ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο πιο επιθετικός φετινός Παναθηναϊκός έπνιξε τον Βόλο, άφησε υποσχέσεις και ετοιμάζεται για το Καραϊσκάκης

Ο Σπόραρ στο Παναθηναϊκός - Βόλος
Ο Σπόραρ στο Παναθηναϊκός - Βόλος INTIME

Ο Τσάρλυ γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Βόλου με μία επιβλητική εμφάνιση, τους πρωταγωνιστές των πρασίνων, αλλά και για τον αγώνα - απόδειξη απέναντι στον Ολυμπιακό το ερχόμενο Σάββατο (25/2, 20:30).

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στο β' γύρο της Stoiximan Super League. Πέτυχε μία άνετη νίκη με 2-0 και ετοιμάζεται με βελτιωμένη ψυχολογία και ανεβασμένη αυτοπεποίθηση για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το ερχόμενο Σάββατο (25/2, 20:30).

Ο Παλάσιος μπήκε από σύμπτωση στην βασική ενδεκάδα

Ήταν σπουδαία η νίκη στο Βικελίδης και ο τρόπος που ήρθε έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Γιοβάνοβιτς. Να είμαι ειλικρινής, όταν είδα πως από την βασική ενδεκάδα λείπει ο Παλάσιος και στη θέση του προτιμήθηκε ο Κλεϊνχέισλερ παραξενεύτηκα.

Μπορεί το τέρμα του Αργεντινού στο Βικελίδης να ήταν τυχερό, ο Παναθηναϊκός όμως έχει μεγάλη ανάγκη να αρχίσει να κερδίζει τους παίκτες του. Ενόψει της μάχης που ακολουθεί ο Παλάσιος είναι ένα σημαντικό όπλο που, αν πάρει τα πάνω του, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το γκολ στο Βικελίδης, όπως και να ήρθε, ήταν πολύ κρίσιμο και η πιθανότητα να τον βοηθήσει ν' ανέβει ψυχολογικά και να βρει ρυθμό ήταν μεγάλη. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να μην προσπάθησε να επενδύσει σε αυτήν ο προπονητής του.

Τελικά ο Κλεινχέισλερ ένιωσε ενοχλήσεις και ο Παλάσιος ξεκίνησε στην ενδεκάδα και ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Μπορεί να μην σκόραρε, όμως έκανε τη διαφορά, κράτησε πολλές φάσεις ζωντανές, είχε δύο δοκάρια, κέρδισε την αποβολή, έδωσε την ασίστ στο πρώτο τέρμα και πήρε το πέναλτι για το 2-0.

Πήγε πολύ καλά ο Μαντσίνι παίζοντας αριστερά

Στην ανάγκη που υπάρχει για θετικές ειδήσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα να εξελιχθεί επιθετικά, ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός λειτούργησε καλά με τον Μαντσίνι στα αριστερά.

Ο Μαντσίνι έχει δείξει πως είναι καλός παίκτης και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως έχει τα προσόντα για να αποδειχθεί μία καλή μεταγραφή. Χαρίζει στην ομάδα ενέργεια, είναι καλός στο ένας με ένας, μπορεί να πατήσει περιοχή, τόσο με δική του ενέργεια με την μπάλα όσο και με κίνηση στον χώρο.

Ένα από τα ζητήματα όμως είναι, αν μπορεί να βγάλει τον καλό του εαυτό, παίζοντας τον περισσότερο χρόνο στα αριστερά. Κάτι που το έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός προκειμένου να βολευτεί και να μείνει στον χώρο που αποδεδειγμένα προσφέρει περισσότερο ο Παλάσιος.

Εμφανίστηκε ο παλιός καλός Χουανκάρ

Επίσης ένας καλός αριστερός εξτρέμ, απελευθερώνει, ανεβάζει τον Χουανκάρ και αυτόματα δημιουργεί μία δυνατή αριστερή πλευρά για τον Παναθηναϊκό, κάτι που ήταν το όπλο της ομάδας, μέχρι που χτύπησε ο Αϊτόρ.

Στοιχεία, φάσεις που βλέπαμε από τη δυνατή αριστερή πλευρά, με ανεβάσματα του Χουανκάρ, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη συχνότητα μετά από καιρό.

Είχε φανεί από το παιχνίδι στο Βικελίδης, πως έκανε καλό ο πάγκος στον Ισπανό μπακ και έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές. Με τον Βόλο είχε μία γεμάτη εμφάνιση και θύμισε τον ποδοσφαιριστή που έκανε δικιά του την πλευρά και βοηθούσε την ομάδα του, να φέρνει με ποιότητα την μπάλα μέσα στην περιοχή και να την γεμίζει με παίκτες.

Τέσσερις νίκες με 12-1 τέρματα απέναντι στον Βόλο

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις ομάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός έκανε το πιο γεμάτο φετινό επιθετικό παιχνίδι του.

Το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα ψεύτικο αποτέλεσμα και η εικόνα του πρώτου 45λεπτού σε κανέναν δεν έδινε το δικαίωμα να πιστέψει πως μπορεί να πετάξει βαθμούς ο Παναθηναϊκός.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο πως απέναντι στον Βόλο μετρά τέσσερις νίκες με 12-1 τέρματα. Έχει μία επιθετική διάθεση η ομάδα του Μπράτσου, που δεν συνδυάζεται με σωστή συμπεριφορά όταν χάνεται η μπάλα. Επίσης είναι εύκολο να βγάλεις παιχνίδι στην πλάτη της, ακόμα και όταν μοιάζει να αμύνεται οργανωμένα.

Όλα αυτά ισχύουν και αν θες να κάνεις μία τίμια ανάλυση δεν γίνεται να κρυφτούν. Όμως επίσης είναι και δεδομένο πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού εμφανίστηκαν με περισσότερα τρεξίματα, έβγαλαν ένταση σε μεγάλη διάρκεια του παιχνιδιού και παρουσίασαν ένα πρόσωπο που δικαιολογεί την σκέψη πως μπορεί η αγωνιστική πτώση να αποδειχθεί αναστρέψιμη.

Έπνιξαν τον Βόλο με την πίεση

Είναι το πρώτο φετινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο που οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έπνιξαν με την πίεση τους, τον αντίπαλο. Από το πρώτο λεπτό μπήκαν σαν αφηνιασμένοι, είχαν εύκολη και άμεση ανάκτηση κατοχής, γέμιζαν με πολλούς παίκτες την αντίπαλη περιοχή και δημιουργούσαν με μεγάλη συχνότητα καθαρές ευκαιρίες.

Δεν έχει νόημα, να κάτσουμε και να αραδιάσουμε τις ευκαιρίες που έκανε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν πάρα πολλές, υπήρξε μία κατοχή μπάλας 72%, που έφερε 17 τελικές, πολλές καθαρές ευκαιρίες με όλους τους τρόπους.

Με στημένα, με κάθετο ποδόσφαιρο, με συνεργασίες που βγήκαν από τα αριστερά, από τα δεξιά, με κάθετες μεταβιβάσεις, με αξιοποίηση του φορ.

Φάρμακο το διπλό στο Βικελίδης

Είναι το πρώτο παιχνίδι που βλέπεις αγώνα του Παναθηναϊκού και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα με το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΚ του Αλμέιδα. Ασφαλώς και ένα παιχνίδι από μόνο του δεν λέει και τίποτα. Φαίνεται πάντως πως η μεγάλη νίκη στο Βικελίδης λειτουργεί σαν φάρμακο.

Υπάρχει για πρώτη φορά μία εικόνα δύο συνεχόμενων παιχνιδιών που μπορείς να πατήσεις πάνω της και να βάλεις δικαιολογημένα στην κουβέντα, πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο από την ΑΕΚ. Από μία ομάδα που έχει πείσει με τη διάρκειά της πως έχει όσα χρειάζεται για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αγώνας απόδειξης στο Καραϊσκάκης

Ασφαλώς το πιο σημαντικό τεστ είναι αυτό που έρχεται το επόμενο Σάββατο στο Καραϊσκάκης. Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει τα δύο παιχνίδια που έχει δώσει στον δεύτερο γύρο με συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος

. Ήταν πολύ κατώτερος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι στην Λεωφόρο, οπότε οφείλει να αποδείξει πως βρίσκεται σε ένα αγωνιστικό επίπεδο που του δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από καιρό, υπάρχει ένα θετικό δείγμα δύο αγώνων και σημαντικοί ποδοσφαιριστές που ανεβάζουν στροφές.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ