί να προκύψει κάτι θετικό από τη φετινή χρονιά, είναι πως όσο εξελισσόταν έπαιρνε και περισσότερο χρόνο στην θέση του αριστερού μπακ, που είναι και αυτή που μπορεί βάση προσόντων να κάνει καριέρα. Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Κώστας Αποστολάκης

Ημερομηνία γέννησης 28/5/1999

Στον Παναθηναϊκό την περσινή σεζόν, έπαιξε 2 παιχνίδια πρωταθλήματος και 3 κυπέλλου με 1 ασιστ. Φέτος έγινε ξεκάθαρο πως θα είναι ο αναπληρωματικός του Γιόχανσον, όμως βρήκε χρόνο μόλις σε 6 ματς 459 λεπτά πρωταθλήματος και σε 2 αγώνες κυπέλλου που κατέγραψε 1 ασίστ.

Δεν μπόρεσε να γίνει ξεκάθαρο από τις λίγες συμμετοχές που πήρε, αν αξίζει να επενδύσει ο Παναθηναϊκός σε αυτόν. Το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι και το πιο πιθανό είναι να φύγει για τον ΑΠΟΕΛ.

Βαγγέλης Θεοχάρης

Ημερομηνία γέννησης 15/7/1998

Ο Θεοχάρης τον Ιούλιο θα γίνει 22 ετών. Βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2010, το καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο για 3 χρόνια, όμως δεν έπαιξε καθόλου. Τον Ιανουάριο έγιναν προσπάθειες από όσο γνωρίζω να δοθεί δανεικός, αλλά τελικά δεν καρποφόρησαν. Το πιθανότερο είναι, αυτό να συμβεί το καλοκαίρι που έρχεται, ώστε να είναι δυνατόν να αξιολογηθεί. Είναι πλέον μεγάλος, για να μην παίζει.

Βασίλης Ξενόπουλος

Ημερομηνία γέννησης 20/5/1998

Ο Ξενόπουλος έκανε το ντεμπούτο του φέτο στο ματς με το Βόλο και τα πήγε εξαιρετικά, και ήταν ένα δείγμα πως ο Δώνης, τον υπολογίζει και αναγνωρίζει την πρόοδο του. Είναι τερματοφύλακας και ο χρόνος μετρά διαφορετικά. Του Ξενόπουλου, του Κότσαρη αλλά και του γεννημένου το 2000 Χρηστογεώργου τα συμβόλαια τους, λήγουν το 2021. Οπότε θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να πάρει τις αποφάσεις του. Ποιοι θα πλαισιώσουν τον Διούδη και σε ποιόν θα δοθεί η ευκαιρία να πάρει παιχνίδια.

ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙΑ

Είναι φανερό πως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, όπως φαινόντουσαν στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν. Ο Παναθηναικός δημιούργησε την προσδοκία, πως θα κάνει το απόλυτο κόλπο, όμως δεν τα κατάφερε. Η "τέλεια ληστεία" δεν έγινε. Ασφαλώς και δεν είναι αποτυχία, για μία ομάδα να καταφέρνει να κάνει δύο παιδιά βασικούς από την ακαδημία της, όπως έκανε ο Παναθηναϊκό με τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και να αναδείξει ένα παιδί όπως ο Πούγγουρας, που δεν μπορούσε να βρει χώρο να καθιερωθεί σε έναν σύλλογο, που αυτήν την εποχή έχει μεγαλύτερους στόχους. Όμως ακόμα και στις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που σήμερα έχουν ξεχωρίσει, μπορεί κανείς να βρει ψεγάδια στον τρόπο, που προσπαθεί ο σύλλογος να τους αναδείξει.

Σήμερα υπάρχει μία νέα γενιά ποδοσφαιριστών, οι Αλεξανδρόπουλος, Ζαγαρίτης, Βαγιανίδης, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης, Τζαβίδας, Σαντικάι, Ηλιάδης, Μαυρουδής παιδιά γεννημένα το 2001 που δεδομένα έχουν ταλέντο.

Το δύσκολο όμως δεν είναι να βγάλεις παιδιά από την ακαδημία σου, αλλά να βρεις τον τρόπο, τα διαμαντάκια που αξίζουν να μπορέσεις να τα αξιοποιήσεις. Είναι μία μεγάλη κουβέντα, την οποία τώρα που έχουμε χρόνο θα τη συνεχίσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ