CONFERENCE LEAGUE

Οι παίκτες του Σαμπαόλι ξέρουν να μετατρέπουν τη σπίθα σε πυρκαγιά

Ο Ντμίτρι Παγέρ στην αναμέτρηση της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ
Ο Ντμίτρι Παγέτ στην αναμέτρηση της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ δίνει έναν από τους σημαντικούς αγώνες στην ιστορία του και οι φίλαθλοί του δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα να αντιδράσουν σε πιθανές προκλήσεις. Ο Παγέτ παίζει και με την εξέδρα και τα βλέμματα της UEFA θα είναι στραμμένα στην Τούμπα. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη το βράδυ (14/4, 22:00, COSMOTE SPORT 2HD και LIVE στο SPORT24) στην Τούμπα δίνει έναν από τους σημαντικούς αγώνες στην ιστορία του. Για πρώτη φορά φτάνει τόσο κοντά στην συμμετοχή του στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Είναι πολύ σημαντικό πως ο δρόμος είναι ανοιχτός για να φτάσει μέχρι το τέλος. Στον επόμενο γύρο, στα ημιτελικά της διοργάνωσης, το ταμπλό της κλήρωσης φέρνει τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με την ομάδα που θα προκριθεί, από το ζευγάρι Σλάβια Πράγας- Φέγενορντ. Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό πως πιο δύσκολη αποστολή από το να περάσει την Μαρσέιγ δεν πρόκειται να συναντήσουν ξανά οι παίκτες του Λουτσέσκου. Αν τα καταφέρουν όλα, στην συνέχεια είναι πιθανά ακόμη και να σηκώσουν ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η Super League δέχτηκε το αίτημα του ΠΑΟΚ να αναβάλει το παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του είχαν χρόνο και να φρεσκαριστούν και για να ετοιμάσουν τα πλάνα τους για το μεγάλο τελικό.

Να μην πέσουν στην παγίδα

Για το παιχνίδι, η καθιερωμένη ποδοσφαιρική ανάλυση θα γίνει στο επόμενο κείμενο μου. Το πιο σημαντικό από όλα είναι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να μην πέσουν στην παγίδα. Μετά από όσα έγιναν στους δρόμους της Μασσαλίας, όλα τα βλέμματα θα είναι καρφωμένα στην Τούμπα. Τα παιδιά του Σαμπάολι δεν είναι και τα καλύτερα, είναι εκπαιδευμένοι και γνωρίζουν καλά πώς να αξιοποιήσουν την κάθε αφορμή για να βάλουν φωτιά σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι και να γίνουν τα θύματα.

Το έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, θα πρέπει όλες αυτές τις ημέρες να είναι σε άμεση επικοινωνία με τους οπαδούς της ομάδας και να εξασφαλίσει πως αυτό το παιχνίδι μόνο πόρτες μπορεί να ανοίξει για την ευρωπαϊκή καταξίωση του Δικεφάλου και όχι να κλείσει.

Ο Παγέτ παίζει και με την εξέδρα

Το γεγονός πως δεν θα ταξιδέψουν οπαδοί της Μαρσέιγ δημιουργεί τον εξής σοβαρό κίνδυνο. Οι ταλαιπωρημένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ που δέχτηκαν βία λίγες ημέρες νωρίτερα στην Μασσαλία, να δουν ως μοναδικό στόχο για αντίποινα την αποστολή της Μαρσέιγ. Υπάρχει και η εξής πραγματικότητα που την γνωρίζω καλά λόγω της παρακολούθησης του γαλλικού πρωταθλήματος. Ο Παγέτ έχει συνηθίσει να γίνεται στόχος στα περισσότερα γήπεδα της Γαλλίας όταν πηγαίνει να εκτελέσει κόρνερ.

Πολλές φορές, ειδικά όταν το παιχνίδι δεν πηγαίνει καλά, αντιδρά άσχημα. Κάνει χειρονομίες στις εξέδρες, στέλνει πίσω αντικείμενα, εκμεταλλεύεται και αξιοποιεί προς όφελος της ομάδας του πως κανένας δεν πρόκειται να κατηγορήσει τον ποδοσφαιριστή που έχει δεχτεί πρώτος επίθεση στον δικό του χώρο για τον τρόπο που αντιδρά όταν κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του. Ο Γάλλος παικταράς έχει τον τρόπο να φέρνει μία εξέδρα στα όριά της και κανένας να μην έχει δικαίωμα να του πει το παραμικρό, καθώς απλώς ξέρει να αξιοποιεί καλύτερα από τον καθένα πως ο ίδιος είναι το θύμα.

Τα βλέμματα της UEFA είναι στραμμένα στην Τούμπα

Το αναφέρω προληπτικά, γιατί με όσα έπαθαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, είναι επικίνδυνο οποιαδήποτε αντίδραση δεχτούν, να οδηγήσει στο να πάρει η Τούμπα φωτιά και τελικά μία ευκαιρία,για να ανοίξει η ομάδα τα φτερά της, να δημιουργήσει συνθήκες για βαριά τιμωρία. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και γνώση πως η UEFA καραδοκεί, ώστε ο ΠΑΟΚ να μπορεί να έχει μόνο να κερδίσει από αυτό το παιχνίδι. Γιατί ακόμα και να μην τα καταφέρει στο τέλος, μόνο που έφθασε στο σημείο να παίξει στα προημιτελικά ευρωπαϊκή διοργάνωσης, να περάσει πρώτα την Μίντιλαντ, μετά την Γάνδη και να δώσει μάχη με την Μαρσέιγ, είναι από μόνα τους, μεγάλα επιτεύγματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλα αυτά συμβαίνουν, σε μία χρονιά που δεν ξεκίνησε καλά, που το καλοκαίρι έγιναν λάθη και είναι δεδομένο πως στο ρόστερ υπάρχει μεγάλο περιθώριο για ποιοτική βελτίωση. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως ο ΠΑΟΚ πέτυχε με την δουλειά του Λουτσέσκου να ξεκινήσει από μία πολύ καλή αφετηρία την επόμενη σεζόν και δεν πρέπει όλα να μπουν σε κίνδυνο.

Προτεραίοτητα η αγάπη σου για τον ΠΑΟΚ

Τα γράφω όλα αυτά, γιατί γνωρίζω πως πέρασαν δύσκολα οι φίλοι του ΠΑΟΚ στην Μασσαλία και γνωρίζω καλά πως οι παίκτες της Μαρσέιγ έχουν την σπάνια ικανότητα να μετατρέψουν την σπίθα σε πυρκαγιά. Πιο σημαντικό ακόμα από το αγωνιστικό κομμάτι, είναι όσοι πάνε την Πέμπτη στην Τούμπα, να βάλουν σαν προτεραιότητα την αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ.

Όσοι ταξίδεψαν στην Μασαλία, να μπορέσουν να αφήσουν πίσω τους, όσα έγιναν και να φροντίσουν, ώστε να μην τιμωρηθεί η ομάδα και με την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί, να σπρώξουν τους παίκτες του Λουτσέσκου στην μεγάλη προσπάθεια που έχουν να κάνουν, για να πάρουν την πρόκριση. Η ποδοσφαιρική ανάλυση θα γίνει, στο αυριανό κείμενο. Είναι πιο σημαντικό όμως, τα όσα έγιναν στην Μασαλία, να μην γίνουν η αφορμή για να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ, η UEFA σε επεισόδια που γίνονται μέσα στο γήπεδο, δεν αστειεύεται.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ