ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ικανός να βάλει φωτιά στα playoffs

Ο Γιάννης Κάργας πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Βόλο
Ο Γιάννης Κάργας πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Βόλο EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάρλυ θεωρεί άδικο και λανθασμένο κάθε μέτρο που προβλέπει αφαίρεση βαθμών και τονίζει πως αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη για ΠΑΣ και Άρη. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά μπορεί να κάνει πιο συναρπαστική την διαδικασία των playoffs.

Με την επιστροφή των πέντε βαθμών στον ΠΑΣ Γιάννινα και των έξι βαθμών στον Άρη, αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και πάμε για δυνατά playoffs. Η βαθμολογία έκλεισε, όπως πρέπει πάντοτε να συμβαίνει, με τους βαθμούς που πήραν οι ομάδες στο γήπεδο.

Άδικο και λανθασμένο κάθε μέτρο που προβλέπει αφαίρεση βαθμών

Είναι σκληρό και άδικο να στερούνται οι προπονητές και οι αθλητές βαθμούς που κέρδισαν στους αγωνιστικούς χώρους. Σωστό είναι να υπάρχει ένα αυστηρό ποινικό πλαίσιο, το οποίο όμω, δεν γίνεται με ευκολία να αλλοιώνει την πραγματική εικόνα των πρωταθλημάτων. Οι ποινές θα πρέπει να αφορούν χρηματικά πρόστιμα, τιμωρίες εδρών, με μοναδικό αστερίσκο στις περιπτώσεις που θα υπάρξει μηδενισμός μίας ομάδας σε περίπτωση επεισοδίων.

Ακόμα όμως και σε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να δούμε τι γίνεται στο εξωτερικό. Η λογική θα πρέπει να είναι να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι πραγματικοί ένοχοι και όχι να εξοντωθούν ομάδες, όχι να τιμωρηθούν οι μόνοι που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη και μοχθούν καθημερινά για να πετύχουν.

Οι φετινές περιπτώσεις του Άρη και του ΠΑΣ είναι διαφορετικές. Όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο, καταλαβαίνουμε πως είναι θετικό που η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου είναι αυτή που κατέκτησαν οι ομάδες στο γήπεδο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Νιόπλια και στον ΟΦΗ για την στάση τους

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Νίκο Νιόπλια για τις δηλώσεις που έκανε, με το που έληξε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα και εκείνη την στιγμή η ομάδα του πανηγύριζε την είσοδο της στα playoffs. Ο Νιόπλιας δεν έκανε τίποτα άλλο από το να κάνει πράξη μία φράση που του αρέσει να χρησιμοποιεί. Σεβάστηκε το ποδόσφαιρο, σεβάστηκε τα όσα πέτυχαν οι ομάδες στο γήπεδο και φρόντισε με την τοποθέτησή του να αναδείξει πως είναι άδικο για τους ανθρώπους του ΠΑ, να μην καρπωθούν ό,τι κέρδισαν στον αγωνιστικό χώρο.

Δύο ημέρες αργότερα, που ο ΠΑΣ, δικαιώθηκε, η διοίκηση του ΟΦΗ δεν είχε την παραμικρή αντίδραση. Είναι μεγαλύτερη επιτυχία να φέρεσαι με αξιοπρέπεια, να δείχνεις σεβασμό στον ανταγωνιστή σου, ακόμα και όταν θίγονται τα δικά σου συμφέροντα. Η διοίκηση του ΟΦΗ και ο Νίκος Νιόπλιας πραγματικά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μπήκαν καθόλου στην ουσία της υπόθεσης, έμειναν μόνο στην πραγματικότητα του γηπέδου.

Φέτος τα playoffs έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Για τρίτη φορά που διεξάγεται το πρωτάθλημα με την συγκεκριμένη μορφή, το ποδόσφαιρό μας δεν μας χαρίζει ανταγωνιστικά playoffs ως προς τον πρωταθλητή. Αυτήν φορά όμως μοιάζει σαν να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις προηγούμενες δύο χρονιές. Η επιστροφή των έξι βαθμών στον Άρη και των πέντε του ΠΑΣ, δημιούργησαν συνθήκες για να γίνει πραγματική μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Μία μάχη που αναμένεται πιο συναρπαστική από κάθε άλλη φορά.

ΑΕΚ και Άρης παίζουν για την 3η θέση

Τα εισιτήρια είναι τέσσερα και αν το Κύπελλο το κατακτήσει ο Παναθηναϊκός, θα γίνουν τρία. Με δεδομένο πως ο τελικός έχει οριστεί για τις 21/5 και το φινάλε των playoffs για τις 15/5, αναμένεται μία πραγματικά μάχη ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη. Ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση, που επικρατήσει η λογική και δεν κατακτήσει η Λαμία το Κύπελλο, είναι η μόνη ομάδα που εξασφαλίζει την Ευρώπη αν τερματίσει τέταρτος.

Σε περίπτωση που ο Αρης και η ΑΕΚ τερματίσουν στην 4ή θέση και ο Παναθηναϊκός βρεθεί εκτός 4άδας, τότε ο 4ός του πρωταθλήματος θα περιμένει τον τελικό κυπέλλου. Θα εύχεται δηλαδή να χάσει τον τελικό ο Παναθηναϊκός, για να βγει στην Ευρώπη. Πάντως, είναι δεδομένο πως τουλάχιστον ένας εκ των ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκού θα μείνει εκτός Ευρώπης.

Ο ΠΑΣ μπορεί να κάνει πιο συναρπαστική την διαδικασία

Τα φετινά όμως playoffs μπορεί να κρύβουν ακόμα μία διαφορά σε σχέση με τα δύο προηγούμενα. Πρόπερσι, ο ΟΦΗ και πέρυσι ο Αστέρας "έσβησαν" στην συγκεκριμένη διαδικασία. Την σεζόν 2019-20, ο Παναθηναϊκός ήταν τιμωρημένος και η 6η θέση έβγαζε Ευρώπη. Ο ΟΦΗ έμεινε ικανοποιημένος με όσα πετύχει στην κανονική περίοδο, δεν τα πάλεψε τα playoffs, είχε ρεκόρ 0-2-8 και η συμμετοχή του ήταν τυπική. Πέρυσι, ο Αστέρας πήρε εννέα βαθμούς σε 10 παιχνίδια, ήταν πιο ουσιαστική η συμμετοχή του, από νωρίς όμως του ξέφυγε η πρώτη 4άδα.

Το γεγονός πως μπήκε με 40 βαθμούς ο ΠΑΣ Γιάννενα, μπορεί να κάνει ακόμα πιο συναρπαστική την συγκεκριμένη διαδικασία. Η διαφορά που χωρίζει την σκληρή ομάδα του Μεταξά, από την 3η ΑΕΚ είναι έξι βαθμοί, πέντε από τον Άρη και τρεις από τον Παναθηναϊκό. Σε ένα τουρνουά που όλα τα παιχνίδια είναι ανταγωνιστικά είναι σίγουρο πως θα γίνουν λάθη και η κάθε ομάδα διεκδικεί συνολικά 30 βαθμούς, αυτές οι διαφορές είναι μικρές. Η σκληρή ομάδα που δημιούργησε ο Αργύρης Γιαννίκης και έχει εξελίξει με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία ο Κώστας Μεταξάς, μοιάζει να έχει ανάγκη μία καλή κλήρωση στα πρώτα παιχνίδια. Μία νίκη του ΠΑΣ, την πρώτη αγωνιστική των playoffs, πραγματικά θα βάλει φωτιά στην διαδικασία και θα κάνει πολύ συναρπαστική την συνέχεια.

Η φλόγα της επιτυχίας

Στην πραγματικότητα ο ΠΑΣ έχει και σαν πλεονέκτημα πως έχει την φλόγα τις επιτυχίας. Ασφαλώς μιλάμε για την απόλυτη υπέρβαση. Ο Μεταξάς και οι παίκτες του είναι ήδη επιτυχημένοι που μπήκαν στα playoffs, είναι όμως η μόνη ομάδα που θα μπει σε αυτό το ειδικό τουρνουά, έχοντας μόνο να κερδίσει. Οι υπόλοιποι αγωνίζονται με το άγχος μην αποτύχουν. Δεν κατάφεραν να κάνουν πρωταθλητισμό και προσπαθούν να διασώσουν το μίνιμουμ των φετινών τους στόχων.

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ