ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πέταξε δύο εύκολους βαθμούς, χρειάζεται μεταγραφές

Ο Τσέριν απογοητευμένος στην αναμέτρηση Ιωνικός - Παναθηναϊκός | 21 Δεκεμβρίου 2022
Ο Τσέριν απογοητευμένος στην αναμέτρηση Ιωνικός - Παναθηναϊκός | 21 Δεκεμβρίου 2022 EUROKINISSI

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Μπερνάρ που πέτυχε ένα γκολ, πρόσφερε άλλα τρία, όμως, οι Παλάσιος, Τσέριν, Σπόραρ κράτησαν ζωντανό τον Ιωνικό, που στο τέλος τιμώρησε την νωθρότητα των παικτών του Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός πέταξε δύο βαθμούς στην επιστροφή του στο πρωτάθλημα. Σε ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις να το καθαρίσει πολύ εύκολα πέταξε στα σκουπίδια καθαρές ευκαιρίες που δημιούργησε, κράτησε στο παιχνίδι τον Ιωνικό και υπήρξαν διαστήματα που ήταν νωθρός και στο τέλος το πλήρωσε.

Έχασε τον χαρακτήρα του

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, στο τελευταίο κομμάτι πριν την διακοπή για το Μουντιάλ, πήγαινε ασθμαίνοντας και είχε πολύ μεγάλη ανάγκη να έχει ένα διάστημα ξεκούρασης.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι που έδωσε με τον Βόλο για το κύπελλο φάνηκε πως αυτή η διακοπή ήταν ευεργετική. Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις να φανεί πως του έκανε καλό. Στο τέλος όμως η εικόνα και το αποτέλεσμα δείχνουν σαν η ομάδα να έχασε την αυτοσυγκέντρωση της και τον χαρακτήρα της.

Στην Νίκαια πήγε με απουσίες, ο Σένκεφελντ και ο Βέρμπιτς ήταν εκτός, ενώ ο Σπόραρ είχε ενοχλήσεις και δεν μπορούσε να ξεκινήσει. Αποδείχτηκε δε πως θα ήταν προτιμότερο, να μην μπει καθόλου στο παιχνίδι. Η είσοδος του αποδείχτηκε μοιραία για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τους το έκανε εύκολο ο Μπερνάρ, πέταξαν τις πάσες του στα σκουπίδια

Δημιουργήθηκαν νωρίς οι συνθήκες για να έχουν ένα εύκολο βράδυ και μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού στους Ζωσιμάδες να πετάξουν εκτός τίτλου τους "ερυθρόλευκους".

Στο 14ο λεπτό με μία γρήγορη επίθεση μετά από λανθασμένο διώξιμο του Χουτεσιώτη, ο Ιωαννίδης εκτέλεσε και ο Μπερνάρ που έκοψε σαν δεύτερος φορ, αξιοποίησε την ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα του Ιωνικού και άνοιξε το σκορ.

Ο Βραζιλιάνος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Παναθηναϊκού και ήταν σε μεγάλα κέφια. Δημιούργησε τις συνθήκες, να περάσει χωρίς να ιδρώσει ο Παναθηναϊκός, από την Νίκαια. Στην επόμενη φάση του γκολ από τα αριστερά πέρασε παράλληλη πάσα στον Παλάσιος που από το μισό μέτρο πήγε να σπάσει το δοκάρι.

Στο 67ο λεπτό πέρασε κάθετη πάσα στον Τσέριν που είχε και πάσα στον Ιωαννίδη που είχε κόψει στην μικρή περιοχή όμως ο Σλοβένος σούταρε συρτά και απέκρουσε σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης.

Δεν ήταν καλά ο Σπόραρ

Η μεγαλύτερη ευκαιρία, ήρθε στο 80ο λεπτό, όταν πέρασε μία κάθετη πάσα μισό γκολ στον Σπόραρ. Ο Σλοβένος πέρασε και τον τερματοφύλακα, είχε χώρο και χρόνο για να κάνει ότι θέλει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως δεν ήταν καλά, έκανε ένα άψυχο χτύπημα που έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο του να σταματήσει με άνεση την μπάλα.

Ο Σπόραρ δεν ήταν καλά, κράτησε τον Ιωνικό στο παιχνίδι στο 80ο λεπτό και στο 84' του έδωσε το δικαίωμα να βρει φάση, ισοφάρισης. Ξεδίπλωνε μία ωραία επίθεση ο Παναθηναϊκός η μπάλα πήγε στον Σπόραρ στα δεξιά και ο Σλοβένος επέλεξε, να σταματήσει το τρέξιμο του, να κόψει την επίθεση και χωρίς λόγο να σημαδέψει τα οπίσθια του αμυνόμενου.

Οι παίκτες του Ιωνικού κέρδισαν τη μπάλα και την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, αμύνθηκαν υπερβολικά νωθρά. Κάποιοι δεν επέστρεψαν καν στην άμυνα και επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να φέρουν την μπάλα μέσα στην περιοχή στον μοναδικό παίκτη του Ιωνικού, που μπορούσε να εκτελέσει με ποιότητα.

Πρόσφεραν δύο καθαρές εκτελέσεις στον Άοσμαν

Ο Άοσμαν είχε απειλήσει και στο 71ο λεπτό, όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν ξανά χαλαροί και του επέτρεψαν να βρει καθαρή εκτέλεση, λίγο έξω από την περιοχή και κεντρικά, από έναν χώρο που όταν είναι καλά ξέρει να τιμωρεί τους αντίπαλους.

Στο 71' η εκτέλεση του πήγε έξω από το δοκάρι του Μπρινιόλι, 13 λεπτά αργότερα, η άμυνα του Παναθηναϊκού του επέτρεψε να κοντρολάρει, να κάνει περιστροφή και να εκτελέσει μέσα από την περιοχή και τη δεύτερη φορά ο Άοσμαν δεν συγχώρεσε.

Μετά το τέρμα του Ιωνικού, είναι ζήτημα αν παίχτηκε 4 λεπτά ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το διάστημα έβγαλε μία φάση με σέντρα του Κώτσιρα, για το κεφάλι του Σπόραρ, ο Σλοβένος όμως δεν πατούσε καλά, δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα φορά προς την εστία.

Σίγουρα θα μετάνιωσε ο Γιοβάνοβιτς που τον έβαλε. Ήταν πραγματικά καλός και χρήσιμος ο Ιωαννίδης, αποδείχτηκε επηρεασμένος ο Σλοβένος, από τις ενοχλήσεις που ένιωθε και έκαναν τον Σέρβο τεχνικό να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας.

Δεν υπάρχει δικαιολογία, πέταξαν δύο εύκολους βαθμούς

Δεν έχει λογική που ο Παπαδόπουλος δεν άφησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να εκτελέσουν το κόρνερ και βιάστηκε να σφυρίξει την λήξη της αναμέτρησης. Σε κάθε περίπτωση οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς, δεν έχουν δικαιολογία.

Είχαν νωθρά διαστήματα, έπαιξαν πολύ παθητικά στο τελευταίο 15λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, δεν αξιοποίησαν τρεις καθαρές πάσες μισό γκολ που τους έβγαλε ο Μπερνάρ και υπήρξαν στιγμές που δεν έδιναν σωστές αμυντικές καλύψεις και είχαν νωθρές επιστροφές και σε μία από αυτές τιμωρήθηκαν.

Η ΑΕΚ είναι σε καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο, χρειάζονται μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός, ξεκίνησε την σεζόν, ως η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, αξιοποιώντας πως ήταν η μοναδική ομάδα που άρχιζε την φετινή χρονιά σαν συνέχεια της προηγούμενης. Μπορεί να μην αρέσει στους φίλους, του Παναθηναϊκού, όμως στο τελευταίο διάστημα πριν από την διακοπή, η ΑΕΚ του Αλμέιδα, τον ξεπέρασε, αγωνίζεται σε πιο υψηλή ένταση, βγάζει μεγαλύτερη ζωντάνια και έχει περισσότερους πρωταγωνιστές.

Ασφαλώς δεν χάθηκε το τρένο, υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό βαθμολογικό πλεονέκτημα 6 βαθμών και μία στέρεα βάση, που έχει δημιουργηθεί από την δουλειά του Γιοβάνοβιτς.

Η ομάδα όμως φωνάζει, πως χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση. Έχει να δώσει μάχη τίτλου, με μία πραγματικά καλή ομάδα και χρειάζεται να έρθουν τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές, ικανοί να δώσουν επιθετική και δημιουργική ώθηση στην προσπάθεια που κάνει ο Παναθηναϊκός, για να κατακτήσει τον τίτλο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ