ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν βελτιώθηκε, όμως έκανε την δουλειά

Ο Βέρμπιτς πανηγυρίζει το γκολ του στο Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός | 3 Ιανουαρίου 2023
Ο Βέρμπιτς πανηγυρίζει το γκολ του στο Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός | 3 Ιανουαρίου 2023 EUROKINISSI

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Παναθηναϊκό που κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες στο ματς με το Λεβαδειακό χωρίς όμως να παρουσιάσει βελτίωση και τη δουλειά που βγαίνει με τον Βέρμπιτς.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να αλλάξει την εικόνα του, δίχως να δείξει βελτίωση, κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Λεβαδειακό παίρνοντας το πρώτο τρίποντο μετά την διακοπή και πλέον μπορεί να ετοιμαστεί με ηρεμία για το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε την σημαντική απουσία του Πέρεθ να διαχειριστεί, που του στερούσε τις σίγουρες μεταβιβάσεις από την θέση "6". Κράτησε στο πρώτο κομμάτι του αγώνα πολύ χαμηλά τον Κώτσιρα για να δώσει ελευθερία στον Χουανκάρ όμως ο Ισπανός δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα. Δεν έβγαλε φάσεις από την πλευρά του, έκανε λάθη, και στο 63ο λεπτό θα μπορούσε να γίνει μοιραίος όταν χάρισε καθαρή εκτέλεση στον Βρακά μέσα από την μικρή περιοχή.

Συνολικά ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις. Στο πρώτο ημίχρονο που είχε την κατοχή μέχρι να ανοίξει το σκορ δεν δημιούργησε ούτε μισή ευκαιρία. Η επιλογή πάντως που πήρε στο πρώτο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς να κρατά μόνιμα ψηλά τον Ισπανό μπακ και να περάσει τον Βέρμπιτς σε ρόλο δεύτερου φορ έφερε το χρυσό γκολ του Παναθηναϊκού. Μία φάση όλη κι όλη δημιούργησε ο Παναθηναϊκός με αυτήν την λογική είχε όμως την τύχη, την ικανότητα, όπως θέλετε πείτε το να την κάνει γκολ.

Η πάσα για την οποία αποκτήθηκε άνοιξε την άμυνα του Λεβαδειακού

Ο Μάγκνουσον στο 35ο λεπτό πέρασε μία πάσα που ανήκει στο ρεπερτόριο του και έκανε το καλοκαίρι τον Γιοβάνοβιτς να θέλει σαν τρελός να τον αποκτήσει, άνοιξε την αντίπαλη άμυνα πασάροντας στην κίνηση του Σπόραρ που έβγαλε στο πλάι τους στόπερ και έδωσε την δυνατότητα στον Βέρμπιτς, να πλασάρει σε κενή εστία δικαιώνοντας την δουλειά που έχει κάνει με τον Σλοβένο εξτρέμ σε αυτόν τον χώρο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η δουλειά με τον Βέρμπιτς σε ρόλο δεύτερου επιθετικού

Σε όλη την διακοπή έγινε σοβαρή προσπάθεια, αφιερώθηκαν πολλές ώρες, ώστε να μπορεί ο ίδιος ο Βέρμπιτς να φθάνει σε τελικές αλλά και συνολικά η ομάδα να τον αξιοποιεί σαν δεύτερο επιθετικό. Έγινε στο 35ο λεπτό στην Λειβαδιά και ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, σε ένα παιχνίδι, που δεν είχε κάνει ούτε μισή επιθετική ενέργεια.

Ένα καλό διάστημα είχε ο Παναθηναϊκός από την ενέργεια που δημιούργησε το τέρμα του Βέρμπιτς μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Δημιουργήθηκαν δύο καλές στιγμές με γρήγορο παιχνίδι χώρου, με τον Στογιάνοβιτς να σταματά τον Παλάσιος και τον Σπόραρ να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι.

Με το τέλος του ημιχρόνου τελείωσε και η επιθετικότητα, του Παναθηναϊκού

Ήταν ξεκάθαρο πως η στόχευση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετική. Οι γραμμές πήγαν πιο πίσω, δόθηκε μπάλα στον Λεβαδειακό, ο Βέρμπιτς έμεινε στα αριστερά, η τελευταία γραμμή άμυνας έγινε κανονικά 4άδα και ο Μπερνάρ ήταν ο παίκτης που έπαιζε κοντά στον Σπόραρ. Με αυτήν την λογική δημιούργησε μόλις μία φάση, με τον Μπερνάρ να πασάρει στον Παλάσιος που εκτέλεσε ξανά στην κλειστή γωνία του Στογιάνοβιτς και νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Λεβαδεακού.

Τα φαντάσματα της Νίκαιας

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Βέλιτς πήραν την κατοχή της μπάλας, κέρδισαν μέτρα, όμως δεν μπορούσαν από μόνοι τους να είναι δημιουργικοί. Πήραν όμως ένα δώρο από τον Χουανκάρ και στο 63ο λεπτό είχαν μία τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όμως ο Μπρινιόλι, αντέδρασε άψογα στην μία φάση που του αναλογούσε.

Η εικόνα του παιχνιδιού, το εύθραυστο 0-1, η ανάμνηση της Νίκαιας οδήγησε τον Γιοβάνοβιτς να σκληρύνει τον άξονα του και να χρησιμοποιεί τρίτο χαφ τον Τσοκάι για να "κλειδώσει" το αποτέλεσμα.

Από εκείνη την στιγμή, ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε ξανά, χωρίς όμως να γίνεται απειλητικός.

Ο Σέρβος τεχνικός στο 80ο λεπτό άλλαξε τους δύο ακραίους του αμυντικούς. Συνολικά ήταν πολύ κακός ο Χουανκάρ, δεν έδωσε και σημαντικές λύσεις ο Κώτσιρας, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κλείσει με τους Πούχατς, Βαγιαννίδη.

Το VAR δεν του επ έτρεψε να κάνει το ντεμπούτο του Καπουράνη

Ο Πούχατς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε αλλά έχασε την ευκαιρία να κάνει αντίστοιχο ντεμπούτο στον Παναθηναϊκό με τον Καπουράνη. Ο Καπουράνης είχε αποκτηθεί στην μεταγραφική περίοδο του χειμώνα για να αντικαταστήσει τον Κρις Καλατζή που επέλεξε στο τέλος του συμβόλαιο του να φύγει για τον Ολυμπιακό.

Ο Καπουράνης δεν είχε έρθει σαν μεγάλη μεταγραφή, όμως έκανε εντυπωσιακή καριέρα στον Παναθηναϊκό και για χρόνια έπαιξε με πολύ υψηλή ποιότητα την θέση του αριστερού μπακ, σε ένδοξες εποχές του συλλόγου. Στο ντεμπούτο του, είχε σκοράρει στην πρώτη του επαφή του με την μπάλα σε ματς με την φανέλα του Παναθηναϊκού στις 6 Δεκεμβρίου το 1992, στο 9-1 που είχε κερδίσει το τριφύλλι τον Εδεσσαϊκό.

Ο Πούχατς εκτέλεσε άψογα, σκόραρε, όμως ο Ιωαννίδης που είχε ανοίξει την άμυνα του Λεβαδειακού και του έδωσε την εκτέλεση είχε κάνει φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης και το τέρμα του Πολωνού μπακ σβήστηκε από την ιστορία.

Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ήταν να επιστρέψει στις νίκες, κάτι που συνέβη. Η εμφάνιση πάντως δεν ήταν για ακόμα μία φορά καλή. Την Κυριακή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ χρειάζεται σε ένα παιχνίδι διαφορετικών συνθηκών να αποδείξει πως μπορεί να κρατήσει τον τίτλο του φαβορί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ