ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πολύ πιο επικίνδυνη η ΑΕΚ, δεν βγήκαν οι επιλογές του Λουτσέσκου

Φάση από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με πρωταγωνιστές τους Τσούμπερ και τον Ίνγκασον |19 Ιανουαρίου 2022
Φάση από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με πρωταγωνιστές τους Τσούμπερ και τον Ίνγκασον |19 Ιανουαρίου 2022 IN TIME SPORTS

Δεν βγήκαν οι επιλογές του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, ταίριαζε το παιχνίδι στην ΑΕΚ που ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις Οι Τσούμπερ, Γέβτιτς έβγαλαν προσωπικότητα και το χρυσό εκτός έδρας γκολ, δεν ήρθε για λεπτομέρειες.

Μέσα σε τρεις ημέρες είχαμε δεύτερο ντέρμπι που έληξε με 0-0. Αυτήν την φορά τουλάχιστον, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προσπάθησαν να βρουν τρόπους να απειλήσουν και το παιχνίδι είχε πιο υψηλό ρυθμό, σε σχέση με το ντέρμπι της Λεωφόρου.

Η λευκή ισοπαλία, αφήνει ανοιχτή την ρεβάνς και η απόφαση της ΕΠΟ, να μην καταργήσει το εκτός έδρας γκολ, δίνει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ, να παίξει για δύο αποτελέσματα στο ΟΑΚΑ, αρκεί να βρει τρόπο να σκοράρει.

Η αλήθεια είναι πως πιο κοντά στο γκολ, έφθασε η ΑΕΚ. Αποδείχτηκε στην πράξη, πως η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη βολεύεται περισσότερο να περιμένει και να χτυπά στις αντεπιθέσεις, με τους δύο γρήγορους εξτρέμ της.

Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να πετύχει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ, είχε τις στιγμές της, όμως οι λεπτομέρειες δεν ήταν μαζί της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Δεν βγήκαν οι επιλογές του Λουτσέσκου

Η ΑΕΚ πήγε στην Τούμπα τσαλακωμένη, αλλά και με διάθεση συσπείρωσης. Ήθελε σαν οργανισμός, να δώσει απαντήσεις. Είναι εύκολο να λέμε, πως τα παιχνίδια αντεπιθέσεων της ταιριάζουν, είναι και πραγματικότητα, όμως έπρεπε να βρεθεί τρόπος να αμυνθεί, χωρίς τον Βράνιες, αλλά και να καλυφτεί στην επίθεση το κενό του Αραούχο. Στο αμυντικό σκέλος, η ΑΕΚ πήρε καλό βαθμό, όσες φορές χρειάστηκε να αμυνθεί σε χαμηλά μέτρα δεν αντιμετώπισε κάποια προβλήματα και η ταχύτητα κυρίως του Τσούμπερ αλλά και του Γκαρσία, δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Στο να βγει το αμυντικό σχέδιο της ΑΕΚ, σε σημαντικό βαθμό, βοήθησαν και οι επιλογές του Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος πήρε κάποιες αποφάσεις που δεν του βγήκαν και βοήθησαν τον αντίπαλο, να έχει εύκολη αμυντική αποστολή.

Ακίνδυνος ο Άκπομ και ο Ζίβκοβιτς στα αριστερά

Επέλεξε για ακόμη μια φορά, να ξεκινήσει με τον εντελώς ακίνδυνο Άκπομ, στην κορυφή της επίθεσης. Είναι σε τόσο άσχημη αγωνιστική κατάσταση, που ένα δυσλειτουργικό δίδυμο, όπως είναι αυτό των Μήτογλου, Τζαβέλα, των έπαιξαν για πλάκα.

Επίσης επέλεξε να περάσει στα αριστερά τον Ζίφκοβιτς, με στόχο να αξιοποιήσει την ταχύτητα του Ζαμπά. Το αποτέλεσμα της επιλογής αυτής, ήταν να εξαφανιστεί ο Σέρβος, παίζοντας στην πλευρά που δεν τον βοηθά, να εκτελεί με το ανάποδο πόδι. Χαρακτηριστική η φάση στο 41', που του στρώθηκε η μπάλα, τέλεια προς τα μέσα, είχε καλή γωνία και καλή θέση, η εκτέλεση του όμως με το δεξί, έφερε την μπάλα πολύ πάνω από την εστία.

Όταν παίζει από τη δεξιά πλευρά και φέρνει την μπάλα στο αριστερό, αυτές οι φάσεις είναι το φαϊ του. Καταλαβαίνω την ανάγκη, να αξιοποιήσει την ταχύτητα του Ζαμπά, που ένιωσε ο Λουτσέσκου, μπορεί σε κάποιο άλλο παιχνίδι, να λειτουργήσουν καλύτερα παίζοντας μαζί, ο Ζαμπά με τον Ζίβκοβιτς, όμως η συγκεκριμένη απόφαση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν βγήκε.

Δεν ήταν και εύκολο να συμβεί, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που έπαιζε σε χαμηλά μέτρα, οπότε ο Ζαμπά, δεν είχε χώρους προς εκμετάλλευση και δίχως ο ΠΑΟΚ, να έχει την δυνατότητα να βάλει μπάλα χαμηλά στον άξονα και να δημιουργήσει από τον άξονα.

Χωρίς καθαρό επιτελικό χαφ, χωρίς βοήθεια από τον σέντερ φορ

Το σχήμα με τον Αουγκούστο μπροστά από δύο κεντρικούς χαφ, έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, να δέσει ανασταλτικά, να γίνει πιο σκληρός στην πίεση, σε μέτρα που δεν μπορούσε να πιέσει με τον Μπίσεσβαρ, όμως έχει και χαμηλό ταβάνι. Ο ΠΑΟΚ στην πράξη τον καλό του παίκτη στον άξονα, τον έχει στο χαμηλό δίδυμο, η ΑΕΚ δεν άφησε χώρους στον Κούρτιτς και δίχως να υπάρχει επιτελικός χαφ και χωρίς βοήθεια από τον σέντερ φορ, η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, ήταν εξουδετερωμένη.

Στην πράξη βλέπαμε ένα παιχνίδι, που η ΆΕΚ, αμυντικά είχε τον έλεγχο και η καλή κατάσταση των Τσούμπερ, Γιέφτιτς, της έδινε το δικαίωμα να διεκδικεί να κάνει το 0-1.

Παίκτες με προσωπικότητα οι Τσούμπερ, Γέβτιτς

Ήταν ξεκάθαρο, πως αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές ήθελαν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις. Ο Τσούμπερ είχε έναν τραυματισμό, το τελευταίο διάστημα, δεν έχει βγάλει μάτια και στην συνολική απαξίωση που υπήρξε μετά από την ήττα από τον Παναιτωλικό, δέχτηκε και αυτός κάποια σκάγια. Θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα στο 10' και να μην επιχειρήσει να πασάρει στον Γκαρσία, όμως συνολικά ήταν μία μόνιμη πυγή κινδύνων για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Τζούμπερ και Γέβτιτς, έβγαλαν μία προσωπικότητα που τα τελευταία χρόνια έλλειπε από την ΑΕΚ, σε αντίστοιχα παιχνίδια.

Για λεπτομέρειες δεν ήρθε το 0-1

Το γκολ που άξιζε η ΑΕΚ, δεν μπήκε στις λεπτομέρειες. Στο 7' ο Τσούμπερ, αντί να εκτελέσει τον Πασχαλάκη που έπεφτε, πάσαρε στον Γκαρσία. Στο 19ο λεπτό ο Τζούμπερ έφευγε ξανά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, η πάσα του Ανσαριφάρντ ήταν λίγο πιο δυνατή, ένα κλικ πιο προωθημένη από ότι θα έπρεπε και την σταμάτησε ο Πασχαλάκης.

Στο 34', ξανά ο Τσούμπερ, δημιούργησε ανισορροπία στην άμυνα του ΠΑΟΚ, πάσαρε στον Γέβτιτς, που μπήκε πολύ όμορφα προς τα μέσα, άδειασε τον Ίνκασον με ωραία προσποίηση, όμως το συρτό πλασέ που επιχείρησε, βρήκε γωνία, αλλά ήταν πιο σιγανό, από ότι θα έπρεπε για να νικήσει τον Πασαχαλάκη.

Στο 56', από μία πολύ όμορφη μεταβίβαση του Γέβτιτς, ο Τσούμπερ, έκανε ένα πολύ γρήγορο σπριντ, σκότωσε την άμυνα του ΠΑΟΚ, η προσπάθεια του όμως ξεκίνησε ελάχιστα πιο μπροστά από την άμυνα του ΠΑΟΚ. Οι φάσεις για να κερδίσει το ντέρμπι η ΑΕΚ, στο 0-1, βγήκαν με γρήγορες επιθέσεις, όμως το γκολ, δεν ήρθε στις λεπτομέρειες.

Ο Γέβτιτς, δεν επιτρέπεται να έχει πάρει μόνο 248 λεπτά στο πρωτάθλημα

Ο Γιαννίκης δικαιώθηκε για την απόφαση του, να βάλει τον Γέβτιτς, στην θέση του Μανταλου η αλήθεια όμως είναι, πως η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο μέστος της ΑΕΚ, τον εκθέτει.

Συνολικά δέχεται ο Γιαννίκης κριτική, που είναι φοβικός στις επιλογές και δεν δοκιμάζει περισσότερους ποδοσφαιριστές και η αλήθεια είναι, πως με την εικόνα που είχε ο Ελβετός μεσοεπιθετικός, δεν επιτρέπεται να έχει πάρει μόλις 248 λεπτά στο πρωτάθλημα. Ο Γέβτιτς είναι ένα κέρδος για την συνέχεια.

Άργησε να πειράξει το σχέδιο του ο Λουτσέσκου

Στην πράξη ο ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να βρει τρόπο, για να δημιουργήσει κάποια πραγματική ευκαιρία, από δική του δημιουργία. Μου έκανε εντύπωση, που παρότι το αρχικό πλάνο του Λουτσέσκου, δεν λειτουργούσε και ήταν φανερό, πως δεν βοηθούσε την ομάδα, να απειλήσει τον αντίπαλο, δεν το πείραξε για 71 λεπτά.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, όταν άλλαξε σέντερ φορ, όταν μπήκε στο γήπεδο ο Μπίσεσβαρ και πήγε στα δεξιά ο Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα.

Κέρδισε μέτρα, στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα

Η ΑΕΚ έκλεισε σε χαμηλά μέτρα το παιχνίδι και ο Γιαννίκης πήγε σε πολύ προσεχτικές αλλαγές, προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα του και να κρατήσει το 0-0. Ένα αποτέλεσμα, που στην πράξη, δεν δίνει προβάδισμα σε κανέναν. Η ΑΕΚ κέρδισε τις εντυπώσεις, έφυγε κερδισμένη στο ψυχολογικό κομμάτι από την Τούμπα, όμως δεν κατάφερε να πάρει κάποιο προβάδισμα.

Ο Λουτσέσκου, σαν κυνικός προπονητής που είναι, κρατά πως στο εντός έδρας παιχνίδι και σε έναν θεσμό που το εκτός έδρας γκολ είναι σε ισχύ, η ομάδα του κράτησε το μηδέν. Γνωρίζει πως έτσι και ανοίξει το σκορ, στο ΟΑΚΑ, ο αντίπαλος θα έχει να ανέβει ένα βουνό. Σε κάθε περίπτωση, η ρεβάνς είναι ανοιχτή και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ