ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έκανε χαρακίρι στην Τρίπολη

Ο Ίνγκασον στο Αστέρας - ΠΑΟΚ
Ο Ίνγκασον στο Αστέρας - ΠΑΟΚ INTIME

Ο ΠΑΟΚ έχασε για τρίτη φορά νίκη μέσα από τα χέρια του στις καθυστερήσεις, με τη διαφορά πως στην Τρίπολη κατάφερε να δεχθεί δύο γκολ. Είναι πολλοί οι χαμένοι βαθμοί σε παιχνίδια που ήταν ανώτερος και τον αφήνουν εκτός διεκδίκησης τίτλου. Γράφει ο Τσάρλυ.

Η αυτοκτονία του ΠΑΟΚ δεν έχει προηγούμενο. Η ομάδα του Λουτσέσκου χάνει για τρίτη φορά στο τέλος νίκη μέσα από τα χέρια της.

Το έπαθε στο 103ο λεπτό στο Ηράκλειο, στο 93ο λεπτό στην Λειβαδιά, κατάφερε να φάει δύο γκολ στις καθυστερήσεις στην Τρίπολη και να πετάξει ακόμα δύο βαθμούς σ' ένα κομβικό σημείο της χρονιάς.

Γκέλα σε κομβικό σημείο στη μάχη για τον τίτλο

Πραγματικά είναι αμαρτία αυτό που συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας (13/2) στην Τρίπολη. Ο ΠΑΟΚ ερχόταν από ένα ρεκόρ 11-4-0 σε όλες τις διοργανώσεις μετά την ήττα στη Φιλαδέλφεια και ετοιμαζόταν να κλείσει έναν επιτυχημένο γύρο από την ημέρα που άλλαξε τη λογική του και κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα του.

Νίκη επί του Αστέρα τού έδινε το δικαίωμα να παίξει με την ΑΕΚ την είσοδό του στο κόλπο του πρωταθλήματος. Τώρα τα πράγματα έχουν γίνει πραγματικά πολύ δύσκολα.

Μία ομάδα που από τις 30 Οκτώβρη είχε δεχθεί τέσσερα τέρματα, κατάφερε να φάει δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά και να πετάξει μία νίκη μέσα από τα χέρια της.

Είναι από τα παιχνίδια που δεν μπορεί να αναλυθεί ο τρόπος, ο λόγος που ήρθε ένα αποτέλεσμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα παιχνίδι που του έδινε το δικαίωμα να περάσει πολύ εύκολα από την Τρίπολη. Το 0-2 με το οποίο πήγε στις καθυστερήσεις ήταν και μικρό με βάση την εικόνα του αγώνα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, έφτασε σε πολλές τελικές και θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα γκολ, αν δεν ήταν φλύαροι οι επιθετικοί της.

Όμως αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Πήγε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με προβάδισμα δύο τερμάτων, δεν επιτρέπεται να μην μπορείς να το διαχειριστείς, να μην μπορείς να κλειδώσεις το παιχνίδι.

Και όπως έγραψα πιο πάνω δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που η ομάδα του Λουτσέσκου δεν μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα, αλλά η τρίτη.

Μιλάμε για έξι βαθμούς, που αν τους είχε ο ΠΑΟΚ θα ήταν σήμερα πολύ γερά στη μάχη του πρωταθλήματος. Αυτή όμως, είναι η μία πλευρά, ο ένας τρόπος που δεν καταφέρνει να πάρει ο ΠΑΟΚ τους βαθμούς, τις νίκες που δικαιούται στα παιχνίδια του.

Τέσσερις ισοπαλίες στον δεύτερο γύρο σε παιχνίδια που ήταν ανώτερος

Το άλλο πρόβλημα είναι πως μένει στην ισοπαλία σε παιχνίδια που πρέπει να τα κερδίσει. Για παράδειγμα, στον δεύτερο γύρο ο ΠΑΟΚ μετρά στο πρωτάθλημα πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Και στις τέσσερις ισοπαλίες που έχει φέρει ήταν πολύ καλύτερος από τους αντιπάλους του. Στο 1-1 στο Περιστέρι σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, είχε 12 τελικές, τα xgoals υπέρ της ομάδας του Λουτσέσκου 0,5-1,00.

Στο 0-0 με τον ΟΦΗ δεν κατάφερε να ανοίξει την άμυνα μπετόν του Νταμπράουσκας αν και πήγε σε 19 τελικές. Ξανά δημιούργησε ευκαιρίες για 1,00 γκολ, δεν το έβαλε, δεν πήρε το παιχνίδι στο 1-0 και κόλλησε στην ισοπαλία σε παιχνίδι με 1,00-0,3 xgoals.

Στο 0-0 με τον Ολυμπιακό είχε 20 τελικές, δεν απειλήθηκε καθόλου, θα μπορούσε να το κερδίσει εύκολα 1-0, είτε 2-0, όμως κόλλησε ξανά στο 0-0 σε παιχνίδι με 1,5-0,2 υπέρ του xgoals.

Στην Τρίπολη κατάφερε να βάλει δύο τέρματα, βρήκε όμως τον τρόπο να μην πάρει ξανά αυτό που άξιζε με βάση την εικόνα του.

Το τελικό 2-2 ήρθε σε παιχνίδι με υπέρ του xgoal 0,7-1,5, σε έναν αγώνα που πριν φτάσουμε στις καθυστερήσεις η απειλή του Αστέρα περιοριζόταν σε δύο εκτελέσεις εκτός περιοχής.

Με λίγα λόγια, στον δεύτερο γύρο ο ΠΑΟΚ τρέχει ένα ρεκόρ 5-4-0, έχοντας τέσσερις ισοπαλίες σε παιχνίδια που ήταν ανώτερος και έπρεπε έστω και στο όριο να τα έχει κερδίσει.

Του έχει γίνει συνήθεια να είναι ανώτερος και να έρχεται ισόπαλος

Ασφαλώς συμβαίνει στο ποδόσφαιρο μία ομάδα να είναι καλύτερη και να μην μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι.

Εδώ όμως, έχει γίνει συνήθεια κι αυτή η πραγματικότητα που σίγουρα δεν μπορεί να είναι μόνο θέμα τύχης, καθώς επαναλαμβάνεται, αφήνει τον ΠΑΟΚ εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος.

Κυνηγά μία πραγματικά πολύ καλή ομάδα και δεν είναι εύκολο να καλυφτεί το χάντικαπ που αδικαιολόγητα έχει δημιουργηθεί.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει την επόμενη Κυριακή (19/2) μία τελευταία ευκαιρία να μπει στη μάχη του πρωταθλήματος, έχω όμως την αίσθηση πως ακόμα και να καταφέρει να κερδίσει την ΑΕΚ, οι βαθμοί που χάθηκαν σε παιχνίδια που ήταν ανώτερη δεν γίνεται στο τέλος να μην κοστίσουν.

Ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται έναν φορ που να έχει πιο εύκολο γκολ και να είναι πιο απειλητικός στην αντίπαλη περιοχή από τον πολύτιμο Ολιβέιρα και τον Τόμας.

Έχει χάσει όμως, και έξι βαθμούς σε παιχνίδια που μπήκε με προβάδισμα στις καθυστερήσεις, οπότε το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την επίθεση.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ