ΑΕΚ

Ο Πινέδα είναι ο ποδοσφαιριστής που δίνει αυτοπεποίθηση στον Αλμέιδα

July 24, 2021, Glendale, AZ, USA: GLENDALE, AZ - JULY 24: Mexico midfielder Orbelin Pineda (10) looks on in action during the CONCACAF Gold Cup quarterfinals match between Mexico and Honduras on July 24, 2021 at State Farm Stadium in Glendale, AZ. (Credit Image: © Robin Alam/Icon SMI via ZUMA Press)
July 24, 2021, Glendale, AZ, USA: GLENDALE, AZ - JULY 24: Mexico midfielder Orbelin Pineda (10) looks on in action during the CONCACAF Gold Cup quarterfinals match between Mexico and Honduras on July 24, 2021 at State Farm Stadium in Glendale, AZ. (Credit Image: © Robin Alam/Icon SMI via ZUMA Press) © ROBIN ALAM/ICON SMI/ZUMA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Ο Πινέδα δεν είναι κλασικό δεκάρι, έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις από 6άρι μέχρι και δεύτερος επιθετικός, συμμετέχει ισόποσα σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού και είναι ο ποδοσφαιριστής που χρειαζόταν ο Αλμέιδα, για να τελειοποιήσει την πίεση ψηλά και να νιώσει ασφάλεια πως με το ποδόσφαιρό του μπορεί να πετύχει.

Το χατίρι του Ματίας Αλμέιδα έγινε. Έστω και ως δανεικός, το ποδοσφαιρικό του παιδί έρχεται στην ΑΕΚ. Ο προπονητής της Ένωσης ήθελε να χτίσει τη νέα ομάδα με συγκεκριμένη λογική στον χώρο του κέντρου. Ζητούσε ένα καθαρό 6άρι για την θέση του αμυντικού χαφ και αποκτήθηκε ο Γιόνσον.

Ως 8άρι που να μπορεί να πατά την αντίπαλη περιοχή, να είναι σε θέση να παίξει στην θέση 8, 10 και ως εσωτερικός χαφ αποκτήθηκε ο Γκατσίνοβιτς. Το παζλ ήθελε να το κλείσει ένας ποδοσφαιριστής που του δίνει ασφάλεια, που μαζί του έχει πετύχει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του. Ο Πινέδα ήρθε για να επιτρέψει στον Αλμέιδα να επιβάλει το ποδόσφαιρό του και να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση πως μπορεί να κερδίσει μέσα από αυτό.

Ο Πινέδα δεν είναι κλασικό δεκάρι

Μην την συμπεριφορά που έχουν οι Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Γιόνσον, είναι εύκολο για τον Αλμέιδα να πάει σε σχήμα με τον Γιόνσον ως λίμπερο, πίσω από δύο εσωτερικούς χαφ, σε καθαρό 4-3-3. Μην είστε σίγουροι πως ο Πινέδα θα παίζει ως δεκάρι και ο Γκατσίνοβιτς στην θέση 8. Με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, πολύ εύκολα μπορεί να δώσει στον Γκατσίνοβιτς την θέση του επιτελικού χαφ και στον Μεξικάνο την θέση του 8αριού. Για την ακρίβεια ο Πινέδα, μπορεί να παίξει τα πάντα.

Έχει αγωνιστεί σε όλους τους χώρους από 6άρι μέχρι και δεύτερος επιθετικός

Μην πιστέψει ο κόσμος της ΑΕΚ πως απέκτησε η ομάδα ένα κλασικό δημιουργό. Ο Πινέδα στην καριέρα του έχει παίξει σε όλους τους χώρους από την θέση 6 και πάνω εκτός από αυτήν του κλασικού στράικερ. Έκτός από επιτελικός χαφ, με προπονητή τον Αλμέιδα έχει αγωνιστεί ως καθαρό 6άρι, πολλές φορές ως 8άρι, όπως και ως εσωτερικός χαφ σε τριάδα, ενώ έχει παίξει και στα δύο άκρα της επίθεσης.

Συμμετέχει στην πίεση ψηλά, παίζει σε υψηλή ένταση

Η ΑΕΚ βάζει στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε πολύ υψηλή ένταση, που συμμετέχει σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Ο λόγος που ο μαχητής Αλμέιδα δέθηκε με τον Πινέδα, είναι πως βλέπει σε αυτόν τον δικό του χαρακτήρα. Είναι ένας μαχητής που συμμετέχει ισόποσα σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Ο Αργεντίνος τεχνικός θέλει οι ομάδες του να πρεσάρουν ψηλά, να κλέβουν μπάλες, να παίζουν σε υψηλή ένταση.

Για να πρεσάρεις ψηλά, είναι πολύ σημαντικό να έχει συμμετοχή σε αυτό το κομμάτι από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται πίσω από τον φορ. Κάτι που είδαμε στον Παναθηναϊκό πως κάνει πολύ καλά ο Γκατσίνοβιτς και έπαιξε σημαντικό ρόλο, ώστε να πει το "ναι" ο Αλμέιδα και φυσικά γνωρίζει από πρώτο χέρι πως αποτελεί το όπλο του Πινέδα.

Ασφαλώς, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ποιότητα, που βοηθά στην δημιουργία της ομάδας, όμως αγωνίζεται με νεύρο, ένταση και με σημαντική συμμετοχή, όταν την μπάλα την έχει ο αντίπαλος.

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα θα έχει σαν όπλο το πρέσινγκ ψηλά

Η ΑΕΚ της επόμενης σεζόν θα ξεκινά την πίεση από τον Αραούχο και θα έχει τον Γιόνσον να καλύπτει την πλάτη των Πινέδα, Γκατσίνοβιτς. Καταλαβαίνετε πως μιλάμε για μία τελείως διαφορετική ομάδα και με ποδοσφαιρική λογική, που δεν έχει σχέση με όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από την ΑΕΚ.

Φυσικά, για να υπάρξει αποτελεσματικότητα χρειάζονται καλύτερα στόπερ από αυτά που υπάρχουν σήμερα στο ρόστερ της ομάδας. Με την προσθήκη όμως του Πινέδα, έγινε ένα από τα χατίρια που είχε ανάγκη ο Αλμέιδα για να χτίσει την δική του ομάδα.

Πήρε τους τρεις χαφ που ήθελε, ώστε να μπορέσει να δουλέψει το ποδοσφαιρικό του σχέδιο και από την στιγμή που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, έχει τον χρόνο για να δουλέψει στα κομμάτια που επιθυμεί. Χρειαζόταν να έχει στην προετοιμασία, τους τρεις κεντρικούς χαφ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ήθελε να μπουν στο ρόστερ και με τον δανεισμό του Πινέδα όλα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα.

Η επιτυχία τους έχει στηριχτεί στην μεταξύ τους συνεργασία

Η επιτυχία άλλωστε της Τσίβας, σε σημαντικό βαθμό στηρίχτηκε στην μεταγραφή του Πινέδα, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Αλμέιδα. Ο Πινέδα συνολικά έχει αγωνιστεί σε 306 παιχνίδια σε συλλογικό επίπεδο, με προπονητή τον Αλμέιδα στα 113 από αυτά. Μαζί κατέκτησαν τα πάντα, πήραν πρωτάθλημα, δύο κύπελλα, Σούπερ Καπ, το Τσάμπιονς Λιγκ, Βόρειας και κεντρικής Αμερικής.

Τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Αλμέιδα, τον Μάρτιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική, λίγους μήνες αργότερα, στις 9 Ιουλίου, έκανε ντεμπούτο στο 0-0 με την Ονδούρα. Συνολικά με την εθνική Μεξικού μετρά 45 συμμετοχές, έχει σκοράρει 6 γκολ και έχει δώσει 6 ασίστ.

Δεν του έδωσε καμία ευκαιρία ο Κουδέτ

Στην Ευρώπη, δεν έχει δείξει τα προσόντα του. Δεν γίνεται να κριθεί από την μικρή συμμετοχή του στην Θέλτα. Δεν υπάρχει μεγάλη ομάδα στο Μεξικό που να μην τον θέλει, ο ίδιος όμως επιθυμεί να κάνει το επόμενο βήμα και να παίξει στην Ευρώπη. Τον Ιανουάριο πήγε ελεύθερος στην Θέλτα, ο Κουδέτ όμως δεν τον πίστεψε και δεν του έδωσε ευκαιρίες. Δεν τον ξεκίνησε ούτε σε ένα παιχνίδι, πήρε συνολικά 90 λεπτά συμμετοχής σε 7 παιχνίδια που ήρθε από τον πάγκο.

Ο ίδιος έκανε τα αδύνατα δυνατά για να αγωνιστεί ξανά για τον ποδοσφαιρικό του πατέρα, ελπίζοντας πως και στην Ευρώπη θα συμβεί ό,τι έγινε και στην πατρίδα του. Πως η παρουσία του στην ομάδα που προπονεί ο Ματίας Αλμέιδα, θα τον βοηθήσει ώστε να ανοίξει τα φτερά του και όπως το 2016 κλήθηκε και έγινε σημαντικό μέλος της εθνικής Μεξικού, έτσι και στην Ευρώπη να του ανοίξει η πόρτα για να τον υπολογίσουν στα κορυφαία πρωταθλήματα.

Ο Αλμέιδα περιμένει, όπως έγινε και το 2016 στην Τσίβας, η προσθήκη του Πινέδα να είναι αυτή που θα του επιτρέψει να δει το ποδοσφαιρικό του σχέδιο να πετυχαίνει και να φέρει τίτλους.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ