ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον τελευταίο, αλλά δεν βελτιώθηκε

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός, παρουσιάστηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι με πολλά προβλήματα, η εικόνα που έδειξε με την Λαμία δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, κέρδισε απλά επειδή αντιμετώπισε την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι με πολλά προβλήματα και η εικόνα που έδειξε στον αγώνα με την Λαμία δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Νίκησε απλά επειδή αντιμετώπισε την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και τον βοήθησε να κλείσει με άνεση το παιχνίδι το αριθμητικό πλεονέκτημα που πήρε στο 66ο λεπτό.

Με τις τρεις μεταγραφές στην βασική ενδεκάδα

Ο Γιοβάνοβιτς παρουσίασε την ομάδα του, έχοντας βασικούς τους τρεις ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο. Αν θέλει κανείς να κοροϊδευτεί η να κοροϊδέψει, μπορεί εύκολα να το κάνει μένοντας στο τέρμα που πέτυχε ο Κλεϊνχέισλερ στο ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα, η αλήθεια όμως είναι πως η συνολική του εικόνα δεν ήταν ικανοποιητική.

Ο Παναθηναϊκός σίγουρα έχει ανάγκη από ποδοσφαιριστές που μπορούν να τον ξεμπλοκάρουν και του δώσουν τέρματα, ο Ούγγρος, είτε αγωνίζεται ως εξτρέμ, είτε στον άξονα έχει σαν πλεονέκτημα του πως πατάει εύκολα την αντίπαλη περιοχή.

Γινόταν δεύτερος φορ ο Κλεϊνχέισλερ, είχε πολύ εύκολη απώλεια κατοχής

Πράγματι παίζοντας ως αριστερό εξτρέμ, κάλυπτε καλύτερα την ανάγκη του Γιοβάνοβιτς να παίζει ο ένας του ακραίος σαν δεύτερος επιθετικός, απ' ό,τι ο Βέρμπιτς. Είχε παρουσία δίπλα στον φόρ, πάταγε περιοχή και από μία τέτοια φάση μπόρεσε και αξιοποίησε την εντυπωσιακή ενέργεια του Ιωαννίδη και άνοιξε το σκορ.

Ποδόσφαιρο παίζει, αυτή είναι η δουλειά του, πλάσαρε σε κενό τέρμα, μετράει που ήταν εκεί, όμως η συνολική του εικόνα δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε για να μπορεί ο Γιοβάνοβιτς να πείσει τον εαυτό του πως έκανε καλή επιλογή και έχει λυθεί το πρόβλημα στα αριστερά της επίθεσης.

Είχε απίστευτα εύκολη απώλεια κατοχής, πολλές συχνές και αδικαιολόγητες πτώσεις που στην πράξη πρόσφεραν την κατοχή στον αντίπαλο. Συνολικά, το παίξιμό του δεν παραπέμπει σε ακραίο ποδοσφαιριστή.

Πολύ αργές οι επιστροφές του Πούχατς

Ο Πούχατς, παρότι ο αντίπαλος δεν ήταν υψηλού επιπέδου, για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε πως δεν έχει επιστροφές και σωστές αμυντικές τοποθετήσεις. Έχει καλό σουτ, είναι απειλητικός όταν βρίσκεται με πρόσωπο στην εστία, στο 1/3 του αντιπάλου όμως οι επιστροφές του είναι πολύ αργές για μπακ.

Πολύ συχνά τον βλέπουμε να αφήνει εκτεθειμένη την πλευρά του και να επιστρέφει, πολύ πιο αργά απ' ό,τι θα έπρεπε και σε καμία περίπτωση ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του δεν βρήκε τον ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να ζήσει μαζί του, χωρίς να επηρεαστεί από ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Χουάνκαρ.

Είναι ξεκάθαρο πως έχει μεγάλη ανάγκη ο Παναθηναϊκός να ξαναβρεί την φόρμα του ο Ισπανός αριστερός μπακ.

Ο Μαντσίνι δημιουργεί με ταχύτητα συνεργασίες στο 1/3 του αντιπάλου

Ο Μαντσίνι ασφαλώς και είναι μία προσθήκη πιο υψηλού επιπέδου και δυνατοτήτων από αυτές των Κλεϊνχέισλερ και Πούχατς, προσφέρει τρεξίματα, ανεβάζει την ταχύτητα που αγωνίζεται η ομάδα και προσφέρει συνεργασίες τόσο με τον μπακ της πλευράς του, αλλά και με τους ποδοσφαιριστές που κινούνται εσωτερικά του, που βοηθούν σημαντικά στο να μπαίνει πιο σωστά και πιο απειλητικά η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Από μία δική του συνεργασία, με τον Ιωαννίδη ξεκίνησε και η φάση με την οποία άνοιξε το σκορ ο Παναθηναϊκός, φυσικά χρειάστηκε και η εντυπωσιακή ενέργεια από τον Έλληνα φορ.

Ο Ιωαννίδης τον κρατά ζωντανό στην μάχη του τίτλου

Ο Ιωαννίδης είναι με διαφορά ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής σε σχέση με την περσινή σεζόν, ο σταθερά πιο απειλητικός ποδοσφαιριστής από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μέχρι και σήμερα. Στην πράξη, είναι ο άνθρωπος που σε αυτήν την προβληματική περίοδο, που έχει συνδυαστεί και με την πτώση στην απόδοση του βασικού φορ, έχει κρατήσει τον Παναθηναϊκό, στην μάχη του τίτλου.

Αποτελέσματα που ήρθαν με το στανιό, όπως ο βαθμός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, το διπλό με 0-1 στο Αγρίνιο με προσωπικό του γκολ ερχόμενος από τον πάγκο, η νίκη με 2-0 επι του Ατρομήτου που είχε ανοίξει το σκορ στο 80ο λεπτό, ερχόμενος ξανά από τον πάγκο, ο βαθμός που έσωσε με δικό του γκολ με τον ΟΦΗ στην τελευταία φάση του αγώνα και το μισό γκολ που πρόσφερε στον Κλεϊνχέισλερ, στην πράξη έχουν προσφέρει το φιλί της ζωής στον Παναθηναϊκό και το δικαίωμα να κρατά το δικαίωμα στην ελπίδα.

Δεν υπήρχε αμυντική ισορροπία σε κανέναν χώρο

Ασφαλώς απέχει πολύ η εικόνα του από εικόνα ομάδας που μπορεί να βάλει σαν στόχο την διεκδίκηση του τίτλου. Ακόμα και στο χθεσινό παιχνίδι αντιμετώπιζε την ουραγό του πρωταθλήματος, την ομάδα με την χειρότερη επίθεση της κατηγορίας και τα προβλήματα που παρουσίασε ήταν πραγματικά πάρα πολλά.

Αμυντικά προβλήματα σε όλους τους χώρους. Τόσο στον άξονα, όπου δεν υπήρχε η εύκολη ανάκτηση της κατοχής και δινόταν η δυνατότητα στην Λαμία να κερδίζει μέτρα και να φΤάνει σε επιθέσεις, όσο και στα δύο άκρα.

Ο Βαγιαννίδης προσφέρει επιθετικότητα, ταχύτητα ανεβάσματα και γρήγορο πλάτος στην δεξιά πλευρά, όμως αμυντικά είναι ακόμη αρκετά αδύναμος. Για τον Πούχατς έγραψα και πιο πάνω πως έχει απίστευτα αργές επιστροφές για μπακ του επιπέδου ανταγωνισμού που αγωνίζεται.

Πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρά βελτιωμένος για να φύγει με διπλό από το Βικελίδης

Ο Παναθηναϊκός κρατά την νίκη, την νέα καλή εμφάνιση του Ιωαννίδη, το γεγονός πως σκόραρε ο Σπόραρ, έστω και πάνω στην γραμμή χωρίς τερματοφύλακα, το γεγονός πως η παρουσία του Μαντσίνι τον κάνει πιο γρήγορο στο τελευταίο τρίτο του αντιπάλου, όμως χρειάζεται να έχουμε μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα, την επόμενη Κυριακή, για να καταφέρει να περάσει από το Βικελίδης.

Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τον Άρη. Η ομάδα που παρουσιάστηκε με την Λαμία, δεν πρόκειται να καταφέρει να περάσει με το διπλό, χρειάζεται και διαφορετική ενδεκάδα να παρουσιάσει ο Γιοβάνοβιτς, αλλά και να εμφανιστούν οι ποδοσφαιριστές του σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα, για να μπορέσει να κερδίσει το κομβικό παιχνίδι στο Βικελίδης.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ