ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ρόνι Λόπες θυμίζει περίπτωση Μιραλάς για τον Ολυμπιακό

Ο Ρόνι Λόπες θυμίζει περίπτωση Μιραλάς για τον Ολυμπιακό
ABACA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Ο Ρόνι Λόπες είναι ένας ποδοσφαιριστής που είχε τη δυνατότητα να κάνει μια σπουδαία καριέρα, ωστόσο η πορεία του εκτροχιάστηκε. Ο Ολυμπιακός μπορεί να του προσφέρει την ώθηση που χρειάζεται.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Ρόνι Λόπες. Από το πρωί της Κυριακής φίλοι του Ολυμπιακού μου έστελναν μηνύματα, ζητώντας να γράψω κείμενο με τα στοιχεία του ποδοσφαιριστή.

Δεν γινόταν να μην ανταποκριθώ. Η αλήθεια είναι πως η διοίκηση του Ολυμπιακού ετοιμάζει μία πολύ δυνατή κίνηση. Ο Λόπες είναι ένας ποδοσφαιριστής με χαρίσματα που δύσκολα τα συναντάς στο δικό μας ποδόσφαιρο, ειδικά σε ποδοσφαιριστή ηλικίας 25 ετών.

Περίπτωση που θυμίζει Μιραλάς

Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που όλα έδειχναν πως μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα. Η αλήθεια είναι πως κάπου κόλλησε και χρειάζεται ένα καλό πάτημα, για να σηκώσει ξανά το όνομα του. Σε γενικές γραμμές μοιάζει λίγο, με την περίπτωση του Μιραλάς.

Ποιοτικοί ποδοσφαιριστές με υψηλές παραστάσεις από μικρή ηλικία, που κάπου η καριέρα τους σκάλωσε, χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής ποδοσφαιρικός λόγος. Όπως και στην περίπτωση του Μιραλάς, ο Ολυμπιακός και η Super League Interwetten μπορεί να προσφέρει και στον Λόπες την ώθηση που χρειάζεται ο χαρισματικός Πορτογάλος εξτρέμ.

Η σπουδαία χρονιά

Όποιος βλέπει το Γαλλικό πρωτάθλημα, δεν μπορεί να μην θυμάται την εξαιρετική σεζόν με τη Μονακό το 2017-18. Η ομάδα του Ζαρντίμ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα την περασμένη χρονιά και το εξαργύρωσε καλά, βάζοντας εκείνο το καλοκαίρι περίπου 340 εκ ευρώ στα ταμεία τους, πουλώντας μεταξύ άλλων και τους Εμπαμπέ, Μπερνάρντο Σίλβα, Μεντί, Μπακαγιόκο. Παρόλα αυτά εκείνη την σεζόν η Μονακό, δεν κατέρρευσε.

Είχε μία σπουδαία χρονιά, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση και παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο. Υπήρξαν ποδοσφαιριστές που την κράτησαν σε υψηλό επίπεδο και όταν αποχώρησαν ήρθε η πτώση μέχρι το περσινό ξεπέταγμα. Φαμπίνιο, Φαλκάο, Σιντιμπέ, Μουτίνιο, Λόπεζ ήταν στην πρώτη γραμμή, οι ποδοσφαιριστές που έκαναν την διαφορά.

Ο Ρόνι Λόπεζ τη σεζόν που η Μονακό είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα είχε δοθεί δανεικός στην Λιλ. Η αποχώρηση του Εμπαμπέ και του Μπερνάρντο Σίλβα, του άνοιξε χώρο και αποδείχτηκε πιο επιδραστικός από πραγματικά σπουδαίους περιφερειακούς επιθετικούς.

Εκείνη την σεζόν, ο Ζαρντίμ είχε ξεκινήσει με ένα κλασικό 4-4-2, ο τραυματισμός του Γιόβετιτς και η δυσκολία στο να σκοράρισμα του Καρίγιο, τον οδήγησε να δουλέψει, ένα 4-2-3-1 με τρεις γρήγορους περιφερειακούς επιθετικούς.

Πιο αποτελεσματικός από Λεμάρ, Κειτά, Γκεζάλ

Φαμπιάνο, Μουτίνιο στον άξονα, Φαλκάο στην κορυφή της επίθεσης και επιθετική τριάδα, με τρεις γρήγορους ποδοσφαιριστές ανάμεσα στους Λόπεζ, Κεϊτά Μπαλντέ, Λεμάρ, Γκεζάλ που κινούνται ανάμεσα στον ρόλο του καθαρού εξτρέμ και του περιφερειακού επιθετικού.

Ο 21 ετών Λόπεζ, από τους τρεις περιφερειακούς επιθετικούς ήταν ο πιο αποτελεσματικός, ο ποδοσφαιριστής που μαζί με τον Φαλκάο κουβαλούσε περισσότερο, επιθετικά την ομάδα. Πρώτος σκόρερ με 18 γκολ και 4άσιστ ο Φαλκάο ακολουθούσε με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους με 15 τέρματα και 5 ασίστ ο Λόπες.

Ο Λεμάρ που βρισκόταν στην ίδια αφετηρία και οι δύο γεννημένοι το 95, είχε σκοράρει μόλις 2 φορές και είχε δώσει και 8 ασίστ, μόλις 2 τέρματα και 3 ασίστ πέτυχε ο Γκεζάλ.

Σε ένα σύνολο που έτρεχε πολύ και υπήρχαν αυτοματισμοί, ο 21χρονός εξτρέμ ξεχώριζε με την ικανότητα του να κινείται σαν δεύτερος επιθετικός, την άμεση εκτέλεση αλλά και την δημιουργία του σε μικρό χώρο.

Δεν είχε ανάλογη συνέχεια

Το καλοκαίρι του 2018 η Μονακό κατάφερε να πουλήσει τον Λεμάρ με 72 εκ. ευρώ στην Ατλέτικο, που δεν είχε κάνει τόσο παραγωγική σεζόν, όσο ο Λόπεζ και όλοι περίμεναν, πως έχοντας ένα χρόνο ακόμα στις πλάτες του, θα μπορέσει να ηγηθεί.

Η αλήθεια είναι πως η καριέρα του δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αιτία, γιατί πολύ απλά δεν το περίμενα. Όλα έδειχναν πως έχει μπροστά του, μία σπουδαία καριέρα, τις επόμενες τρεις σεζόν όμως, δεν έγραψε ξανά τα ίδια νούμερα.

Η σεζόν 2018-19 ήταν κακή για την Μονακό και για τον ίδιο που έμεινε στα 2 τέρματα και στις 2 ασιστ. Δημιουργικά πάντως ήταν σε υψηλά επίπεδα καθώς κατέγραφε 2,3 Key passes ανά 90 λεπτό.

Δεν πήρε ευκαιρίες στην Σεβίλλη

Το καλοκαίρι του 2019 η Σεβίλλη έδωσε 25 εκ. ευρώ για τον αγοράσει, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πείσει πως μπορεί να γίνει βασικός. Στην πράξη δεν πήρε ευκαιρίες που θα του επέτρεπαν να βρει ρυθμό στην ομάδα της Ανδαλουσίας.

Πέρυσι υπήρχε ένα πραγματικά μεγάλο δείγμα, καθώς πήγε δανεικός στην Νις και ήταν βασικός. Η ομάδα του Βιεϊρά ήταν συνολικά προβληματική. Ο Λόπεζ έπαιζε δεξί εξτρέμ στο 4-3-3 και στο 4-2-3-1 και σε κάποια παιχνίδια που ο Βιεϊρά πήγε σε 3-5-2, αγωνίστηκε και σαν δεύτερος επιθετικός.

Σκόραρε μόλις 3 φορές, έβγαζε 2,1 key passes το 90λεπτό, όμως η ομάδα του δεν μπορούσε να τις εκμεταλλευτεί και συνολικά να τον αξιοποιήσει. Είχε μία περίεργη χρονιά με πολλούς τραυματισμούς πέρυσι η Νις και στην πράξη κανένας ποδοσφαιριστής της, δεν κατάφερε να δείξει την αξία του, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ντόλμπεργκ.

Σταθερά πάνω από 2 key passes το 90λεπτό

Για να είμαι ειλικρινής δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως αυτός ο ποδοσφαιριστής θα ερχόταν πριν κλείσει τα 26 του χρόνια, για να αγωνιστεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως στο αργό ποδόσφαιρό μας είναι δύσκολο να μην σηκώσει ξανά την καριέρα του. Μιλάμε άλλωστε για έναν εξτρέμ με ποιότητα στη δημιουργία, που στις τρεις τελευταίες γεμάτες του σεζόν, είχε σταθερά πάνω από 2 key passes το 90λεπτό που αγωνίζεται σε υψηλό ρυθμό και έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Εξτρέμ, δεύτερος επιθετικός και δημιουργός

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη για έναν ακραίο ποδοσφαιρική που θα του προσφέρει και σε πατήματα στην αντίπαλη περιοχή και σε δημιουργία. Ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας το κενό είναι μεγάλο, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Φορτούνη.

Ο Βαλμπουενά όσο και μεγάλη κλάση να έχει, στις 28 Σεπτέμβρη θα κλείσει τα 37 χρόνια. Ο χρόνος έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται ο Λόπεζ έχει τα ποιοτικά στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα του Μαρτίνς στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Θα δώσει λύσεις και δημιουργικά και με την ικανότητα του, να συγκλίνει και να λειτουργεί σαν επιπλέον επιθετικός. Η Super League Interwetten μπορεί να τον βοηθήσει να έχει μία γεμάτη χρονιά, που θα του επαναφέρει την χαμένη του αυτοπεποίθηση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ